Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022
A bor szépen nyitható, nem habzik fel a palackban.
Édes tónusú illatában kezdetben érezhető egy kis fülledtség, de szerencsére az gyorsan kiszellőzik, és helyét elegáns virágosság veszi át. A bodzás, sárga rózsás jegyeket szépen egészíti ki egy kis finom élesztősség, és aztán jönnek a gyümölcsök is: barack, körte, ringló, ananász. Tobzódunk az illatokban.
Kóstolva először édes, aztán keserű, aztán gyümölcsös. Folyamatosan változik, széthúz és összetart, izgalmas ez a játék. Utóízében még egy kis komlós kesernyésség is feltűnik, de végül mégis a rózsás, barackos világ marad velünk hosszan.
Kedves, szerethető pét-nat, frissítő, markáns buborékokkal és egy pici édességgel, ami nem hiányzik belőle feltétlenül, de nem is bánjuk, hogy ott van. A gyöngyözése kitartó, könnyű inni, könnyű lelkesedni érte.
(87 pont)
2023. december 13-án kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A pincészet elérhetőségei:
Bussay Pince – dr. Bussay Dorottya
Cím: 8873 Csörnyeföld, Hegy út 2.
Tel.: +36 70386-9168
E-mail: info@bussaypince.hu