Iszunk

Nehéz választani
2016. 05. 25. | Burai László
Ahogy megjött az igazán szép idő, egyre nagyobb kedvünk van kimozdulni is, ha borozásról van szó. A teraszokon és a borbárokon túl is van élet, nézzük hát, hogy milyen lehetőségek várnak a következő hetekben!
Iszunk

Kislaki királyság
2016. 05. 20. | Szabó Edit
Balatonboglárt magunk mögött hagyva vidáman fordulunk a hegynek. Csak hadd csillogjon a tó magának, minket most más kaland vár. Légli Géza május 28-án ismét szélesre tárja kis birtoka kapuját…
Iszunk

Hársalgás
2016. 05. 14. |
Ha minden szuperhősnek van segédje, akkor úgy gondolom, hogy a furmintnak a hárslevelű a társa. Logikus, hogy a Furmint Februárnak is legyen kistesója, mégpedig hárstematikával, nemde?
Iszunk

Kávébajnokok
2016. 05. 13. | Burai László
Micsoda hét ez! A Bocuse d’Or európai döntőjével egy időben a magyar baristabajnokság talán két legkomolyabb presztízsű kategóriájában is bajnokokat avattak.
Iszunk
Iszunk

Micsoda, filterkávé?
2016. 05. 04. | Burai László
Abban, hogy megszerettem a kávét, több dolog is döntő fontossággal bírt, de talán a legmeghatározóbb az volt, amikor először kóstoltam jól elkészített filterkávét. Akkor íródott felül bennem minden, amit a kávéról korábban gondoltam, és ez az utazás azóta is tart.
Iszunk

A szomszéd zöldje
2016. 04. 29. | Burai László
Annyiszor hasonlítgatjuk a külföldi borokhoz a magyar kínálatot, hogy kíváncsiak lettünk, vajon tényleg annyival izgalmasabbak, színesebbek-e, mint azt sokan állítják.
Iszunk

Túlélő kadarka
2016. 04. 28. | Burai László
Már több mint egy hónapja beköltöztem, amit, ugye, egy szekszárdi kadarkával ünnepeltem meg. Épp itt volt az ideje egy újabbnak...
Iszunk

Jó teát!
2016. 04. 26. | Szabó Edit
„Várom a napot, amikor a vacsora végén minden valamirevaló étteremben ugyanolyan bizalommal lehet majd kávét, desszertbort, konyakot vagy teát rendelni – és ugyanolyan minőségben is lehet élvezni.”
Iszunk

Vinitaly – nem mind arany
2016. 04. 22. | Burai László
Az előző részben szinte csak a pozitív élmények kaptak főszerepet, de a kiállításról kialakult kép ennél árnyaltabb. Azért most sem a feketeleves jön, hiszen a vörösek játszották ezúttal is a főszerepet.
Iszunk

Bűbájos Tarcal
2016. 04. 21. | Burai László
Ébredezik a természet, ébredezik Tokaj, a tarcali Bűbájos Hétvége pedig olyan programokkal csalogatja a borbarátokat, amelyeknek nehéz lenne ellenállni. De miért is kellene?
Iszunk

Champagne üde arca
2016. 04. 20. | Szabó Edit
A Brimoncourt-pezsgők nem éjszakai bárokba valók. Azért készülnek, hogy kerti partikon, fogadásokon repüljön ki belőlük a dugó. De az sem baj, ha egy meghitt estén, egy jó film és egy kitűnő szusi mellé pattintunk fel egy palackot...
Iszunk

Kóstoljunk kávékat!
2016. 04. 15. | Burai László
A kávézás egy rituálé, ráadásul legtöbbször társas élmény, így a figyelmünk ilyenkor megoszlik a partner és az ital között – teljesen normális, hogy nem a pontos illat- és ízjegyekre koncentrálunk. De ezért vannak a profik!
Iszunk

Borsmenta menni Vinitaly
2016. 04. 13. | Burai László
Több éve tervezzük barátokkal, hogy egyszer ellátogatunk Veronába a Vinitalyra. Tavasz, Olaszország, klassz borok, barátok. Kell ennél több? Nem nagyon…
Iszunk

Rejtett kincsek
2016. 04. 06. | Burai László
Kedves meghívást ritkán utasít vissza az ember, főleg ha egy olyan eseményre szól, ahol Közép-Olaszország őshonos szőlőfajtáit lehet megkóstolni, természetesen bor formájában. Ezúttal a DOC borbárban jártunk.