Iszunk
Három dolog, amit talán rosszul tudsz a kávéról című cikk borítóképe

Három dolog, amit talán rosszul tudsz a kávéról

2016. 03. 11. | Burai László
Minden nap isszuk, sokan a koffeintartalma miatt, legtöbbünknek még rituáléja is létezik a kávéval kapcsolatban. Egyre többet beszélünk róla, valójában mégis elég keveset tudunk a világ egyik legnépszerűbb italáról…
Iszunk
Oscar-díjas bubik című cikk borítóképe

Oscar-díjas bubik

2016. 03. 09. | Szabó Edit
A pofátlan méznyalás tipikus esete – mondaná Tompa Imre borszakíró kollégánk, és lássuk be, kénytelenek vagyunk neki némiképp igazat adni. Aki a világ aranyérmes pezsgőinek legmeglepőbb tételeit egyetlen napon végigkóstolhatja, valóban kiváltságosnak érezheti magát…
Iszunk
Közeleg a tavasz! című cikk borítóképe

Közeleg a tavasz!

2016. 03. 04. | Burai László
A Borsmenta keresi kedvenc rozéját A tavasz érkeztét sok mindenből meg lehet állapítani: előbújnak a hóvirágok, egyre vékonyabb kabát is elég. A tavasz szerintünk viszont akkor érkezik meg, amikor a borkedvelők elkezdik keresni az aktuális év rozéját a nyárra.
Iszunk
A Pesti Broadway tetején című cikk borítóképe

A Pesti Broadway tetején

2016. 03. 03. | Szabó Edit
„Azért nyitottam meg a műteremlakásomat a publikum előtt, mert szeretnék egy olyan helyet, ahova Fellini is szívesen felugrana, akár egy este alatt többször is…”
Iszunk
Így (nem) lettem Cup Tasters bajnok című cikk borítóképe

Így (nem) lettem Cup Tasters bajnok

2016. 03. 02. | Burai László
KávéBár Bazár, Cup Tasters Magyar Bajnokság 2016 A múltkor már írtam a Cup Tasters bajnokságra felkészülő baristákról és a versenyszám kihívásairól, azóta a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy milyen ebben az izgalmas kávés műfajban versenyezni.
Iszunk
Szép volt, fiúk! című cikk borítóképe

Szép volt, fiúk!

2016. 02. 26. | Szabó Edit
Szik Mátyás háromszoros sommelier bajnok Erős a mezőny. Három különböző habitusú fiatalember versenyez, de azonnal látszik, hogy mindhárman a szakma megszállottjai, komoly elméleti és gyakorlati tudásuk megkérdőjelezhetetlen…
Iszunk
Helló, hogy vagy, Furmint? című cikk borítóképe

Helló, hogy vagy, Furmint?

2016. 02. 25. | Burai László
Ilyennek láttam a 7. Nagy Furmint Február Kóstolót Végéhez közeledik a február, így lassan az intenzív furmintozástól is búcsúznunk kell.
Iszunk
Átadták a Par Excellence-díjakat című cikk borítóképe

Átadták a Par Excellence-díjakat

2016. 02. 23. | Szabó Edit
Vendéglátósokat, kereskedőket, termelőket, szakírókat és oktatókat értékelt a Magyar Sommelier Szövetség...
Iszunk
24 kávé 8 perc alatt című cikk borítóképe

24 kávé 8 perc alatt

2016. 02. 20. | Burai László
Az a jó abban, ha az embernek barista barátai vannak, hogy egy csomó érdekes helyzetbe csöppen bele. Így történt, hogy egy álmos reggelen az Espresso Embassy oktatótermében találtam magam, és próbáltam felfogni, hogy mi is történik körülöttem.
Iszunk
Márciusban újra VinCE című cikk borítóképe

Márciusban újra VinCE

2016. 02. 17. | Szabó Edit
Tudod, hogy milyen bort ivott Jézus az utolsó vacsorán? Márciusban talán meg is kóstolhatod! VinCE Budapest Wine Show március 3. és 5. között Budapesten, a Corinthia Hotelben…
Iszunk
Fontos pillanatok című cikk borítóképe

Fontos pillanatok

2016. 02. 15. | Burai László
Lehet, hogy nevetséges, de a fontos meccsek előtt én bizony oda szoktam figyelni, hogy milyen bort bontok. Fontos meccsen persze én mindig vízilabdát értek...
Iszunk
Tanuljuk a nyelvet című cikk borítóképe

Tanuljuk a nyelvet

2016. 02. 12. | Szabó Edit
Furmint Február Mádon
Mád. Kedves település, festőien szép szőlőültetvényekkel, világszínvonalú borokkal. Értő kóstolásukhoz nem elég betérni a legközelebbi vinotékába…
Iszunk
Bikavér-játék című cikk borítóképe

Bikavér-játék

2016. 02. 10. | Burai László
Bikavéreket kóstoltunk tegnap a szerkesztőségben, Egerből és Szekszárdról vegyesen. Bár az ízlésünk némileg különbözik, abban egyetértettünk, hogy van potenciál ezekben a borokban, függetlenül a termőhelytől.
Iszunk
A Holdvölgy napos oldala című cikk borítóképe

A Holdvölgy napos oldala

2016. 02. 03. | Szabó Edit
Találkozás Gincsai Tamással, a Holdvölgy Pincészet főborászával
Minden jó történetben van egy szerelmes nő. Esetünkben egy francia asszony, anya és feleség, aki a házasság 32. évében úgy dönt, hogy néhány sor tokaji szőlővel lepi meg hegyaljai születésű férjét...
Iszunk
Furmint is coming című cikk borítóképe

Furmint is coming

2016. 02. 02. | Burai László
Az a jó a januárban, hogy megbízhatóan követi a február, ami pedig évek óta minden borkedvelőnek ugyanazt jelenti: indul a furmintőrület.