Beszélgetünk
Együnk jól, legyünk jól! című cikk borítóképe

Együnk jól, legyünk jól!

2017. 02. 09. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 3.
Mogyorósi Dóra közel tíz éve foglalkozik személyre szabott táplálkozási tanácsadással. Egy csésze tea mellett mesélt nekünk a hivatásáról, az ételek szervezetre gyakorolt hatásáról, és arról, hogy minden rajtunk múlik…
Beszélgetünk
Mint a könyvekben című cikk borítóképe

Mint a könyvekben

2017. 02. 05. | Upor László
Beszélgetés Radnóti Sándor esztétával
Radnóti Sándorral a könyvek irányából kanyarodunk az ételek felé, de hamar kiderül, hogy az esztéta is lehet haspók, nemcsak a nagy magyar író.
Beszélgetünk
A lelkét olvasztotta az anyagba című cikk borítóképe

A lelkét olvasztotta az anyagba

2017. 02. 03. | Szabó Edit
Szántó Tibor emlékére
Elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő – adták hírül a lapok. A szavakat értjük, a jelentésüket nem…
Beszélgetünk
Nem vagyok romantikus alkat című cikk borítóképe

Nem vagyok romantikus alkat

2017. 01. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Pataky Péterrel
Tavaly nyáron vált meg az Ikontól, és decemberben, a testvérével közösen már meg is nyitotta új helyét Budapesten. Pataky Péter, a háziasszonyok kedvence most a húsimádókat kényezteti a Meatologyban…
Beszélgetünk
Kockás abroszos régi kocsmák című cikk borítóképe

Kockás abroszos régi kocsmák

2017. 01. 22. | Szabó Edit
Archív interjú Cseh Tamással
Erre a 2000-ben készült interjúra egy régi flopilemezen bukkantunk. Cseh Tamás, a szégyenlős mosolyú dalnok ma lenne 74 éves. Száraz vörösborral koccintsatok az emlékére!
Beszélgetünk
Az álmomat élem című cikk borítóképe

Az álmomat élem

2017. 01. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Jókuti Andrással
Jókuti András személyében magyar műsorvezetője lesz a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének, a január 24-én kezdődő Bocuse d’Ornak. A „Világevő” bloggerrel latolgattuk egy kicsit az esélyeket, de az élet más fontos kérdéseiről is eszmét cseréltünk…
Beszélgetünk
Hódít a gyömbér című cikk borítóképe

Hódít a gyömbér

2017. 01. 19. | Bőti László
Beszélgetés Steierlein Péterrel
Gyömbér körtével és sóskával. Vagy esetleg szilvával és malátával. Netán csilivel és kurkumával. Steierlein Stein Péter természetes üdítőit a különleges ízkombinációk teszik izgalmassá. Na meg az alacsony cukortartalom. Hogy adalékanyagok nélkül készülnek, az már tényleg csak hab a tortán…
Beszélgetünk
Mint a mesében című cikk borítóképe

Mint a mesében

2017. 01. 15. | Upor László
„Főzni is úgy főzök, ahogy dolgozom: nagyon sokszor nem tudom, mit miért csinálok, hanem az ösztönök, érzések diktálnak.” Az asztalnál Gimesi Dóra, a magyar bábszínházak legkeresettebb meseíró-dramaturgja.
Beszélgetünk
Hiszek a furmintban című cikk borítóképe

Hiszek a furmintban

2017. 01. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Szarka Dénessel
Csendes, majdnem visszahúzódó ember, de nagyon gazdag belső életet él. Gondolkodik, tépelődik, töpreng, néha kicsit megsimogatja a hordóit a pincében, aztán palackba tölt egy olyan bort, amitől az embernek egész nap mosolyogni támad kedve…
Beszélgetünk
Megszületett az International Furmint Day! című cikk borítóképe

Megszületett az International Furmint Day!

2017. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
A chardonnay, a cabernet franc és a malbec után hamarosan a furmintnak is lesz nemzetközi napja. Mindenki vésse fel jól a naptárjába, hogy el ne felejtse: február 1-jén a furmintot köszöntjük…
Beszélgetünk
Szigorú, de következetes című cikk borítóképe

Szigorú, de következetes

2017. 01. 07. | Szabó Edit
Takács László történelmet és filmet tanít egy Borsod megyei kisvárosban, Ongán, ahol felnőtt. Ő az iskola igazgatóhelyettese, a helyi kulturális egyesület elnöke, a Quintessence Pálinkaverseny igazgatója, ráadásul még a pálinkája is világbajnok…
Beszélgetünk
Mint a színpadon című cikk borítóképe

Mint a színpadon

2016. 12. 25. | Upor László
„Hogy mit nyelsz le, mit pakolsz magadba, az nagyon nem mindegy.” Az asztal másik oldalán Máté Gábor, színész-rendező, egyetemi tanár, a Katona József Színház igazgatója.
Beszélgetünk
Érezd jól magad! című cikk borítóképe

Érezd jól magad!

2016. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Nem karácsonyi beszélgetés, de egy kicsit mégis az. Van benne élet és halál, boldogság és tragédia, öröm és bánat, szépség és elhivatottság, hit és küzdelem. Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet birtokigazgatója mesél.
Beszélgetünk
Mese a párás ablakról című cikk borítóképe

Mese a párás ablakról

2016. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Raj Ráchel tortatervezővel
Egy kicsi belvárosi cukrászdában kezdte, és ma már három róla elnevezett tortaszalon fut Budapesten, hatalmas sikerrel. Raj Ráchel holnaptól nyolc napig hanukát ünnepel. Arra kértük, meséljen az együttlét öröméről...
Beszélgetünk
Gémerfúd című cikk borítóképe

Gémerfúd

2016. 12. 18. | Upor László
Beszélgetés Kiss Imrével
Angolos hangzású fura szavakat használnak, és a kezük már-már a játékvezérlőhöz idomul, de a tévhittel ellentétben a videojátékosok többsége nem „kocka”, nem sötét barlangban étlen-szomjan gombokat nyomogató, ápolatlan, folyton karikás szemű mániákus.