Beszélgetünk
A win-win helyzetek megteremtése az erősségem című cikk borítóképe

A win-win helyzetek megteremtése az erősségem

2021. 12. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Bő öt éve már, hogy Romsics László ül a Csányi Pincészet vezérigazgatói székében. Az azóta bekövetkezett változásokról, az újdonságokról és a tervekről kérdeztük…
Beszélgetünk
Itt a helyem! című cikk borítóképe

Itt a helyem!

2021. 12. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Péterrel
A Kőfejtő Pince a Nagy-Somlói borvidék egyik legszerethetőbb borászati vállalkozása. Egy családra méretezve, a hétköznapok szépségeivel fűszerezve. Tóth Péter gimnazista korában döntötte el, hogy borász lesz, és a mi nagy szerencsénkre szépen le is telepedett a Somlón…
Beszélgetünk
Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert! című cikk borítóképe

Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert!

2021. 12. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Hága Balázzsal
Nyolc évig gyűjtötte a tapasztalatokat Új-Zélandon, hogy aztán hazatérve több borászatnál is kamatoztassa tudását. Hága Balázs repülő borászként tevékenykedik, és független szakemberként néha jobban átlátja a folyamatokat, mint bárki más…
Beszélgetünk
Izgalmas felkérést kaptam! című cikk borítóképe

Izgalmas felkérést kaptam!

2021. 12. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
Magos Zoltán a Mátrában nőtt fel, és rajong a házias ízekért. A TV Paprikából is jól ismert szakács néhány hete az 5 Dudás Borászat felkérésére tért vissza szűkebb hazájába, nem is akármilyen tervekkel…
Beszélgetünk
Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran! című cikk borítóképe

Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!

2021. 10. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi Zsuzsát kérdeztük…
Beszélgetünk
Szakítani kell a sztereotípiákkal! című cikk borítóképe

Szakítani kell a sztereotípiákkal!

2021. 10. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Harmath Csabával
Izgalmas programot szervezett a brit borpiac szereplőinek a Wines of Hungary UK Londonban. A Trivet étterem által prezentált hatfogásos ebéden Harmath Csaba gasztronómus mutatta be a tokaji édes borokat. A szakértőt az ebéd után kérdeztük…
Beszélgetünk
Az álmodozások korának vége című cikk borítóképe

Az álmodozások korának vége

2021. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Molnár Péterrel
A Wines of Hungary UK izgalmas londoni rendezvényen mutatta be Tokaj édes arcát a brit borpiac szereplőinek. A találkozó után Molnár Pétert, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnökét kérdeztük…
Beszélgetünk
Ezt a kincset meg kell őriznünk című cikk borítóképe

Ezt a kincset meg kell őriznünk

2021. 10. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A most 75 éves Tornai Pincészet a Nagy-Somlói borvidék egyik leglátogatottabb helyszíne. Hétvégén egymást érik a programok, a hétköznapok azonban a komoly szakmai munkáról szólnak. Tornai Tamással beszélgettünk…
Beszélgetünk
A korrekt kávé titka: bab és víz című cikk borítóképe

A korrekt kávé titka: bab és víz

2021. 10. 09. | Juga Péter
Koós Máté autodidakta módon indult neki a kávés világ felfedezésének Miskolcon. A saját útját járva szerezte meg a szükséges tudást és felszerelést, ma pedig már Bab és Víz márkanév alatt készíti „őrölten” jó kávéit…
Beszélgetünk
Világbajnok lett a magyar borfelismerő csapat! című cikk borítóképe

Világbajnok lett a magyar borfelismerő csapat!

2021. 10. 04. | Szabó Edit
Egy kereskedelmi igazgató, egy médiakutató, egy jogász és egy nyugdíjas alkotja a világ legjobb borfelismerő csapatát. Exkluzív interjú Aranyos Attila csapatkapitánnyal…
Beszélgetünk
Rajongok a vulkanikus borokért című cikk borítóképe

Rajongok a vulkanikus borokért

2021. 08. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Cartwright Évával
A Nagy-Somlói borvidék ma már elképzelhetetlen a Somlói Borok Boltja nélkül. Cartwright Éva kis üzletében jelenleg 180-féle vulkanikus bor kóstolható, és a kínálat már külföldi tételekkel is kiegészül. A tulajdonossal beszélgettünk…
Beszélgetünk
Kinga Kamrája című cikk borítóképe

Kinga Kamrája

2021. 08. 05. | Virág Orsolya
Beszélgetés Hafner Kingával
Meseország nincs is olyan messze! A magát érzelmiségi parasztnak tituláló Hafner Kinga csodás állatfarmját bárki megtalálja, ha Káptalantóti és Köveskál között lekanyarodik a bekötőútra a 14-es kilométerkőnél…
Beszélgetünk
A húsleves varázslat című cikk borítóképe

A húsleves varázslat

2021. 07. 31. | Virág Orsolya
Beszélgetés Novotny Antallal
Katlan Tóni. Novotny Antalt mindenki ezen a néven ismeri. Óriási serpenyőkben készülő hagyományos magyar ételei nem hiányozhatnak szinte egyetlen fesztiválról sem. Eddigi pályájáról és nemzeti gasztronómiánk útvesztőiről kérdeztük…
Beszélgetünk
Nekem a bazalt alap című cikk borítóképe

Nekem a bazalt alap

2021. 07. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Weingartner Olivérrel
Ezzel a névvel csakis szőlőtermesztő lehet az ember, de Weingartner Olivér nem a „név kötelez” alapon választott magának hivatást. Az évekig külföldön dolgozó szakember a somlói 5 Ház Borbirtok hívására érkezett haza, és azonnal lázas munkába kezdett…
Beszélgetünk
A bornak békesség kell című cikk borítóképe

A bornak békesség kell

2021. 07. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Barnabással
Tóth Barnabás 0,6 hektáros somlói birtokán csak furmint és hárslevelű terem. Alig kétezer palackot töltenek meg évente, a Barnabás Pince borai mégis gyorsan hírnevet szereztek maguknak, és mindenki csodájukra jár…