Iszunk
Világ portugieserei, gyülekező! című cikk borítóképe

Világ portugieserei, gyülekező!

2016. 04. 01. | Burai László
Kevés kékszőlő-fajta van itthon, ami ennyi pofont kapott volna, mint a portugieser. Pedig Villányban a mai napig azt mondják az öregek, hogy egy pincét a kékoportója alapján kell megítélni.
Iszunk
Spontán című cikk borítóképe

Spontán

2016. 03. 31. | Burai László
Nem alakulhat mindig minden a tervek szerint, ez egyértelmű. Az már kevésbé, hogy az ilyen helyzetekből is születhetnek óriási élmények. Például egy születésnap révén.
Iszunk
Bordzsungel Düsseldorfban című cikk borítóképe

Bordzsungel Düsseldorfban

2016. 03. 24. | Szabó Edit
Sikerrel zárult az idei ProWein A magyar részvétel rendkívül aktív volt az idei vásáron. Közel negyven hazai borászat érkezett kiállítóként Düsseldorfba…
Iszunk
A Somló visszatér című cikk borítóképe

A Somló visszatér

2016. 03. 23. | Burai László
Bár az elmúlt években rengeteg új boros rendezvény született, Somló valahogy kimaradt a nagy jövés-menésből, pedig korábban részemről az év egyik leginkább várt kóstolója volt a Somlói Tavasz.
Iszunk
Ries-Link 2015 című cikk borítóképe

Ries-Link 2015

2016. 03. 21. | Szabó Edit
Így készül a Sofitel bora Az ötlet remek, a bor sikeres, a recept átvehető. Jó lenne, ha sok vendéglátóhely gondolkodna hasonlóképpen…
Iszunk
Tizenegyek című cikk borítóképe

Tizenegyek

2016. 03. 18. | Burai László
A Borsmenta rajnairizling-vadászata Vitán felül nagyon izgalmas fajta a rajnai, ennek magunk is szeretünk rendszeresen utánajárni. A heti kóstolónkon 11 bor került terítékre – lássuk, milyen eredménnyel!
Iszunk
Költözős kadarka című cikk borítóképe

Költözős kadarka

2016. 03. 16. | Burai László
Nem is olyan könnyű bort választani egy nehéz nap végén, ha egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a borainak jelentős része nem áll rendelkezésére...
Iszunk
Három dolog, amit talán rosszul tudsz a kávéról című cikk borítóképe

Három dolog, amit talán rosszul tudsz a kávéról

2016. 03. 11. | Burai László
Minden nap isszuk, sokan a koffeintartalma miatt, legtöbbünknek még rituáléja is létezik a kávéval kapcsolatban. Egyre többet beszélünk róla, valójában mégis elég keveset tudunk a világ egyik legnépszerűbb italáról…
Iszunk
Oscar-díjas bubik című cikk borítóképe

Oscar-díjas bubik

2016. 03. 09. | Szabó Edit
A pofátlan méznyalás tipikus esete – mondaná Tompa Imre borszakíró kollégánk, és lássuk be, kénytelenek vagyunk neki némiképp igazat adni. Aki a világ aranyérmes pezsgőinek legmeglepőbb tételeit egyetlen napon végigkóstolhatja, valóban kiváltságosnak érezheti magát…
Iszunk
Közeleg a tavasz! című cikk borítóképe

Közeleg a tavasz!

2016. 03. 04. | Burai László
A Borsmenta keresi kedvenc rozéját A tavasz érkeztét sok mindenből meg lehet állapítani: előbújnak a hóvirágok, egyre vékonyabb kabát is elég. A tavasz szerintünk viszont akkor érkezik meg, amikor a borkedvelők elkezdik keresni az aktuális év rozéját a nyárra.
Iszunk
A Pesti Broadway tetején című cikk borítóképe

A Pesti Broadway tetején

2016. 03. 03. | Szabó Edit
„Azért nyitottam meg a műteremlakásomat a publikum előtt, mert szeretnék egy olyan helyet, ahova Fellini is szívesen felugrana, akár egy este alatt többször is…”
Iszunk
Így (nem) lettem Cup Tasters bajnok című cikk borítóképe

Így (nem) lettem Cup Tasters bajnok

2016. 03. 02. | Burai László
KávéBár Bazár, Cup Tasters Magyar Bajnokság 2016 A múltkor már írtam a Cup Tasters bajnokságra felkészülő baristákról és a versenyszám kihívásairól, azóta a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy milyen ebben az izgalmas kávés műfajban versenyezni.
Iszunk
Szép volt, fiúk! című cikk borítóképe

Szép volt, fiúk!

2016. 02. 26. | Szabó Edit
Szik Mátyás háromszoros sommelier bajnok Erős a mezőny. Három különböző habitusú fiatalember versenyez, de azonnal látszik, hogy mindhárman a szakma megszállottjai, komoly elméleti és gyakorlati tudásuk megkérdőjelezhetetlen…
Iszunk
Helló, hogy vagy, Furmint? című cikk borítóképe

Helló, hogy vagy, Furmint?

2016. 02. 25. | Burai László
Ilyennek láttam a 7. Nagy Furmint Február Kóstolót Végéhez közeledik a február, így lassan az intenzív furmintozástól is búcsúznunk kell.
Iszunk
Átadták a Par Excellence-díjakat című cikk borítóképe

Átadták a Par Excellence-díjakat

2016. 02. 23. | Szabó Edit
Vendéglátósokat, kereskedőket, termelőket, szakírókat és oktatókat értékelt a Magyar Sommelier Szövetség...