Iszunk

Túlélő kadarka
2016. 04. 28. | Burai László
Már több mint egy hónapja beköltöztem, amit, ugye, egy szekszárdi kadarkával ünnepeltem meg. Épp itt volt az ideje egy újabbnak...
Iszunk

Jó teát!
2016. 04. 26. | Szabó Edit
„Várom a napot, amikor a vacsora végén minden valamirevaló étteremben ugyanolyan bizalommal lehet majd kávét, desszertbort, konyakot vagy teát rendelni – és ugyanolyan minőségben is lehet élvezni.”
Iszunk

Vinitaly – nem mind arany
2016. 04. 22. | Burai László
Az előző részben szinte csak a pozitív élmények kaptak főszerepet, de a kiállításról kialakult kép ennél árnyaltabb. Azért most sem a feketeleves jön, hiszen a vörösek játszották ezúttal is a főszerepet.
Iszunk

Bűbájos Tarcal
2016. 04. 21. | Burai László
Ébredezik a természet, ébredezik Tokaj, a tarcali Bűbájos Hétvége pedig olyan programokkal csalogatja a borbarátokat, amelyeknek nehéz lenne ellenállni. De miért is kellene?
Iszunk

Champagne üde arca
2016. 04. 20. | Szabó Edit
A Brimoncourt-pezsgők nem éjszakai bárokba valók. Azért készülnek, hogy kerti partikon, fogadásokon repüljön ki belőlük a dugó. De az sem baj, ha egy meghitt estén, egy jó film és egy kitűnő szusi mellé pattintunk fel egy palackot...
Iszunk

Kóstoljunk kávékat!
2016. 04. 15. | Burai László
A kávézás egy rituálé, ráadásul legtöbbször társas élmény, így a figyelmünk ilyenkor megoszlik a partner és az ital között – teljesen normális, hogy nem a pontos illat- és ízjegyekre koncentrálunk. De ezért vannak a profik!
Iszunk

Borsmenta menni Vinitaly
2016. 04. 13. | Burai László
Több éve tervezzük barátokkal, hogy egyszer ellátogatunk Veronába a Vinitalyra. Tavasz, Olaszország, klassz borok, barátok. Kell ennél több? Nem nagyon…
Iszunk

Rejtett kincsek
2016. 04. 06. | Burai László
Kedves meghívást ritkán utasít vissza az ember, főleg ha egy olyan eseményre szól, ahol Közép-Olaszország őshonos szőlőfajtáit lehet megkóstolni, természetesen bor formájában. Ezúttal a DOC borbárban jártunk.
Iszunk

Világ portugieserei, gyülekező!
2016. 04. 01. | Burai László
Kevés kékszőlő-fajta van itthon, ami ennyi pofont kapott volna, mint a portugieser. Pedig Villányban a mai napig azt mondják az öregek, hogy egy pincét a kékoportója alapján kell megítélni.
Iszunk

Spontán
2016. 03. 31. | Burai László
Nem alakulhat mindig minden a tervek szerint, ez egyértelmű. Az már kevésbé, hogy az ilyen helyzetekből is születhetnek óriási élmények. Például egy születésnap révén.
Iszunk

Bordzsungel Düsseldorfban
2016. 03. 24. | Szabó Edit
Sikerrel zárult az idei ProWein
A magyar részvétel rendkívül aktív volt az idei vásáron. Közel negyven hazai borászat érkezett kiállítóként Düsseldorfba…
Iszunk

A Somló visszatér
2016. 03. 23. | Burai László
Bár az elmúlt években rengeteg új boros rendezvény született, Somló valahogy kimaradt a nagy jövés-menésből, pedig korábban részemről az év egyik leginkább várt kóstolója volt a Somlói Tavasz.
Iszunk

Ries-Link 2015
2016. 03. 21. | Szabó Edit
Így készül a Sofitel bora
Az ötlet remek, a bor sikeres, a recept átvehető. Jó lenne, ha sok vendéglátóhely gondolkodna hasonlóképpen…
Iszunk

Tizenegyek
2016. 03. 18. | Burai László
A Borsmenta rajnairizling-vadászata
Vitán felül nagyon izgalmas fajta a rajnai, ennek magunk is szeretünk rendszeresen utánajárni. A heti kóstolónkon 11 bor került terítékre – lássuk, milyen eredménnyel!
Iszunk

Költözős kadarka
2016. 03. 16. | Burai László
Nem is olyan könnyű bort választani egy nehéz nap végén, ha egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a borainak jelentős része nem áll rendelkezésére...