Tesztelünk

Márkvárt Pince: Kadarka 2020

Márkvárt Pince: Kadarka 2020 című cikk borítóképe
2022. 01. 23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…

Ha pohárba töltjük, olyan, mint a málnaszörp. A színe halványrubin, de nem tükrös, látszik, hogy szűretlenül palackozták.

Illata visszafogott, kedves, gyümölcsös, édes tónusú; benne a málnacukros, vattacukros, szedres, ribizlis, fekete ribizlis jegyek játsszák a főszerepet, enyhe fűszerességgel kísérve.

Kóstolva könnyed, a test karcsú, elegáns, a szerkezet szép, arányos, a savak markánsak. Ízében is hozza a málnás, ribizlis, piros bogyós jelleget.

Nem csendes borozgatáshoz, inkább étel mellé ajánljuk. Csemege sertéssült, sertéspörkölt vagy egy jó lecsó, esetleg katalán paradicsomos kenyér remek kísérője lehet.

(85 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Kadarka
Termelő: Márkvárt Pince
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: Bortársaság
Ára: 2850 Ft

A pincészet elérhetőségei:
Márkvárt Pince – Márkvárt János
Cím: 7100 Szekszárd, Fürdőház u. 2.
E-mail: markvartjani@gmail.com
Tel.: +36 20492-4311

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020

2022. 01. 21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…
Tesztelünk
Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013 című cikk borítóképe

Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013

2022. 01. 09. | Szabó Edit
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Iszunk
Megkóstoltuk a MONYO boros söreit című cikk borítóképe

Megkóstoltuk a MONYO boros söreit

2019. 04. 23. | Vargha Márk
A Heumann Pincészet, a Márkvárt Pince, a Gizella Pince, a Pfneiszl Pincészet és a Bodrog Borműhely borai is részt vesznek a MONYO Sörfőzde legújabb kísérletében. Az eredmény több mint biztató…
Iszunk
Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon? című cikk borítóképe

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?

2017. 09. 16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…