Iszunk

Világ portugieserei, gyülekező!
2016. 04. 01. | Burai László
Kevés kékszőlő-fajta van itthon, ami ennyi pofont kapott volna, mint a portugieser. Pedig Villányban a mai napig azt mondják az öregek, hogy egy pincét a kékoportója alapján kell megítélni.
Iszunk

Spontán
2016. 03. 31. | Burai László
Nem alakulhat mindig minden a tervek szerint, ez egyértelmű. Az már kevésbé, hogy az ilyen helyzetekből is születhetnek óriási élmények. Például egy születésnap révén.
Iszunk

Bordzsungel Düsseldorfban
2016. 03. 24. | Szabó Edit
Sikerrel zárult az idei ProWein
A magyar részvétel rendkívül aktív volt az idei vásáron. Közel negyven hazai borászat érkezett kiállítóként Düsseldorfba…
Iszunk

A Somló visszatér
2016. 03. 23. | Burai László
Bár az elmúlt években rengeteg új boros rendezvény született, Somló valahogy kimaradt a nagy jövés-menésből, pedig korábban részemről az év egyik leginkább várt kóstolója volt a Somlói Tavasz.
Iszunk

Ries-Link 2015
2016. 03. 21. | Szabó Edit
Így készül a Sofitel bora
Az ötlet remek, a bor sikeres, a recept átvehető. Jó lenne, ha sok vendéglátóhely gondolkodna hasonlóképpen…
Iszunk

Tizenegyek
2016. 03. 18. | Burai László
A Borsmenta rajnairizling-vadászata
Vitán felül nagyon izgalmas fajta a rajnai, ennek magunk is szeretünk rendszeresen utánajárni. A heti kóstolónkon 11 bor került terítékre – lássuk, milyen eredménnyel!
Iszunk

Költözős kadarka
2016. 03. 16. | Burai László
Nem is olyan könnyű bort választani egy nehéz nap végén, ha egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a borainak jelentős része nem áll rendelkezésére...
Iszunk

Három dolog, amit talán rosszul tudsz a kávéról
2016. 03. 11. | Burai László
Minden nap isszuk, sokan a koffeintartalma miatt, legtöbbünknek még rituáléja is létezik a kávéval kapcsolatban. Egyre többet beszélünk róla, valójában mégis elég keveset tudunk a világ egyik legnépszerűbb italáról…
Iszunk

Oscar-díjas bubik
2016. 03. 09. | Szabó Edit
A pofátlan méznyalás tipikus esete – mondaná Tompa Imre borszakíró kollégánk, és lássuk be, kénytelenek vagyunk neki némiképp igazat adni. Aki a világ aranyérmes pezsgőinek legmeglepőbb tételeit egyetlen napon végigkóstolhatja, valóban kiváltságosnak érezheti magát…
Iszunk

Közeleg a tavasz!
2016. 03. 04. | Burai László
A Borsmenta keresi kedvenc rozéját
A tavasz érkeztét sok mindenből meg lehet állapítani: előbújnak a hóvirágok, egyre vékonyabb kabát is elég. A tavasz szerintünk viszont akkor érkezik meg, amikor a borkedvelők elkezdik keresni az aktuális év rozéját a nyárra.
Iszunk

A Pesti Broadway tetején
2016. 03. 03. | Szabó Edit
„Azért nyitottam meg a műteremlakásomat a publikum előtt, mert szeretnék egy olyan helyet, ahova Fellini is szívesen felugrana, akár egy este alatt többször is…”
Iszunk

Így (nem) lettem Cup Tasters bajnok
2016. 03. 02. | Burai László
KávéBár Bazár, Cup Tasters Magyar Bajnokság 2016
A múltkor már írtam a Cup Tasters bajnokságra felkészülő baristákról és a versenyszám kihívásairól, azóta a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy milyen ebben az izgalmas kávés műfajban versenyezni.
Iszunk

Szép volt, fiúk!
2016. 02. 26. | Szabó Edit
Szik Mátyás háromszoros sommelier bajnok
Erős a mezőny. Három különböző habitusú fiatalember versenyez, de azonnal látszik, hogy mindhárman a szakma megszállottjai, komoly elméleti és gyakorlati tudásuk megkérdőjelezhetetlen…
Iszunk

Helló, hogy vagy, Furmint?
2016. 02. 25. | Burai László
Ilyennek láttam a 7. Nagy Furmint Február Kóstolót
Végéhez közeledik a február, így lassan az intenzív furmintozástól is búcsúznunk kell.
Iszunk

Átadták a Par Excellence-díjakat
2016. 02. 23. | Szabó Edit
Vendéglátósokat, kereskedőket, termelőket, szakírókat és oktatókat értékelt a Magyar Sommelier Szövetség...