Tesztelünk

Schieber Pincészet: Trilógia Kadarka 2020

Schieber Pincészet: Trilógia Kadarka 2020 című cikk borítóképe
2022. 01. 14. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet kadarkája a csendes délutáni borozások kötelező kelléke, de jól működik halászlé és paprikás ételek mellett is…

A közepesen intenzív rubinszín nagyon tetszetős, de ami igazán megfogja az embert, az az illat. Szilaj, kirobbanó gyümölcsösség tölti be a poharat, rengeteg meggyes, ringlós, vadmálnás jeggyel, némi virágossággal és az aszalt paradicsom finom fanyarságával.

A test légiesen könnyed, de ilyen az egész bor: emelkedett és boldogító. Ízében a meggyes, málnás, gránátalmás világot pici borsos fűszeresség és földesség kíséri. Utóíze hosszú, a lédús gyümölcsösség sokáig velünk marad.

Könnyen érthető, de nem egyszerű kadarka ez. A szerkezet példás, semmi nem lóg ki, olyan az egész, mint egy gömb, minden mindenbe belesimul. Remekül működik a klasszikus „kadarkás” ételek, vagyis halászlé, csirkepaprikás mellett, de ha bécsi szelethez vagy gránátalmás, cseresznyés, friss kecskesajtos salátához töltjük pohárba, akkor se fogunk csalódni. Illetve igen, mert elég gyorsan fogy.

(88 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Trilógia Kadarka
Termelő: Schieber Pincészet
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 1700 Ft
A termelő weboldala: http://www.schieberpinceszet.hu/



A pincészet elérhetőségei:
Schieber Pincészet
Cím: 7100 Szekszárd, Kadarka u. 100.
Tel.: +36 74314-733
E-mail:info@schieberpinceszet.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013 című cikk borítóképe

Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013

2022. 01. 09. | Szabó Edit
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Tesztelünk
Pósta Borház: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Pósta Borház: Kadarka 2017

2020. 12. 13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…
Tesztelünk
Németh János Pincészet: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Németh János Pincészet: Kadarka 2017

2019. 12. 06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…
Iszunk
Szekszárd, szüret előtt című cikk borítóképe

Szekszárd, szüret előtt

2016. 09. 16. | Burai László
A Szekszárdi Szüreti Napokat már korábban ajánlottuk; nem véletlenül, ez az egyik legjobb borfesztivál az országban, a borok mellett az szekszárdi borászokat is kedveljük. Ez adta az ötletet, hogy a fesztivál előtt meglátogassunk pár pincét.
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…