Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017

2020.12.09. | Szabó Edit
Az Ördög-árok a Villányi borvidék kiemelkedő termőhelye. Ott termett az a szőlő, amiből a Jekl Pincészet intenzív, gazdag kadarkája megszületett…
 

A közepesen intenzív rubinszín egy kicsit mélyebb, mint ahogyan azt a kadarkáktól megszoktuk, de nagyon szép, tiszta, tükrös az ital a pohárba töltve.

Intenzív, édes tónusú illata először fűszeres, medvecukros, ánizsos, aztán megjelenik benne egy kis kék szirmú virágosság is.

Kóstolva száraz a bor, mégis érzünk benne egy kis édességet. Az illatban már megjelent erőteljes fűszeresség az ízben is előbukkan, a cseresznyés, ribizlis gyümölcsösség nyomokban még fel-felsejlik, de már inkább az érett borokra jellemző gombás, dohányos karakter kezd kibontakozni benne. A korty zamatos és nagyon gazdag, sűrű, az alkohol fűt, érezhető, hogy eleve az átlagosnál intenzívebb, mélyebb kadarka elkészítése volt a cél.

Tartalmas, elgondolkodtató, gazdag bor. Mivel az egyensúly kissé billen az alkohol felé, ne csendes borozgatásokhoz válasszuk, inkább tegyük az asztalra magyaros ízvilágú ételek mellé. Ott lesz jó helyen.

(84 pont)
2019. március 26-án kóstoltuk. 

 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Villányi Prémium Kadarka
Termőhely : Villányi borvidék
Évjárat : 2017
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% kadarka
Alkoholtartalom : 14.5%
Kapható : Veritas Borkereskedés
Ára : 6855 Ft
Termelő : Jekl Pincészet
A termelő weboldala : www.jekl.hu
Ételajánlatunk: Mákos guba
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Jekl Pincészet – Jekl Béla
Cím: 7773 Villány, Ifjúság u. 11.
Tel.: +36 70 315 1738
E-mail: jeklb@t-online.hu
 
Iszunk

Kadarkaland

2016.06.04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken… &n…
Iszunk

Kadarkák, ha összejönnek

2016.10.14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – visz…
Tesztelünk

Il Primo – Jekl Flóra: Il Primo Rosé Frizzante 2016

2018.10.27. | Szabó Edit
Fiatalos, energikus habzóbor, amely kadarka és pinot noir nászából született. A nyár illatát és a piros bogyós gyümölcsök zamatát hozza. Gondolkodni nem kell rajta: mire megtennénk, már…
Tesztelünk

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017

2019.11.28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell…
Tesztelünk

Pósta Borház: Kadarka 2017

2020.12.13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…  
Iszunk

Kékfrankosok, kadarkák

2020.10.29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutat…

címkék

ausztria (4) bacsó andrás (4) badacsony (13) balassa bor (4) balaton (74) balatonfüred csopaki borvidék (11) balla géza (4) beszélgetünk (19) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (273) borász (43) borászok borásza (6) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (31) borshanta (15) borterasz (14) borteszt (109) bortúra (25) borvacsora (14) borverseny (19) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (194) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (8) csokoládé (11) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (80) eger (41) egészséges (6) egri csillag (5) erdőbénye (6) eszünk (4) étterem (128) etyek (13) etyek budai borvidék (8) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (61) furmint február (10) gin (5) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (12) házhozszállítás (4) heimann (8) húsvét (9) interjú (119) iszunk (7) kadarka (16) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (14) kéknyelű (5) kenyér (8) késői szüret (4) koktél (11) koronavírus (29) kóstoló (57) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (14) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (40) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (6) mór (5) művészinterjú (14) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (12) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pékség (4) pezsgő (54) piac (13) pinot noir (9) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) promóció (7) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (151) rosalia (5) rozé (32) saláta (8) sanzon (7) sauvignon blanc (11) somló (15) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (42) sós (69) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (11) super 12 (5) sütemény (34) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (29) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (5) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tavaszi recept (4) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (11) tesztelünk (15) tokaj (116) tokaj oremus szőlőbirtok (6) tokaj-hegyalja (80) tokaji aszú (30) tudnivalok (4) túra (6) utazás (27) utazunk (9) vacsora (9) verseny (10) villány (9) villányi borvidék (51) vörösbor (44) vylyan (17) zengő (4) zenit (5) zöld veltelini (7)