Tesztelünk

Jackfall Bormanufaktúra: Cabernet Franc 2017

Jackfall Bormanufaktúra: Cabernet Franc 2017 című cikk borítóképe
2023. 03. 17. | Szabó Edit
A Jackfall Bormanufaktúra 2017-es Cabernet Franc-ja egy szép évjárat szülötte. Céklás, vadhúsos ételekhez ajánljuk…

A bor színében a borostyános csillanások azt jelzik, hogy már nem fiatal, az intenzíven gyümölcsös illat azonban rácáfol erre. A málnás, vörös áfonyás, ribizlis, ribizlilekváros jegyek mellett határozottan jelenik meg a hordós érlelésnek köszönhető vaníliás, tölgyes világ.

Kóstolva kifejezetten üde, nagyon jó savak tartják, van benne elegancia, viszi a lendület, viszont a magas alkohol sajnos rátelepszik a borra, és a tannin is húz egy kissé. Ízben kevesebbet ad, mint az illat alapján várnánk, a vörös áfonyás jegyek mellett a céklás földesség, a dohányosság és a füstösség határozza meg a bor ízkarakterét.

Ez a bor ételt kíván, és az a legjobb, ha céklás, gombás, vadhúsos fogások mellé töltjük pohárba.

(82 pont)
2023. február 27-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Cabernet Franc
Termelő: Jackfall Bormanufaktúra
Termőhely: Villányi borvidék
Évjárat: 2017
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% cabernet franc
Alkoholtartalom: 14.5%
Kapható: Monarchia Borkereskedés
Ára: 4350 Ft
A termelő weboldala: https://www.jackfall.com/

A pincészet elérhetőségei:
Jackfall Bormanufaktúra

Cím: 7773 Kisjakabfalva, Fő utca 23.
Tel.: +36 20555-4207
E-mail: jackfall@jackfall.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
Cabernet franc teszt 2023 című cikk borítóképe

Cabernet franc teszt 2023

2023. 03. 13. | Szabó Edit
A Borsmenta legújabb tesztjén a hazai cabernet franc borokat vettük górcső alá. Kiváló tételeket kóstoltunk az ország 6 borvidékének 13 pincészetétől. A dobogóra egy villányi, egy balatonboglári és egy egri bor került…
Tesztelünk
Heumann Pincészet: La Trinità Villányi Franc 2018 című cikk borítóképe

Heumann Pincészet: La Trinità Villányi Franc 2018

2023. 03. 10. | Szabó Edit
A Heumann Pincészet 2018-as évjáratú, La Trinità fantázianevű cabernet franc-ja hatalmas gazdagsággal mesél a fajtáról. Dús, gyümölcsös, csokoládés világa nagyon meggyőző, és még sok szép év áll előtte…
Iszunk
Franc & Franc kóstolónap 2022 című cikk borítóképe

Franc & Franc kóstolónap 2022

2023. 02. 08. | Vargha Márk
Iszunk
Villányi Aranykóstoló című cikk borítóképe

Villányi Aranykóstoló

2022. 11. 10. | Vargha Márk
A bőség zavarával küzdhetett, aki ellátogatott a Borjour Villányi Aranykóstolójára. A megbízhatóan jó hazai vörösborokon túl a horvátországi fehérek is gondoskodtak róla, hogy a bőséghez minőség társuljon…
Beszélgetünk
Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét című cikk borítóképe

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét

2022. 01. 29. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez vezető útról beszélgettünk…
Iszunk
Villány két arca című cikk borítóképe

Villány két arca

2020. 06. 30. | Vargha Márk
Elmúlt a karanténidőszak, újra szerveződnek a boros rendezvények. Horkay András, a CEWI igazgatója nemrég villányi borokat mutatott a közönségnek a budapesti Fiaker teraszán. A Borsmenta is ott járt…