Iszunk
A sauvignon blanc, ha magyar című cikk borítóképe

A sauvignon blanc, ha magyar

2016. 07. 01. | Burai László
Ha a Borsmenta szerkesztőségében összeülünk kóstolni, akkor legtöbbször egy-egy témát járunk körül. Persze nem olyan részletességre kell gondolni, ami mondjuk a teljes magyar kínálatot lefedné, de azért igen hasznosak ezek az alkalmak; érdekes például azonos szőlőfajtából készült borokat kóstolni, és a kisebb-nagyobb különbségeket felfedezni.
Iszunk
Ég és föld között című cikk borítóképe

Ég és föld között

2016. 06. 30. | Szabó Edit
Ipacs Szabó István 2008-ban tévedt először a Tenkes-hegy Siklós-Máriagyűd felőli oldalára, és azonnal bele is szeretett a tájba. Fenn az ég kékje, alant az ültetvények zöldje, s a kettő között áll a kicsi pince, ahol a borok készülnek. „Ég és föld között”...
Iszunk
Feketén-fehéren című cikk borítóképe

Feketén-fehéren

2016. 06. 29. | Burai László
Van pár olyan kérdés, ami mintegy vallásos szinten megosztja a kávéfogyasztókat. Az egyik ilyen az arabica-robusta vita, de talán ennél is élesebb az ellentét, ha a specialty és a „kommersz” kávék kérdését feszegetjük. Nézzük, hogy pontosan mit is takar a rejtélyes specialty kávé kifejezés
Iszunk
Hétköznapi buborékok című cikk borítóképe

Hétköznapi buborékok

2016. 06. 24. | Burai László
Ha a héten a kávékról esett szó az időközben beköszöntött nyár kapcsán, akkor a bor sem maradhat ki. A hőségben igazán jólesik egy hűvös fröccs, egy rozé vagy egy habzóbor. Pár éve elért minket is a láz, jobbnál jobb buborékos borokat lehet a boltokban találni.
Iszunk
Jegelve című cikk borítóképe

Jegelve

2016. 06. 22. | Burai László
Ahogy beköszönt a kánikula, úgy csökken radikálisan a forró italok népszerűsége egy kávézóban. Természetes, hogy ilyenkor még a kávéban is a hűvöset keressük – lássuk, miből választhatunk!
Iszunk
Élni és élni hagyni című cikk borítóképe

Élni és élni hagyni

2016. 06. 18. | Szabó Edit
Maurer Oszkár családja négy generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, ő maga is ezt tanulta, de a tervei megvalósítását csak a délszláv háború befejezése után kezdhette el. Azóta viszont igen eredményesen dolgozik…
Iszunk
Habozzunk! című cikk borítóképe

Habozzunk!

2016. 06. 10. | Burai László
A bor és a kávé mellett azért a sörökre is kíváncsi vagyok általában, bár az ipari söröket elég hamar meg szoktam unni. Más a helyzet a kézművesekkel: ezek között rengeteg izgalmas van, ráadásul a hétvégén egy helyen lehet őket kóstolni.
Iszunk
Egy legenda fia című cikk borítóképe

Egy legenda fia

2016. 06. 08. | Burai László
Minden borvidéknek megvan a saját bejáratú legendás borásza. A nehezen megközelíthető, sokszor ellentétes megítélésű, nagy természet, akit azért mindenki elismer, ugyan sokszor csak a háta mögött.
Iszunk
Mindenkinek van egy története című cikk borítóképe

Mindenkinek van egy története

2016. 06. 07. | Raab Zsuzsanna
A Hárslevelűk Éjszakája emberi léptékű, kedves, szerethető rendezvény, ahol a profik kedvükre kóstolhatják az újdonságokat, de a saját szintjén bárki részese lehet az élményeknek...
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…
Iszunk
Nyárra bort című cikk borítóképe

Nyárra bort

2016. 06. 03. |
Ha még nem is tökéletes minden körülmény, a múlt hétvégén már kaptunk némi ízelítőt abból, hogy mi is vár majd ránk a nyáron. Egyre többször kívánjuk meg a fröccsöt és a jól iható, frissítő borokat.
Iszunk
A különc című cikk borítóképe

A különc

2016. 06. 01. | Burai László
Sületlenségnek hangzik, ha azt kérdezem, hogy van-e valami köze a kávénak a frizbihez? Annyi a kapcsolat, hogy a frizbi feltalálója, Alan Adler egy azóta népszerűvé vált berendezést is megalkotott, amivel filterkávét lehet készíteni: az egyik legszexibb eszközt, az aeropresst.
Iszunk
Itt mindenki szerelemből borászkodik! című cikk borítóképe

Itt mindenki szerelemből borászkodik!

2016. 05. 31. | Szabó Edit
A siller a nyár vörösbora, fröccsnek is jó, tisztán is jó – jellemzik kedvenc borukat a paksi gazdák. Őszinte lelkesedésüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hétvégén immár a 9. Országos Sillerfesztivált rendezik a Duna-parti városban.
Iszunk
Huszonkettőt egy csapásra! című cikk borítóképe

Huszonkettőt egy csapásra!

2016. 05. 27. | Burai László
Egy nap alatt ellátogatni mind a 22 magyar borvidékre elég extrém feladatnak tűnik, nemde? Pedig nem teljesen lehetetlen, mert a Budapesti Borbár Túrán minden résztvevő fővárosi helyszín vendégül lát egy-egy magyar borvidéket. Jól hangzik, ugye?
Iszunk
Importkávé című cikk borítóképe

Importkávé

2016. 05. 26. | Burai László
Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy külföldi utazás automatikusan új dolgokat is jelentett. Addig ismeretlen zenék, csokoládék, majd idővel cédék, könyvek. Azután ez elmaradt, hiszen már itthon is minden elérhető.