Beszélgetünk

Az őszinteség luxusa
2017. 04. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Pach Gáborral
Pach Gábor, a Zimek Pálinka Manufaktúra egykori főzőmestere már jó ideje a saját útját járja. Pálinkatanodát alapított, létrehozta az ország első Gyümölcs Wellness Központját, limitált palackszámú Fenegyerek pálinkái pedig ismét rabul ejtették a Destillata bíráit…
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Beszélgetünk

A borkészítés is művészet
2017. 03. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Festői táj, a környező hegyeket vörösbe vonja a naplemente. A Gulács és a Csobánc még tisztán látszik, de a Badacsony jellegzetes ívét már csak sejteni lehet a szürkületben. A panorámát Földi Bálinttal, a Sabar Borászat fiatal borászával csodáljuk a présház előtti dombról…
Beszélgetünk

A spanyol borok szerelmese
2017. 03. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Az utóbbi években mindig ő a VinCE Budapest Wine Show egyik sztárja, brutálisan jó spanyol borait és caváit kóstolni hatalmas öröm. Szeredi Zsolt Vino Castillo néven futó webkereskedése üstökösként tűnt fel, és egyre népszerűbb a borfogyasztók körében…
Beszélgetünk

Az Év Sommelier-je 2017
2017. 03. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Mátéval
Horváth Máté, a Mák Bistro munkatársa nyerte meg a Magyar Sommelier Club idei versenyét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy májusban Magyarországot képviselhesse a bécsi A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe and Africa 2017 versenyen...
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 23. | Upor László
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei.
Beszélgetünk

Kávé Bulgakov csehovi kertjében
2017. 03. 22. |
Beszélgetés Pecák Judittal
A pesti hetedik kerület kellős közepén, a „bulinegyed” határán különös kert rejtőzik a házak között. Nem nyilvános park, de a peremén egy kis verandán fák tövében kávézhatnak a Massolit vendégei. Aki még nem járt itt, elsőre meglepődik – talán kicsit el is varázsolódik –, aztán menthetetlenül ideszokik. A könyvesbolt-kávézó vezetője, Pecák Judit már tavaszi üzemmódban…
Beszélgetünk

Anita és az élet
2017. 03. 18. | Varga Anita
Raul, Rafi és Lexi anyukája, Varga Anita eddig csak borkorcsolyáival örvendeztette meg a Borsmenta olvasóit, de holnaptól új sorozata indul, amelyben a gyerekbarát helyek feltérképezésére vállalkozott. Most azonban ő maga mutatkozik be az olvasóknak…
Beszélgetünk

Most váltunk felnőtté
2017. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
Beleszületett a borászkodásba, de ahogyan ő mondja, nem szőlőt termel, hanem szőlőtőkéket gondoz, és a kétkezi munkájával egy őshonos kultúrát ápol. Ludányi Balázs, a Centurio Szőlőbirtok borásza hisz a termőhely erejében, azért is lett a Magna Mátra alapító tagja…
Beszélgetünk

Hiszünk a Mátrában
2017. 03. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Benedek Péterrel
Benedek Péter, a folyton mosolygó borász Gyöngyöstarjánban készíti boldogító, mély elhivatottságot tükröző borait. A termőhely és az ott születő borok iránt egyaránt felelősséget érez, nem véletlen hát, hogy ő is csatlakozott a nemrég megalakult Magna Mátra Egyesülethez…
Beszélgetünk

Nem ismerek lehetetlent
2017. 03. 04. | Szabó Edit
Dehogy akart borász lenni! Szombathelyen diplomázott, és úgy tervezte, majd festeget egész életében. Édesapja váratlan halála azonban hirtelen felnőtté tette... Luka Enikővel beszélgettünk…
Beszélgetünk

Imádom az adrenalinfröccsöt
2017. 02. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Tüü Péterrel
Mozdulatai elegánsak, tudása megalapozott, magyarul is, angolul is szellemesen társalog. Ha borválasztásról van szó, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Tüü Péter, az Arany Kaviár Étterem munkatársa 2017 magyar sommelier-bajnoka…
Beszélgetünk

Itt van dolgom
2017. 02. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Varkoly Ádámmal
Hétéves kora óta járja édesapjával a Tokaji borvidéket. Most huszonöt. Komoly, nyugodt, magabiztos. Mióta az eszét tudja, borász akart lenni. Varkoly Ádámmal, az Árpád-hegy Pince borászával a család szerencsi pincéjében beszélgettünk…
Beszélgetünk

Rajongok a zöldségekért
2017. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Daniel Berlinnel
Egy fiatal svéd megbabonázta a magyar közönséget: Daniel Berlin borvacsorájára pillanatok alatt elfogyott az összes hely. Az északi konyha egyik legfényesebb csillagával a két hétig tartó vacsorasorozat első estje előtt beszélgettünk, a Mák Bistróban…