Beszélgetünk

Ezt tanuljuk életünk végéig
2020. 03. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legújabb borait mutatta, és beszélgettünk…
Beszélgetünk

Házhoz megy a Világbéke
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szilárddal
Az encsi Anyukám mondta, valamint a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke is bezárt, de a Dudás testvérek nem bocsátják el a munkatársaikat. Miskolcon átálltak a házhoz szállításra, és bíznak benne, hogy sikerül átvészelniük a nehéz időket…
Beszélgetünk

Online borkóstoló Csetvei Krisztinával
2020. 03. 17. | Szabó Edit
Online borkóstolót tart csütörtökönként a móri Csetvei pincészet tulajdonosa, Csetvei Krisztina. A borok házhoz szállítását egy ismert webáruház vállalta. A részletekről a borászt kérdeztük…
Beszélgetünk

Rituális borozások
2020. 02. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Ónodi Eszterrel
Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze régi emlékekről, rituális borozásokról mesél, és az is kiderül, hogy egy-egy előadás közben mi történik a színfalak mögött…
Beszélgetünk

A szívünk is benne van
2020. 02. 15. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Dura Emesével
Nemrég ünnepelte első születésnapját Buda egyik legújabb borbárja, a Németvölgyi úton található Boriroda. Dura Emesét, a borszaküzletként is működő hely tulajdonosát a kínálatról és a poharak titkairól kérdeztük…
Beszélgetünk

Tündérkert a Felvidéken
2020. 02. 08. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés Szalay Lászlóval
Szalay László csodálatos kertjében több mint 300 birsalmafa él. S hogy mi készül a rajtuk termő gyümölcsből? Elmeséli ő maga. Bott Zsuzsanna interjúja…
Beszélgetünk

Beszippantott a pálinka világa
2020. 01. 25. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Ledő Mónikával
Pálinkamester, pálinkabíra – amit Ledő Mónika nem tud a pálinkákról, azt talán nem is érdemes tudni. Interjúnkban nemrég megjelent könyvéről és a pálinkakóstolás rejtelmeiről faggattuk…
Beszélgetünk

Az ember olyan, mint a fa
2020. 01. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Lenkey Gézával
Lenkey Géza mádi pincéje valóságos labirintus. Szűkülő-táguló járataiban hordók, üvegballonok végeláthatatlan sora, és a penészlepte palackokba töltött borokat egyre izgalmasabbá érleli az idő…
Beszélgetünk

Ízmester vagyok
2020. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Steierlein Stein Péterrel
A gyömbér után itt a tonik. Steierlein Stein Péter úgy dolgozik az ízekkel, mint festő az ecsettel. Legújabb kreációja, az első hazai kézműves tonik a vietnami fekete borstól kapja pikáns felhangjait, és már sok helyen kóstolható…
Beszélgetünk

A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből
2020. 01. 06. | Szabó Edit
Vomberg Frigyes, Réti Adrienn, Kovács Beáta, Horváth Gábor, Cartwright Éva – az olvasók visszajelzései alapján velük készítettük a Borsmenta legnépszerűbb interjúit 2019-ben. Íme a top 10 és a visszatekintés…
Beszélgetünk

Karácsony Heimannéknál
2019. 12. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés a Heimann családdal
Halászlé, kadarka, szép tervek, nagy remények. A szekszárdi Heimann család életében az idei év új unokát, a következő új borválogatást hoz majd, de addig lássuk, mi kerül a karácsonyi asztalra…
Beszélgetünk
Beszélgetünk

A Halkakasban találtam magamra
2019. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyuka lett, de most is tele van tervekkel…
Beszélgetünk

Legközelebb tökfőzeléket készítek
2019. 11. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Ottolenghi csapatának főzött...
Beszélgetünk

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez
2019. 11. 23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval