Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Chardonnay 2023

Dobosi Pincészet: Bio Chardonnay 2023 című cikk borítóképe
2024. 06. 24. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet 2023-as Bio Chardonnay bora illatban és ízben egyaránt sauvignon blanc-nak képzeli magát. Jól behűtve tökéletes lesz a vízpartra, a szódát se utasítja vissza…

A bor színe halvány szalmasárga, az illata pedig olyan macskapisis és tuttifruttis, mintha egy klasszikus sauvignon blanc-t szagolgatnánk.

Szájban kissé fanyar, jóleső, élettel teli: ízében a friss, egzotikus gyümölcsök jegyei dominálnak.

Könnyű, jóleső korty, igazi nyári bor, tökéletes választás egy vízparti kempingezéshez vagy egy nyári estére a fa alá. Jól behűtve még frissítőbb, de fröccsnek inni sem vétek. Aki étel mellé szánja, zöld salátákhoz, spárgás ételekhez töltse pohárba.

(83 pont)
2024. március 28-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Bio Chardonnay
Termelő: Dobosi Pincészet
Termőhely: Balatonfüred–Csopaki borvidék
Évjárat: 2023
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% chardonnay
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 2300 Ft
A termelő weboldala: https://dobosi.com/




A pincészet elérhetőségei: Dobosi Pincészet – Dobosi Dániel
Cím: 8272 Szentantalfa, Rizling utca 5.
Tel.: +36 70 316-9122
E-mail: info@dobosi.com; recepcio@dobosi.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
A Kéknyelű Virágzás Ünnepére készül Badacsony című cikk borítóképe

A Kéknyelű Virágzás Ünnepére készül Badacsony

2024. 06. 10. | Nádasi Eszter
Június 15-én az év legnagyobb kéknyelűkóstolóját rendezik meg Badacsonyban: körülbelül 60 tétellel lehet majd ismerkedni a borvidék különböző hegyeiről. A nagyobb, jól ismert borászatok mellett kisebb és újabb pincészetek is kiállítanak...
Vendégoldal
Somlói Juhfark Ünnep hetedszer! című cikk borítóképe

Somlói Juhfark Ünnep hetedszer!

2022. 10. 18. | Borsmenta
Hetedik alkalommal rendeznek Juhfark Ünnepet október 22-én a somlói borászok. A nagy sétálókóstolón 16 pincészet 26 juhfark bora mutatkozik be a közönségnek a Tornai Pincészetben…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019

2022. 05. 22. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet Bio Kéknyelű bora egyértelműen a termőhelyről mesél. Gyógynövényes, őszibarackos ízei halas és csirkés ételekhez passzolnak leginkább…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020

2021. 10. 08. | Szabó Edit
Könnyű, nyári, természetes, zamatos. A Dobosi Pincészet bio gyöngyözőbora olyan, mint a naplemente. Nem tart sokáig, de tudod, hogy holnap megint lesz…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017

2019. 11. 15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé válik…
Iszunk
A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1. című cikk borítóképe

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1.

2019. 11. 07. | Szabó Edit
A Borsmenta olaszrizlingtesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk két részletben megrendezni a rangadót. Az első forduló után egy egri, egy mátrai és egy balatonfüred–csopaki bor áll az élen…