Találatok száma: 2504
Iszunk

A borszakírók toplistája
2017. 01. 08. | Szabó Edit
Íme a magyar borszakírók által 2016-ban legjobbnak tartott 12 fehér- és 12 vörösbor, valamint a két abszolút első…
Beszélgetünk

Szigorú, de következetes
2017. 01. 07. | Szabó Edit
Takács László történelmet és filmet tanít egy Borsod megyei kisvárosban, Ongán, ahol felnőtt. Ő az iskola igazgatóhelyettese, a helyi kulturális egyesület elnöke, a Quintessence Pálinkaverseny igazgatója, ráadásul még a pálinkája is világbajnok…
Iszunk

Emlékképek
2017. 01. 06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondoljuk, miket is kóstoltunk tavaly.
Utazunk

Kávézzunk Berlinben!
2017. 01. 05. | Bőti László
A német főváros mostanában trendi célpont. Csak felpattanunk egy megfizethető árú, fapados járatra, és máris róhatjuk a berlini utcákat egy pohár jó sör vagy egy csésze remek kávé után kutatva…
Iszunk

Pálinkázzunk!
2017. 01. 04. | Szabó Edit
Egy hét múlva kezdődik Ongán az idei Quintessence, az ország egyik legizgalmasabb pálinkaversenye. Itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást – amúgy is csikorgósra fordult a január…
Tesztelünk

Szent Tamás Szőlőbirtok: Dongó Szamorodni 2013
2017. 01. 03. | Szabó Edit
Csilingelően tiszta, elegáns édes bor mindazoknak, akik fogékonyak Tokaj szépségeire.
Iszunk

Hollywood a borospohár fenekén át
2017. 01. 03. | Szabó Hajnalka
Milyen pezsgőt iszik James Bond? Miért került egy chiantis palack A bárányok hallgatnak című film plakátjára? Hogyan tudja egyetlen film megváltoztatni egy egész amerikai állam borfogyasztási szokásait? A CEWI különleges kóstolóján sok mindenre fény derült…
Iszunk

Mivel koccintsunk szilveszterkor?
2016. 12. 31. | Szabó Edit
Champagne, crémant, cava, pezsgő – mindegyik egy külön világ. De vajon melyiket töltsük pohárba az új év első pillanataiban?
Tesztelünk

Szepsy Pince: Szepsy Furmint 2015
2016. 12. 30. | Szabó Edit
Komoly, férfias bor, kifinomult ízlésű kóstolóknak való. Az ásványosság iskolapéldája – inkább elgondolkodtat, mint felszabadít.
Iszunk

Ajándék Kongóból
2016. 12. 30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredményeként a kávérajongók a világ minden szegletéből kávét küldözgetnek egymásnak karácsony előtt.
Iszunk

Keressünk apropót!
2016. 12. 29. | Szabó Hajnalka
A pesti bulinegyed főutcáján több borbárt is találunk, de mind jól megfér egymás mellett. Az egy éve nyílt Apropóba azok járnak, akik nem a sztenderd választékot keresik…
Eszünk

Nálunk a minőség a legfontosabb hagyomány
2016. 12. 27. | Raab Zsuzsanna
Találkozás Auguszt Ibolyával és Auguszt Józseffel
A közel másfél évszázados múltra visszatekintő Auguszt az egyetlen olyan cukrászda, amely generációk óta családi kézben van...
Tesztelünk

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok: Barakonyi Furmint 2015
2016. 12. 27. | Szabó Edit
Kedves, szerethető bor, telt, gyümölcsös ízekkel, finom ásványossággal. A tokaji száraz borokkal most ismerkedőknek kifejezetten ajánlott!
Iszunk

Rázva, keverve. Kávéval!
2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.
Beszélgetünk

Mint a színpadon
2016. 12. 25. | Upor László
„Hogy mit nyelsz le, mit pakolsz magadba, az nagyon nem mindegy.”
Az asztal másik oldalán Máté Gábor, színész-rendező, egyetemi tanár, a Katona József Színház igazgatója.