Beszélgetünk

A tudás megszerzése a cél
2021. 01. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bolyki Jánossal
Az egri Bolyki Pincészet tulajdonosa, Bolyki János 17 éve készítette első borát, tapasztalatban tehát nincs hiány, mégis szükségét érezte, hogy szőlész-borász mérnöki diplomát szerezzen az egri Eszterházy Károly Egyetemen…
Beszélgetünk

Nem feladat, hanem megtiszteltetés
2021. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kindl Róberttel
Nyugdíjba vonul Bacsó András borász, aki a megalakulása óta a Tokaj-Oremus birtokigazgatója. A spanyol tulajdonban lévő tolcsvai borászatot mostantól Kindl Róbert vezeti. A szakembert múltjáról, terveiről kérdeztük…
Beszélgetünk

Tokaj kék szőlője, a purcsin
2021. 01. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Kanczler Andrással
Kanczler András, a tarcali Basilicus Borászat birtokigazgatója figyelemre méltó vörösbort készít a Tokaji borvidék hajdan jól ismert, ám a filoxéravész óta szinte teljesen elfeledett kék szőlőjéből, a purcsinból…
Beszélgetünk

A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni
2021. 01. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Magyar Dániellel
Az egri Eszterházy Károly Egyetem másodéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatóját, Magyar Dánielt arról kérdeztük, milyen az élet az egyetemen, és milyen lehetőségeket kapnak az ott tanuló hallgatók…
Beszélgetünk

Valaha tündér voltam
2020. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig ő díszíti a fát otthon, Füleken. Szabó Edit interjúja…
Beszélgetünk

A szívem nem enged el innen
2020. 12. 12. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Ludányi Gáborral
A GoBri Pince borásza, Ludányi Gábor a Mátrai borvidék új generációjának egyik elhivatott tagja, zöld veltelinije máris fogalom. Az embert is, a bort is érdemes megismerni…
Beszélgetünk

Lestoppoltam Szepsy Istvánt
2020. 12. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Palkó Gabriellával
Lám, mi minden történhet egy stoppoló egyetemistával, ha éppen Szepsy István veszi fel! Interjúnkban Palkó Gabriella, az abaújszántói Palkó Borok borásza mesél…
Beszélgetünk

Márciusban ProWein?
2020. 11. 24. | Kriston Orsi
Beszélgetés Máté Szilviával
A Covid előtt a március a borvilágban egyet jelentett a ProWeinnal. De vajon megtartják-e 2021-ben az ágazat egyik legnagyobb európai szakvásárát? Erről is kérdeztük Máté Szilviát, a rendezvény hazai szervezőjét…
Beszélgetünk

Szenvedéllyel főzök
2020. 11. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Molnár Andorral
Szenvedélyesen ír, fordít, zenél – és megszállottan főz. Molnár Andor különleges sziget, egy igazi reneszánsz ember ebben a zűrzavaros világban. Mostantól az ő receptjeivel is találkozhatnak az olvasók a Borsmenta oldalain…
Beszélgetünk

A pálinkaágazat mostohagyerek
2020. 11. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Pach Gáborral
A 2020-as Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Fenegyerek sajmeggypálinkája Champion-díjas lett. A jó pálinka titkairól és az ágazat helyzetéről Pach Gábort, a főzde tulajdonosát kérdeztük…
Beszélgetünk

Most a sörpárlatok izgatnak
2020. 11. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Dömötör Zsolttal
Átadták az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait. Ahogyan az előző két évben, a legeredményesebb főzde az idén is a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. lett. A díjátadó után a vállalkozás egyik alapítójával, Dömötör Zsolttal beszélgettünk…
Beszélgetünk

A Mátra rejtett kincs
2020. 10. 31. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kerekes Tamással
Gyöngyöstarján csuda hely, a kis mátrai településen szinte minden második ház borászatot rejt. Itt nőtt fel Kerekes Tamás, aki gépészmérnöki diplomával a zsebében kezdte készíteni természethű borait…
Beszélgetünk

Várjuk a vendégeket!
2020. 10. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bánfalvi Gáborral
Borturizmus kategóriában a budapesti székhelyű Taste Hungary nyerte el az idén a londoni Drinks Business magazin fődíját. A vállalkozást alapító Bánfalvi Gáborral beszélgettünk…
Beszélgetünk

Az emberek megszerették a csokimat
2020. 10. 03. | Bott Zsuzsanna
Papp-Vargha Katalin életét egy brüsszeli Erasmus-ösztöndíj változtatta meg. 24 évesen kezdett csokoládékat készíteni, és ma már ő az egyik legsikeresebb női vállalkozó Szlovákiában…
Beszélgetünk

Végre szabad vagyok
2020. 09. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Pók Tamással
Néhány éve még az ország egyik legismertebb borásza volt, most utolsó saját borainak kiárusítására készül Pók Tamás. Birtokait két éve eladta, ma már csak az oktatásnak szenteli az életét. Szabó Edit interjúja.