Találatok száma: 2499
Beszélgetünk

A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen
2018. 03. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Pálvölgyi Krisztiánnal
Basszusgitárosnak készült, de a szelek másfelé fújták. Barista lett, majd tréner, aztán megnyitotta a Mantra Cafét. Pálvölgyi Krisztián kreatívital-Európa-bajnokkal sok kávé mellett beszélgettünk…
Utazunk

Hol együnk Rabatban?
2018. 03. 23. | Szabó Edit
Marokkó fővárosa nem a gasztronómia fellegvára, de ha megfogadjuk a helyeik tanácsait, találunk néhány vonzó éttermet és kifőzdét. Mi most bemutatjuk a kedvenceinket…
Eszünk

Egész nap reggeli!
2018. 03. 22. | Borsmenta
A Stílusos Vidéki Szállodák összejönnek Balástyán, és egy napra megállítják az időt. A Platános Kúria kertjében május 13-án egész nap chill-out hangulatban reggelizhetünk, és pezsgő is lesz…
Iszunk

Húsvét-sörvét
2018. 03. 21. | Bőti László
Vannak biztos pontok az életben. Ilyen az is, hogy húsvét közeledtével megjelenik a Szent András Sörfőzde ünnepi sörpárosa, a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A bemutatót ezúttal is az Ogre bácsiban tartották…
Tesztelünk

Dorogi Testvérek Pincészete: Tokaji Fordítás 2012
2018. 03. 20. | Szabó Edit
A tokaji ízvilággal frissen barátkozóknak éppúgy okoz meglepetéseket, mint a műfaj régi tisztelőinek. Különleges bor egy fegyelmezett borász kezéből...
Főzünk

Narancsos csokitorta
2018. 03. 19. | Varga Anita
Ez az egyik legízletesebb csokitorta, amit valaha kóstoltunk. Nem kell megijedni, a recept hosszú, de a torta elkészítése cseppet sem bonyolult, és még csak nem is annyira időigényes...
Beszélgetünk

Élj a mának!
2018. 03. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tar Ferenccel
Hetekig lebegett élet és halál között, az orvosok lemondtak róla, Tar Ferencnek azonban még sok dolga van ezen a világon. Magához tért, meggyógyult, és bő egy éve megnyitotta Carpe Diem nevű borbárját. Az ország egyik legsikeresebb borkereskedőjével beszélgettünk…
Eszünk

Legyél a Kabalám!
2018. 03. 15. | Szabó Edit
Nagy kert, régi ház, fantasztikus kilátás, barátságos emberek, mennyei ízek, tökéletes vendéglátás. Nagyjából ennyi a szigligeti Villa Kabala. Meg az a lélek, ami benne van…
Iszunk

Hazai kávés körkép
2018. 03. 13. | Bőti László
Lezajlott az idei KávéBárBazár, az év egyik legsokoldalúbb gasztronómiai közönségtalálkozója. Feltérképeztük, hogyan működik a specialty világa vidéken, és annak is utánajártunk, mi a szösz az a batch brew…
Eszünk

Fondü Jeremyvel
2018. 03. 12. | Szabó Edit
A világlátott francia szakács, Jeremy Cayron hangulatos fondüestekkel kápráztatja el a magyar főváros közönségét. A Grand Café Budapest csütörtökönként az olvasztott és a sült sajtok birodalmává alakul. Érdemes betérni…
Iszunk

Hódít a természetesség
2018. 03. 10. | Szabó Hajnalka
Ausztria egyik legelső biodinamikus borbirtoka, a Sepp Moser Zadravec Zsolt személyében magyar szőlészt alkalmaz. Az itthon is népszerűvé vált szakember a birtokról a biodinamikus gazdálkodás divatjáról és egy kicsit saját életútjáról is mesélt…
Iszunk

Éljen a Söröksári út!
2018. 03. 07. | Bőti László
Megnyílt a Fehér Nyúl Taproom! A hajdani harisnyafestő üzem ma már kocsma, mintabolt és koncertterem is egyben…
Iszunk

Öcsi bajnok lett!
2018. 03. 06. | Szabó Edit
Az idei év Magyar Sommelier Bajnokságát az eddigi örök második, Angerman László nyerte…
Eszünk

Seafood-Kánaán Barcelonában
2018. 03. 04. | Szabó Edit
Neked fogták!
Halak, rákok, kagylók, lábasfejűek és egyéb csodák, a tengernek minden vonzó gyümölcse kínálja magát egy különleges barcelonai étkezdében. Mintha a halpiac beköltözött volna a kifőzdébe. Ez a La Paradeta. Vigyázat, addiktív…
Iszunk

Kihagyhatatlan nőnapi borkóstoló
2018. 03. 02. | Szabó Hajnalka
Március 8-án a Sofitel Budapest Chain Bridge termeiben huszonnyolc népszerű borásznő kínálja a borait, és még a pálinkát is mesternők töltik a pohárba. Friss osztrigáról és franciás fogásokról a Sofitel csapata gondoskodik. Ez lesz a legjobb nőnapi program az idén…