Beszélgetünk

Szigorú, de következetes
2017. 01. 07. | Szabó Edit
Takács László történelmet és filmet tanít egy Borsod megyei kisvárosban, Ongán, ahol felnőtt. Ő az iskola igazgatóhelyettese, a helyi kulturális egyesület elnöke, a Quintessence Pálinkaverseny igazgatója, ráadásul még a pálinkája is világbajnok…
Beszélgetünk

Mint a színpadon
2016. 12. 25. | Upor László
„Hogy mit nyelsz le, mit pakolsz magadba, az nagyon nem mindegy.”
Az asztal másik oldalán Máté Gábor, színész-rendező, egyetemi tanár, a Katona József Színház igazgatója.
Beszélgetünk

Érezd jól magad!
2016. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Nem karácsonyi beszélgetés, de egy kicsit mégis az. Van benne élet és halál, boldogság és tragédia, öröm és bánat, szépség és elhivatottság, hit és küzdelem. Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet birtokigazgatója mesél.
Beszélgetünk

Mese a párás ablakról
2016. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Raj Ráchel tortatervezővel
Egy kicsi belvárosi cukrászdában kezdte, és ma már három róla elnevezett tortaszalon fut Budapesten, hatalmas sikerrel. Raj Ráchel holnaptól nyolc napig hanukát ünnepel. Arra kértük, meséljen az együttlét öröméről...
Beszélgetünk

Gémerfúd
2016. 12. 18. | Upor László
Beszélgetés Kiss Imrével
Angolos hangzású fura szavakat használnak, és a kezük már-már a játékvezérlőhöz idomul, de a tévhittel ellentétben a videojátékosok többsége nem „kocka”, nem sötét barlangban étlen-szomjan gombokat nyomogató, ápolatlan, folyton karikás szemű mániákus.
Beszélgetünk

Valahogy fényt kaptam
2016. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
„Minden napra kell egy szép pillanat, és lehet, hogy a mai akkor lesz, amikor egy pohár bort megiszol a kedveseddel. De ilyenkor azért jó, ha tudod, hogy melyik palackot kell kinyitnod. Nem igaz?”
Beszélgetünk

Hegel összes szeletelve
2016. 12. 11. | Upor László
A késői szüret idején ücsörgünk egy pesti lakásban. A tányéron szőlő, kecskesajt. A beszélgetőtárs Mélyi József művészettörténész – így persze a híres nagyapa, Venesz József mesterszakács is szóba kerül, de róla máskor ejtünk szót bővebben.
Beszélgetünk

Szívnek is, léleknek is jó
2016. 12. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Lehetett volna focista is. Mekkora mázlisták vagyunk, hogy mégis szakács vált belőle! Horváth Gábort, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökét kemény, de nemes fából faragták…
Beszélgetünk

Mint a filmeken
2016. 12. 04. | Upor László
Báron György filmkritikus moziról, ételekről és az élet kellemes perceiről
Beszélgetünk

Mészáros Pál az Év Bortermelője
2016. 12. 03. | Szabó Edit
A szekszárdi Mészáros Borházban mostanában egymást érik az ünnepek. Még jó, hogy akad a pincében bor elég, van mivel koccintani a jeles alkalmakkor…
Beszélgetünk

A szőlőben nincs enter
2016. 11. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentesi Józseffel
Gyerekkorában folyton az esőt várta, aztán megcsípte a csókaszőlő-vírus. Most a tihanyi kék és a feketefájú bajor verseng a kegyeiért. Szentesi József nagy álmodozó, mégis folyton mi ébredünk arra, hogy valóra váltak az álmai…
Beszélgetünk

Egy séf plázázni indul
2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…
Beszélgetünk

Küzdő típus vagyok
2016. 11. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Sándor séffel
„Küzdő típus vagyok, csak akkor hiszem el, hogy valami nem sikerül, amikor már mindent megpróbáltam. Szeretek hatással lenni a körülöttem zajló folyamatokra...”
Beszélgetünk

Tele vagyunk ötletekkel
2016. 11. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Ágnessel
„Tavasztól utazásokat is szervezünk majd, elhozzuk a magyar cavarajongókat ide, és megmutatjuk nekik, hogy hol születik a katalán pezsgő. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel. Nagyon élvezem, hogy Európa a hazánk...”
Beszélgetünk

Ide majd ültess virágokat!
2016. 10. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal
„Amikor Józsival kapáljuk a szőlőt, vagy amikor dolgozunk a pincében, mindig az ad erőt, hogy tudom, ki fog majd örülni az elkészült bornak...”