Iszunk

Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek!

Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek! című cikk borítóképe
2021. 04. 01. | Szoruló Pál
Szenzációs vitikulturális eredmény: itt a covidinka! Az új szőlőfaját hazai kutatóintézetekben fejlesztették ki. Szoruló Pál tudósítása…

Szenzációs vitikulturális eredmény született! Új vírusálló szőlőfajtát nemesítettek több hazai kutatóintézetben. A covidinka leginkább homokos talajon érzi jól magát, és különlegességét az adja, hogy az érett szemek mindegyikén védőmaszk fejlődik ki. A hagyományos zúzó-bogyózó ugyan nem tud mit kezdeni ezekkel, de a fürge kezű, szorgos munkatársak gondosan lefejtik az apró maszkokat.

A környezetvédők szerint az újrahasznosítás nagy gond – sőt, afféle ketyegő bomba –, de biodinamikus termelők szerint ha porítva és szarvasbogár szarvába töltve elássuk a haszontalanná vált maszkocskákat, tizennégy év és negyvenhét óra múlva dinamikusan fejlődő biomaszk-ültetvényeken szüretelhetünk.

Fotó:
Vető Gábor

Beszélgetünk
Határ a csillagos ég című cikk borítóképe

Határ a csillagos ég

2018. 04. 01. | Szoruló Pál
Csípős tavaszi beszélgetés (????)
A „mackósok” bibliájának számító Nagy Széfkönyv és a Sokkal erősebb című fitneszútmutató után (mindkettőt Felvető Tábor tervezte) ismét nagy fába vágja a fejszéjét Zsabó Kredit, a Sorsmenta – csíp, mint a wasabi lapigazgatósági elnöknője.
Utazunk
Utazz magadban! című cikk borítóképe

Utazz magadban!

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Áprilisi kiútmutató bizonytalanoknak
Nagyon el akartam volna utazni, de sehogy se tudtam dönteni, hová legyen a menet.
Főzünk
Új, hullámos tejbegríz című cikk borítóképe

Új, hullámos tejbegríz

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Kell a csomó!
A tejbegríz az első szájból kiberrrregett-kifröcsögött kulimász, az első ölben landoló pottyanat, az első falra köpött pépes falat. Ilyenkor tejbepapi a neve.
Beszélgetünk
Felmásztunk a falvédőre című cikk borítóképe

Felmásztunk a falvédőre

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Eszünk
A séfasztal alatt című cikk borítóképe

A séfasztal alatt

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Iszunk
Visszavágtak a Garciák! című cikk borítóképe

Visszavágtak a Garciák!

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...