Vissza

Zöldséges-csirkés tortillatekercs

2020.12.21. | Szabó Edit
Egyszerű, gyors, abbahagyhatatlan. Aki 20 perc alatt mennyei vacsorát szeretne varázsolni az asztalra, válassza ezt a zöldséges-csirkés tortilla receptet…


Tudjuk, hogy a tortilla házilag is könnyen elkészíthető, én mégis mindig beteszek a kosaramba egy csomaggal, ha meglátom a boltban. Így, hogy nem nekem kell a tésztát gyúrnom és nyújtanom, sokkal gyakrabban kerül az asztalra ez a valóban ízletes fogás.

Az igazi szezonja persze a nyár és az ősz, de szerencsére minden évszakban elkészíthető, legfeljebb nem kerül bele az összes hozzávaló. Annyi baj legyen, ez a recept sincs kőbe vésve. Sőt! Télen nyugodtan tehetünk bele gyufaszálra vágott sárgarépát, céklát, de akár még csemegeuborkát is. A húst nem evőknek pedig jó szívvel ajánljuk a gombás változatot.



 
Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg csirkemell, kockára vágva
  • ½ kávéskanál curry
  • ½ kávéskanál római kömény
  • 1-2 csillagánizs
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 dkg vaj
  • só, bors, csili ízlés szerint
  • 8-10 szem koktélparadicsom (vagy 4 szem nagyobb, fürtös), felkockázva
  • 8 szem hónapos retek, csíkokra vágva
  • ¼ kígyóuborka, csíkokra vágva
  • 4 szál zöldhagyma, karikára vágva
  • 4 levél kínai kel, csíkokra vágva
  • 1 kisebb lila hagyma, vékony csíkokra vágva
  • 1 csokor petrezselyem, finomra vágva
  • 4 dl tejföl vagy görög joghurt
  • 8-10 tortillakorong
 


Elkészítése:

1. A zöldségeket a fent leírt módon előkészítjük és külön-külön mindegyiket kis tálalóedénybe tesszük.

2. Egy serpenyőt felhevítünk, beletesszük a vajat, hagyjuk, hogy elolvadjon, majd mehet bele a kockára vágott hús. Meghintjük a fűszerekkel, rálocsoljuk a szójaszószt, és 5-8 perc alatt puhára sütjük-pároljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kész, a húst is egy külön edénybe tesszük, és már tálalhatunk is.

3. A tortillakorongot a csomagoláson látható módon felmelegítjük és tányérra tesszük, majd alaposan megkenjük a tejföllel/görög joghurttal. Megszórjuk a salátával, mehetnek rá a zöldségek, és végül a hús is, a tészta közepén, egy szélesebb sávban elrendezve. Ha mindent rátettünk, ügyesen feltekerjük, és középen kettévágjuk, hogy könnyebb legyen harapni.




Borsmenta-tipp:
a tekercseket előre elkészíthetjük, és tálalhatjuk készen, de sokkal jobb, ha csak a hozzávalók vannak az asztal közepén, és mindenki a saját ízlésének megfelelően készíti el a vacsoráját.


 
Borajánlatunk: Bott Frigyes: Juhfark 2018
Fotó:
Szabó Edit -

Főzünk

Wokban sült csirkemell zöldségekkel

2017.07.05. | Szabó Edit
Gyors, könnyű nyári vacsora a zöldségek szerelmeseinek. Bő fél óra alatt elkészül az egész, és tényleg nagyon finom. Egy pohár fehérbor illik mellé…  
Főzünk

Rakott csirkemell formában sütve

2019.07.22. | Klich Zsuzsa
Ez az egyik legjobb dolog, ami a csirkemellel történhet. Egyszerűen elkészíthető fogás, és a majonézes krumplival tényleg mennyei…  
Tesztelünk

Figula Pincészet: Bella Róza Rosé 2018

2019.10.07. | Szabó Edit
Rozét fahordóval? Miért ne? Az eljárás csak nálunk szokatlan, Franciaországban meglehetősen gyakori. Már csak ezért is érdemes megkóstolni Figuláék Bella Rózáját...
Főzünk

Három gyors mártogatós

2020.08.24. | Szabó Edit
Íme három remek mártogatós: egy kapros-fetás, egy petrezselymes-tojásos és egy korianderes-kápiás. Vendégvárónak, vacsorára, együtt és külön-külön is ajánljuk…  
Tesztelünk

Bott Frigyes: Juhfark 2018

2020.09.28. | Szabó Edit
Bott Frigyes Juhfark natúrbora szűretlenül és derítetlenül került palackba, így a színe opálos, az íze páratlanul gazdag. A természetesség kedvelőinek ajánljuk…
Főzünk

Chili con carne

2020.12.03. | Molnár Andor
Ez a mexikóinak tartott klasszikus valójában Texasból indult hódító útjára, de ma már szinte mindenhol készítik. Íme egy biztos recept Molnár Andortól…  

címkék

amerika (4) aprókertek (29) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (44) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (119) balatonboglári borvidék (15) balatonfüred csopaki borvidék (23) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (19) biobor (4) biodinamikus (8) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (6) bor (293) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (41) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (65) bornapló (8) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (287) bortúra (31) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (30) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (234) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (6) csányi pincészet (9) csirke (12) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (12) demeter zoltan (5) desszert (5) desszertbor (4) édes (108) eger (70) egészséges (11) egri borvidék (10) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (25) etyek budai borvidék (26) etyeki kúria (17) ezerjó (5) fehérbor (97) fesztivál (45) figula (5) figula pincészet (4) franc&franc (7) franciaország (8) friss (4) frittmann (6) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (5) gálné dignisz éva (5) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (6) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) hétszőlő (4) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (151) ipacs szabó istván (4) iszunk (13) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (14) karácsony (29) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (23) kéknyelű (15) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (13) kolonics pincészet (4) könnyű (15) könnyűvér (5) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (16) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (10) kreinbacher birtok (11) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (17) laposa birtok (5) leves (25) london (21) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (68) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (4) merlot (16) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (5) natúr bor (7) nemzetközi borvásár (4) néró (4) neszmélyi borvidék (4) nyár (16) nyaralás (5) nyári (6) olaszország (47) olaszrizling (31) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (8) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pázmánd (35) pécs (10) pékség (7) pét-nat (23) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (25) recept (248) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (12) sanzon (9) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (50) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (19) sör (46) sós (100) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (51) süti (17) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szekszárd (57) szekszárdi borvidék (15) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (21) szentesi józsef (6) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szüret (4) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természet (4) természetes bor (20) tészta (17) tesztelünk (209) tokaj (153) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (111) tokaji aszú (44) török (22) torta (4) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (5) Unger Bormanufaktúra (17) utazás (79) utazási tippek (39) utazunk (41) vacsora (12) váli péter (4) vega (12) velencei-tó (19) verseny (15) veszprém (4) villány (32) villányi borvidék (92) vörösbor (142) vylyan (30) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (9) zsirai pincészet (6) zweigelt (4)