Vissza
Utazunk

Utazz magadban!

Utazz magadban! című cikk borítóképe
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Nagyon el akartam volna utazni, de sehogy se tudtam dönteni, hová legyen a menet.

Térképhalom, útikönyv-köteg, bősz netböngésző szeánsz, bankszámla-latolgatás, tétova hezita: se ide, se oda. A tenger mélyén kicsit sötét van, az Etnán meg ilyenkor kicsit hideg. És egyszer csak derült égből a villámkörte: rájöttem, hogy halakat a tévében is lehet nézni, a csoffadt szicíliai tűzhányó helyett meg simán találok egy működő vulkánfíbert a sufniban (gyengébbek kedvéért: a vulkánfíber az egy koffer, alias bőrönd). És még tele se kell pakolni. Minek?

Úgy döntöttem, a vakáció idejére az otthoni rozzant kotyogósban készül a legszuperebb specialty kávé, a spájzban van jó bor raklapszám, győzzük meginni. A kaja lehet a szokásos – ha top étteremben akarjuk érezni magunkat, vacsora közben majd betesszük a Michelle Michelin című számot a Beatlestől. Jó romantikus, andalító zene – rögtön szabin van lesz tőle az ember.

És akkor, amíg tart az utazás (nem OLYAN utazás, nyugi), mint lelkiismeretes turisták, mindent alaposan megnézünk magunk körül, sőt inkább „odabenn”, magunkban. Föltérképezés, fölfedezés, kíváncsiskodás, elámulás. Nyomulás befelé, ez a program.

Kanyonok, tavak, hegyek. Erdők-mezők. Városok: terek-utcák-kocsmák. Sikátorok!
Bennem-belőlem, legbelőlem. Hahó, én! De jó, hogy itt vagyok!

A Borshanta többi cikkét itt találod:

Felmásztunk a falvédőre Interjú a Mádagaszkárra készülő Horváth Gáborral
Visszavágtak a Garciák A Három Grácia mintájára új „férfibor” született
Tehéndombi Tőgyei Fehér Frissitő a hétköznapokra
Új, hullámos tejbegríz Mai recept
A séfasztal alatt Exkluzív tudósítás egy díjátadóról
Jaj, te vendég! Ne menj még! Szemelvények a Vendégkönyvből

Fotó:
Vető Gábor