Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Hárslevelű Dry Bio 2022

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Hárslevelű Dry Bio 2022 című cikk borítóképe
2023. 11. 20. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es bio hárslevelű válogatása a természetességével hódít. Üde, gyümölcsös illatú, határozott savú bor, halételek mellé kitűnő választás…

A közepesen intenzív citromsárga színű bor hatalmas templomablakokat rajzol a pohár falára, már ebből is látszik, hogy komoly beltartalommal van dolgunk.

Illata kedves, kellemesen mézes, enyhén narancsos, narancsvirágos, és fokozatosan mélyül a pohárban. Kis szellőztetés után szép körtés, őszibarackos gyümölcsösséggel is találkozunk, és később egy kis friss birsalmasajtos hangulat is megjelenik a pohárban.

Kóstolva érezhető, hogy egyértelműen a savak uralják a kompozíciót, a masszívan citrusos ízvilág mellé finoman zárkóznak fel az őszibarackos, körtés, almás jegyek. Gazdag beltartalmú, jó szerkezetű bor, de még nagyon fiatal. Akkor mutatja majd legszebb formáját, ha kissé bárdolatlan savai megszelídülnek a palackban.

Saláták, halételek mellé ajánljuk.

(83 pont)
2023. június 5-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Hárslevelű Dry Bio
Termelő: Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok
Termőhely: Tokaji borvidék
Évjárat: 2022
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% hárslevelű
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható: a pincészetnél
Ára: 6500 Ft
A termelő weboldala: https://tokajhetszolo.com/
A termelő azonos fajtájú pét-nat bora: Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020

A pincészet elérhetőségei:
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok
Cím: 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky u. 19-21.
Tel.: +36 30 351-8001
E-mail: tokaj@hetszolo.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
Hárslevelűteszt 2023 című cikk borítóképe

Hárslevelűteszt 2023

2023. 08. 04. | Szabó Edit
A Borsmenta hárslevelűtesztjén 6 borvidék 18 bora került górcső alá. Nagy meglepetésre két mátrai, egy egri és egy somlói bor végzett az első négy között. Íme a részletek…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Pezsgő Brut 2019 című cikk borítóképe

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Pezsgő Brut 2019

2022. 02. 14. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő első biopezsgője alaposan beletalált a szívek közepébe. Mindössze 1449 palack készült belőle, és csak egyetlen helyen kapható. Siessen, aki meg szeretné kóstolni!
Iszunk
Szilveszteri pezsgőteszt című cikk borítóképe

Szilveszteri pezsgőteszt

2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Pinot Noir 2020 című cikk borítóképe

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Pinot Noir 2020

2021. 12. 12. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő pinot noirból készült pét-nat bora kedves, gyümölcsös, üde természetes pezsgő. Bármilyen alkalomhoz illik, látványos és finom.
Beszélgetünk
Szakítani kell a sztereotípiákkal! című cikk borítóképe

Szakítani kell a sztereotípiákkal!

2021. 10. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Harmath Csabával
Izgalmas programot szervezett a brit borpiac szereplőinek a Wines of Hungary UK Londonban. A Trivet étterem által prezentált hatfogásos ebéden Harmath Csaba gasztronómus mutatta be a tokaji édes borokat. A szakértőt az ebéd után kérdeztük…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020 című cikk borítóképe

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020

2021. 10. 19. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő hárslevelűből készült pét-nat bora természetesen kedves, de nem túl sokrétű. Nyissunk ki és élvezzük, de mélységeket ne keressünk benne…