Tesztelünk

Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017

Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017 című cikk borítóképe
2020. 12. 09. | Szabó Edit
Az Ördög-árok a Villányi borvidék kiemelkedő termőhelye. Ott termett az a szőlő, amiből a Jekl Pincészet intenzív, gazdag kadarkája megszületett…

A közepesen intenzív rubinszín egy kicsit mélyebb, mint ahogyan azt a kadarkáktól megszoktuk, de nagyon szép, tiszta, tükrös az ital a pohárba töltve.

Intenzív, édes tónusú illata először fűszeres, medvecukros, ánizsos, aztán megjelenik benne egy kis kék szirmú virágosság is.

Kóstolva száraz a bor, mégis érzünk benne egy kis édességet. Az illatban már megjelent erőteljes fűszeresség az ízben is előbukkan, a cseresznyés, ribizlis gyümölcsösség nyomokban még fel-felsejlik, de már inkább az érett borokra jellemző gombás, dohányos karakter kezd kibontakozni benne. A korty zamatos és nagyon gazdag, sűrű, az alkohol fűt, érezhető, hogy eleve az átlagosnál intenzívebb, mélyebb kadarka elkészítése volt a cél.

Tartalmas, elgondolkodtató, gazdag bor. Mivel az egyensúly kissé billen az alkohol felé, ne csendes borozgatásokhoz válasszuk, inkább tegyük az asztalra magyaros ízvilágú ételek mellé. Ott lesz jó helyen.

(84 pont)
2019. március 26-án kóstoltuk.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Villányi Prémium Kadarka
Termelő: Jekl Pincészet
Termőhely: Villányi borvidék
Évjárat: 2017
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 14.5%
Kapható: Veritas Borkereskedés
Ára: 6855 Ft
A termelő weboldala: www.jekl.hu
Ételajánlatunk: Mákos guba

A pincészet elérhetőségei:
Jekl Pincészet – Jekl Béla
Cím: 7773 Villány, Ifjúság u. 11.
Tel.: +36 70315 1738
E-mail: jeklb@t-online.hu

Fotó:
Vető Gábor

Tesztelünk
Pósta Borház: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Pósta Borház: Kadarka 2017

2020. 12. 13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…
Iszunk
Kékfrankosok, kadarkák című cikk borítóképe

Kékfrankosok, kadarkák

2020. 10. 29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutatta be borait a budapesti közönségnek...
Tesztelünk
Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017

2019. 11. 28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell kinyitni, a halászlé mellé…
Tesztelünk
Il Primo – Jekl Flóra: Il Primo Rosé Frizzante 2016 című cikk borítóképe

Il Primo – Jekl Flóra: Il Primo Rosé Frizzante 2016

2018. 10. 27. | Szabó Edit
Fiatalos, energikus habzóbor, amely kadarka és pinot noir nászából született. A nyár illatát és a piros bogyós gyümölcsök zamatát hozza. Gondolkodni nem kell rajta: mire megtennénk, már le is csúszott egy pohárral…
Iszunk
Kadarkák, ha összejönnek című cikk borítóképe

Kadarkák, ha összejönnek

2016. 10. 14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – viszont amikor igen, akkor arra sokáig emlékszünk.
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…