Iszunk
Túlélő kadarka című cikk borítóképe

Túlélő kadarka

2016. 04. 28. | Burai László
Már több mint egy hónapja beköltöztem, amit, ugye, egy szekszárdi kadarkával ünnepeltem meg. Épp itt volt az ideje egy újabbnak...
Iszunk
Jó teát! című cikk borítóképe

Jó teát!

2016. 04. 26. | Szabó Edit
„Várom a napot, amikor a vacsora végén minden valamirevaló étteremben ugyanolyan bizalommal lehet majd kávét, desszertbort, konyakot vagy teát rendelni – és ugyanolyan minőségben is lehet élvezni.”
Iszunk
Vinitaly – nem mind arany című cikk borítóképe

Vinitaly – nem mind arany

2016. 04. 22. | Burai László
Az előző részben szinte csak a pozitív élmények kaptak főszerepet, de a kiállításról kialakult kép ennél árnyaltabb. Azért most sem a feketeleves jön, hiszen a vörösek játszották ezúttal is a főszerepet.
Iszunk
Bűbájos Tarcal című cikk borítóképe

Bűbájos Tarcal

2016. 04. 21. | Burai László
Ébredezik a természet, ébredezik Tokaj, a tarcali Bűbájos Hétvége pedig olyan programokkal csalogatja a borbarátokat, amelyeknek nehéz lenne ellenállni. De miért is kellene?
Iszunk
Champagne üde arca című cikk borítóképe

Champagne üde arca

2016. 04. 20. | Szabó Edit
A Brimoncourt-pezsgők nem éjszakai bárokba valók. Azért készülnek, hogy kerti partikon, fogadásokon repüljön ki belőlük a dugó. De az sem baj, ha egy meghitt estén, egy jó film és egy kitűnő szusi mellé pattintunk fel egy palackot...
Iszunk
Kóstoljunk kávékat! című cikk borítóképe

Kóstoljunk kávékat!

2016. 04. 15. | Burai László
A kávézás egy rituálé, ráadásul legtöbbször társas élmény, így a figyelmünk ilyenkor megoszlik a partner és az ital között – teljesen normális, hogy nem a pontos illat- és ízjegyekre koncentrálunk. De ezért vannak a profik!
Iszunk
Borsmenta menni Vinitaly című cikk borítóképe

Borsmenta menni Vinitaly

2016. 04. 13. | Burai László
Több éve tervezzük barátokkal, hogy egyszer ellátogatunk Veronába a Vinitalyra. Tavasz, Olaszország, klassz borok, barátok. Kell ennél több? Nem nagyon…
Iszunk
Rejtett kincsek című cikk borítóképe

Rejtett kincsek

2016. 04. 06. | Burai László
Kedves meghívást ritkán utasít vissza az ember, főleg ha egy olyan eseményre szól, ahol Közép-Olaszország őshonos szőlőfajtáit lehet megkóstolni, természetesen bor formájában. Ezúttal a DOC borbárban jártunk.
Iszunk
Világ portugieserei, gyülekező! című cikk borítóképe

Világ portugieserei, gyülekező!

2016. 04. 01. | Burai László
Kevés kékszőlő-fajta van itthon, ami ennyi pofont kapott volna, mint a portugieser. Pedig Villányban a mai napig azt mondják az öregek, hogy egy pincét a kékoportója alapján kell megítélni.
Iszunk
Spontán című cikk borítóképe

Spontán

2016. 03. 31. | Burai László
Nem alakulhat mindig minden a tervek szerint, ez egyértelmű. Az már kevésbé, hogy az ilyen helyzetekből is születhetnek óriási élmények. Például egy születésnap révén.
Iszunk
Bordzsungel Düsseldorfban című cikk borítóképe

Bordzsungel Düsseldorfban

2016. 03. 24. | Szabó Edit
Sikerrel zárult az idei ProWein A magyar részvétel rendkívül aktív volt az idei vásáron. Közel negyven hazai borászat érkezett kiállítóként Düsseldorfba…
Iszunk
A Somló visszatér című cikk borítóképe

A Somló visszatér

2016. 03. 23. | Burai László
Bár az elmúlt években rengeteg új boros rendezvény született, Somló valahogy kimaradt a nagy jövés-menésből, pedig korábban részemről az év egyik leginkább várt kóstolója volt a Somlói Tavasz.
Iszunk
Ries-Link 2015 című cikk borítóképe

Ries-Link 2015

2016. 03. 21. | Szabó Edit
Így készül a Sofitel bora Az ötlet remek, a bor sikeres, a recept átvehető. Jó lenne, ha sok vendéglátóhely gondolkodna hasonlóképpen…
Iszunk
Tizenegyek című cikk borítóképe

Tizenegyek

2016. 03. 18. | Burai László
A Borsmenta rajnairizling-vadászata Vitán felül nagyon izgalmas fajta a rajnai, ennek magunk is szeretünk rendszeresen utánajárni. A heti kóstolónkon 11 bor került terítékre – lássuk, milyen eredménnyel!
Iszunk
Költözős kadarka című cikk borítóképe

Költözős kadarka

2016. 03. 16. | Burai László
Nem is olyan könnyű bort választani egy nehéz nap végén, ha egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a borainak jelentős része nem áll rendelkezésére...