Tesztelünk

Márkvárt Pince: Kadarka 2020

Márkvárt Pince: Kadarka 2020 című cikk borítóképe
2022. 01. 23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…

Ha pohárba töltjük, olyan, mint a málnaszörp. A színe halványrubin, de nem tükrös, látszik, hogy szűretlenül palackozták.

Illata visszafogott, kedves, gyümölcsös, édes tónusú; benne a málnacukros, vattacukros, szedres, ribizlis, fekete ribizlis jegyek játsszák a főszerepet, enyhe fűszerességgel kísérve.

Kóstolva könnyed, a test karcsú, elegáns, a szerkezet szép, arányos, a savak markánsak. Ízében is hozza a málnás, ribizlis, piros bogyós jelleget.

Nem csendes borozgatáshoz, inkább étel mellé ajánljuk. Csemege sertéssült, sertéspörkölt vagy egy jó lecsó, esetleg katalán paradicsomos kenyér remek kísérője lehet.

(85 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Kadarka
Termelő: Márkvárt Pince
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: Bortársaság
Ára: 2850 Ft

A pincészet elérhetőségei:
Márkvárt Pince – Márkvárt János
Cím: 7100 Szekszárd, Fürdőház u. 2.
E-mail: markvartjani@gmail.com
Tel.: +36 20492-4311

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020

2022. 01. 21. |
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…
Tesztelünk
Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013 című cikk borítóképe

Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013

2022. 01. 09. |
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. |
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Iszunk
Megkóstoltuk a MONYO boros söreit című cikk borítóképe

Megkóstoltuk a MONYO boros söreit

2019. 04. 23. |
A Heumann Pincészet, a Márkvárt Pince, a Gizella Pince, a Pfneiszl Pincészet és a Bodrog Borműhely borai is részt vesznek a MONYO Sörfőzde legújabb kísérletében. Az eredmény több mint biztató…
Iszunk
Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon? című cikk borítóképe

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?

2017. 09. 16. |
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. |
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…