Beszélgetünk

Az emberközelibb helyeké a jövő
2017. 04. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Barátságos árak, mosolygó szakácsok, házias ízek, papírvékony pizza. A Házi/Állat látványkonyhájában Lőrincz György a séf, aki a fine dining világot hagyta el, hogy bisztrót nyisson a pesti bulinegyedben…
Beszélgetünk

Bűbájos újratöltve
2017. 04. 27. | Szabó Edit
A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az idén újra megszervezi a Bűbájos hétvégét a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület. A Tokaji borvidék ébredező települése április 29. és május 1. között várja a látogatókat. A rendezvényről Majoros László borászt kérdeztük…
Beszélgetünk

Koktél határok nélkül
2017. 04. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Gózon Péterrel
A világ egyik legrangosabb koktélversenyeként számon tartott Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idei nemzetközi mezőnyében a Warm Up koktélbár 25 éves bartendere, Gózon Péter képviseli Magyarországot…
Beszélgetünk

Éljen a természet!
2017. 04. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Major Leventével
A vikingkülsejű fiatalember az abasári általános iskola igazgatója, ráadásul kiváló borász, akinek kicsi pincéjében csodás olaszrizlinget rejtenek a hordók. Major Leventével, a Magna Mátra egyesület tagjával öreg tőkékről, közösségről, emberi értékekről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Bikavér Borongoló Szekszárdon
2017. 04. 09. | Ercsey Dániel
Ötszáz borturistát vár Szekszárdra az április 29-én startoló Bikavér Borongoló. Az Iván-völgyi kadarkatúra mintájára létrejött program ötletgazdájával, Eszterbauer Jánossal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Az őszinteség luxusa
2017. 04. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Pach Gáborral
Pach Gábor, a Zimek Pálinka Manufaktúra egykori főzőmestere már jó ideje a saját útját járja. Pálinkatanodát alapított, létrehozta az ország első Gyümölcs Wellness Központját, limitált palackszámú Fenegyerek pálinkái pedig ismét rabul ejtették a Destillata bíráit…
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Beszélgetünk

A borkészítés is művészet
2017. 03. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Festői táj, a környező hegyeket vörösbe vonja a naplemente. A Gulács és a Csobánc még tisztán látszik, de a Badacsony jellegzetes ívét már csak sejteni lehet a szürkületben. A panorámát Földi Bálinttal, a Sabar Borászat fiatal borászával csodáljuk a présház előtti dombról…
Beszélgetünk

A spanyol borok szerelmese
2017. 03. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Az utóbbi években mindig ő a VinCE Budapest Wine Show egyik sztárja, brutálisan jó spanyol borait és caváit kóstolni hatalmas öröm. Szeredi Zsolt Vino Castillo néven futó webkereskedése üstökösként tűnt fel, és egyre népszerűbb a borfogyasztók körében…
Beszélgetünk

Az Év Sommelier-je 2017
2017. 03. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Mátéval
Horváth Máté, a Mák Bistro munkatársa nyerte meg a Magyar Sommelier Club idei versenyét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy májusban Magyarországot képviselhesse a bécsi A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe and Africa 2017 versenyen...
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei.
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 22. |
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk

Anita és az élet
2017. 03. 18. | Varga Anita
Raul, Rafi és Lexi anyukája, Varga Anita eddig csak borkorcsolyáival örvendeztette meg a Borsmenta olvasóit, de holnaptól új sorozata indul, amelyben a gyerekbarát helyek feltérképezésére vállalkozott. Most azonban ő maga mutatkozik be az olvasóknak…
Beszélgetünk

Most váltunk felnőtté
2017. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
Beleszületett a borászkodásba, de ahogyan ő mondja, nem szőlőt termel, hanem szőlőtőkéket gondoz, és a kétkezi munkájával egy őshonos kultúrát ápol. Ludányi Balázs, a Centurio Szőlőbirtok borásza hisz a termőhely erejében, azért is lett a Magna Mátra alapító tagja…