Tesztelünk

Kern Bor- és Pezsgőház: Tokaji Hárslevelű Pezsgő 2019

Kern Bor- és Pezsgőház: Tokaji Hárslevelű Pezsgő 2019 című cikk borítóképe
2022. 12. 29. | Szabó Edit
A Kern Bor- és Pezsgőház hárslevelű pezsgője szép, érlelt különlegesség. Szilveszterre tökéletes választás, de bármelyik ünnepi asztal díszére válik…

A pezsgő aranysárga színe nagyon vonzó, a gyöngyözés kitartó, a buborékok aprók.

Mély, érett illatában a déligyümölcsös hangulatot egyfelől mézesség, másfelől citrusosság kíséri, de megtaláljuk benne az élesztős, briósos jegyeket is.

Az érlelési aromák ízben is megjelennek, mellette a fehér húsú őszibarackos gyümölcsösséget enyhe gyömbéres fűszeresség és finom grépfrútos kesernyésség árnyalja. Hosszú utóízében a termőhelyre jellemző sósság is megjelenik.

Szép, érett, gazdag ízvilágú pezsgő jó arányokkal, selymes buborékokkal, finoman megjelenő termőhelyi karakterrel. Minden ünnepi asztalra szívből ajánljuk.

(85 pont)
2022. november 28-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Tokaji Hárslevelű Pezsgő
Termelő: Kern Bor- és Pezsgőház
Termőhely: Tokaji borvidék
Évjárat: 2019
Típus: fehér brut pezsgő
Fajtaösszetétel: 100% hárslevelű
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 8000 Ft
A termelő weboldala: https://www.kernwines.com/

A pincészet elérhetőségei:
Kern Bor- és Pezsgőház
Cím: 1139 Budapest, Forgács utca 11-13. – borbolt
3915 Tarcal, Fő u. 104. – pezsgőpince
Tel.: +36 30943-5252
E-mail: info@kernwines.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Kern Bor- és Pezsgőház: Balatoni Zweigelt Rosé Brut 2019 című cikk borítóképe

Kern Bor- és Pezsgőház: Balatoni Zweigelt Rosé Brut 2019

2022. 02. 05. | Szabó Edit
A Kern Borház zweigelt pezsgője maga a megtestesült életigenlés! Illik bármilyen ünnepi alkalomhoz, de mi azt javasoljuk, hogy kettesben nyissátok ki!
Iszunk
Szilveszteri pezsgőteszt című cikk borítóképe

Szilveszteri pezsgőteszt

2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Főzünk
Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti című cikk borítóképe

Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti

2020. 12. 31. | Szabó Edit
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Iszunk
Hárslevelűk csatája című cikk borítóképe

Hárslevelűk csatája

2019. 05. 27. | Szabó Edit
Fontos és izgalmas Kárpát-medencei szőlőfajta, mégsem kapott eddig soha vezető szerepet. A Borsmenta tesztjén 6 borvidék 18 hárslevelű borát kóstoltuk végig, a legidősebb 1995-ben, a legfiatalabb 2018-ban született. Íme a tanulságok…
Tesztelünk
Kern Bor- & Pezsgőház: Balatoni Rizling Pezsgő 2014 című cikk borítóképe

Kern Bor- & Pezsgőház: Balatoni Rizling Pezsgő 2014

2018. 07. 09. | Szabó Edit
Határozott, energikus, tradicionális eljárással készült nyerspezsgő a Balaton északi partjáról. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Beszélgetünk
Mintha a szívem közepéből folyna című cikk borítóképe

Mintha a szívem közepéből folyna

2018. 05. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Jelena Szavercsenkóval