Találatok száma: 2572
Főzünk
Joghurt házilag című cikk borítóképe

Joghurt házilag

2025. 07. 20. | Klich Zsuzsa
Ha valaki szereti a joghurtot, viszont nem vásárolja szívesen, mert műanyag edényekben kapható, annak mutatunk két remek házi módszert…
Beszélgetünk
Szerintem most jó helyen vagyunk című cikk borítóképe

Szerintem most jó helyen vagyunk

2025. 07. 19. | Solt Róbert
Beszélgetés Bónis Péterrel
Egy 17. századi pince és ki tudja, hogy hány szőlész-borász generáció tudása több mint megnyerően hangzik, a soproni Bónis-Reitter borászat tulajdonos-borásza, Bónis Péter azonban nem elégedett meg ennyivel…
Iszunk
Pezsgőpremier Balatonfüreden! című cikk borítóképe

Pezsgőpremier Balatonfüreden!

2025. 07. 18. | Szabó Edit
Újdonsággal lepte meg a buborékok rajongóit az idén tízéves, balatonfüredi székhelyű Villa Gyetvai. A Belvedere fantázianevű, tradicionális eljárással készült furmintpezsgő július 12-én debütált a pincészet borbárjában...
Főzünk
Lencsés joghurtos cukkinisaláta – yeşil mercimekli yoğurtlu kabak salatası című cikk borítóképe

Lencsés joghurtos cukkinisaláta – yeşil mercimekli yoğurtlu kabak salatası

2025. 07. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 76. rész
A Török örömök sorozat 76. részében egy hideg, húsmentes, lencsés-joghurtos cukkinisalátát tálal a Borsmenta olvasóinak Nagyillés János. Nagyon jól fog esni a forró nyári napokon…
Tesztelünk
Szentesi Pince: Lisztes 2021 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Lisztes 2021

2025. 07. 16. | Takács Andrea
A Szentesi Pince 2021-es Lisztese lisztes fehér, gohér és zöldszilváni egyenlő arányú házasításával készült. Karakteres és meglehetősen egyedi fehérbor, köves, sós és mandulás ízvilággal…
Vendégoldal
A másik énem című cikk borítóképe

A másik énem

2025. 07. 15. | Zsirai Kata
Katanapló 19. rész
Van az úgy, hogy az ember elfárad. A túl sok pörgés Zsirai Katánál sem múlt el nyomtalanul – még jó, hogy vannak túlélési stratégiái. Ezekből kapunk most ízelítőt a Katanapló 19. részében. Figyelem: fontos, helyenként megható bejegyzés következik…
Tesztelünk
Szentesi Pince: Laska 2023 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Laska 2023

2025. 07. 14. | Nádasi Eszter
Manapság csak elvétve találunk olyan bort, amelyik ebből a régi magyar fajtából készül. A Szentesi Pince viszont úttörőként foglalkozik vele: a 2023-as Laska sokrétűen gyümölcsös, fűszeres…
Beszélgetünk
Intenzív öt év van mögöttünk című cikk borítóképe

Intenzív öt év van mögöttünk

2025. 07. 12. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Illés Anitával
Az Illés Borászat egy 7,6 hektáros elsőgenerációs, családi butikborászat a Badacsonyi borvidéken. 2020 óta működnek, az eltelt fél évtized alatt messzire jutottak ismertségben és sikerekben…
Eszünk
Rejtett kincs Budán – Gléda vendéglő című cikk borítóképe

Rejtett kincs Budán – Gléda vendéglő

2025. 07. 11. | Kovács Tibor
A Gléda vendéglő olyasmit ad, amit már nagyon kevés magyar étteremben lehet megtalálni. Asztalánál megáll az idő, és csak a jó ízek, a beszélgetések és a figyelem számít. Egy újvilági borvacsorán jártunk ott, aztán újra visszamentünk…
Főzünk
Török céklasaláta – kırmızı pancar salatası   című cikk borítóképe

Török céklasaláta – kırmızı pancar salatası

2025. 07. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 75. rész
Őrületes a színe, frissítő az íze, ráadásul még a makrobiotikus táplálkozás követelményeinek is tökéletesen megfelel. A Török örömök című sorozat 75. részében egy üde nyári étel, a török céklasaláta receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól…
Tesztelünk
Gere Attila Pincészete: Fekete Járdovány 2023 című cikk borítóképe

Gere Attila Pincészete: Fekete Járdovány 2023

2025. 07. 09. | Nádasi Eszter
Vannak, akik úgy hiszik, hogy nevét a fantázia szülte – pedig egy régi magyar fajtát jelöl. Gere Attila Pincészetének 2023-as Fekete Járdoványa meggyet és csokoládét is idéz…
Iszunk
Villa Sandahl: nyárindító piknik mesterkurzussal című cikk borítóképe

Villa Sandahl: nyárindító piknik mesterkurzussal

2025. 07. 08. | Nádasi Eszter
A badacsonyi Villa Sandahl júniusi összejövetelén rajnai rizlingek egész sora várta a látogatókat – főborászuk, Palkó Zsolt pedig exkluzív tételekből állított össze kóstolót…
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Gohér 2023 című cikk borítóképe

Tóth és Tóth Debrői Borok: Gohér 2023

2025. 07. 07. | Szabó Edit és Takács Andrea
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2023-as Gohérja gyönyörűen megmutatja ennek a régi magyar szőlőfajtának a különleges értékeit. Jó bor, tökéletes arányokkal, halas, kagylós ételek mellé ajánljuk…
Beszélgetünk
A „Szerelmem” aranyat ér! című cikk borítóképe

A „Szerelmem” aranyat ér!

2025. 07. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Csutorás Ferenccel
A világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards 22 éves történetében most először fordult elő, hogy egy egri fehérbort aranyéremmel jutalmaztak a bírák. A Csutorás Pince Szerelmem nevű édes furmintjáról, a lehetőségekről és a kilátásokról a borászt, Csutorás Ferencet kérdeztük…
Beszélgetünk
Ritka kincs van a kezünkben című cikk borítóképe

Ritka kincs van a kezünkben

2025. 07. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
Kézdy Dániel nem pihen. Az általa megálmodott Furmint Február óriási sikertörténet, most pedig itt van a Régi Magyar Szőlőfajtákért Egyesület és a Magyar Pezsgő Napja. Hát csoda, hogy ő lett az idén a Borászok Barátja?