Vissza
Eszünk

breadpit – a zuglói törzshelyjelölt

breadpit – a zuglói törzshelyjelölt című cikk borítóképe
2023. 02. 21. | Mátó Sára
Nevezhetjük kézműves pékségnek, újhullámos kávézónak, reggelizőhelynek, brunch-étteremnek vagy akár delikátesznek, a lényeg az, hogy a breadpit Zugló egyik legjobb helye. Mátó Sára járt náluk…

A személyes szál

Nemrég költöztem Budapestre, a XIV. kerületbe, azaz Zuglóba. Nem tudom, hogy vannak ezzel az emberek, de nekem egy új helyen mindig fontos, hogy legyenek olyan dolgok az életemben, amik után nyúlhatok, ha nem érzem magam biztonságban. Ilyenek a barátok és a család, de ők nem lehetnek mindig mellettem. Így a következő a listán egy „törzshely”, ahol kifújhatom magam, töltődhetek kicsit. Szerencsére hamar rám lelt ez a hely a közelben.

A breadpit nevezhető reggelizőnek, brunch-étteremnek, kézműves pékségnek, újhullámos kávézónak vagy akár delikátesznek is. Kinek hogy tetszik, egy biztos: mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Télen vagy nyáron, egyedül vagy társaságban egyaránt megfelelő hely kikapcsolódni.

Ilyen a breadpit…

A breadpit 2021-ben nyitotta meg kapuit, nem riadva vissza a Covid-19 világjárvány gazdasági hatásaitól. Egy családi „szerelemprojektként” alapították a kisvállalkozást, ami meglátszik a termékválasztékon, a minőségen, az igényes kialakításon, a folyamatos programkínálaton és még ezer más apróságon, amit csak akkor lehet megtapasztalni, ha az ember követi a pékség életét. Ez pedig nem nehéz az aktív online marketingtevékenységeiknek köszönhetően.

Rendelkezik egy barátságos, tág belső térrel, ahol kényelmes székek járulnak hozzá a fogyasztás élményéhez, ezzel lehetővé téve, hogy akár hosszabb időt eltöltsünk a helyen, akár tanulás vagy munka céljából is. Igaz, utóbbiban zavaró lehet a zene, ami mindig kellemesen szól a háttérben, de a kedves felszolgálók készséggel változtatnak ezen, ha szükséges.

A kerthelyiség egy belső udvarban található, ahova csigalépcsőn lehet lejutni a pulttól. Nagyon hangulatos, tökéletes elmenekülni a város zajától, ugyanis a Szugló utca igen csendes, az udvar pedig teljesen körbe van véve bokrokkal és fákkal, valóságos zöldövezet. Ha már túl sokat ültünk és fogyasztottunk, akkor pedig akad lehetőség egy kis mozgásra is: a kert végében egy pingpongasztal várja a felnőtteket is egy kis játékra.

…és ezt kínálja…

A kínálatot tekintve nagyon nagy a választék, azonban a minőség velejárójaként kifejezetten magas árkategóriájú a hely, célközönségét inkább a magas színvonalú termékek iránt érdeklődő vásárlók és fogyasztók teszik ki. Ez esetleg kellemetlenül érintheti azokat a betérőket, akik alacsonyabb büdzséből szeretnének „megkávézni”.

Rengeteg programmal várják a vendégeket, nyáron például akusztikusgitár-estekkel, alkalmanként jógaórákkal, sörkóstolással igyekeztek saját közösségüket építeni. Ezt támasztja alá a törzsvásárlói kártya is, melyen az összegyűjtött pontok beválthatóak egy finom, választott kávéra. Emellett kínálatukban helyet kapnak a napi kenyerek is, amelyeket meg lehet kóstolni a pultban. Ez a kezdeményezés is igen figyelemfelkeltő, és emlékezetessé teszi a helyet, könnyen varázsolja visszatérő vendéggé az aktuális vásárlót. A kávé hetente változóan más és más őrleményből készül, eseténként különleges aromával.

Ha a közelben jár az ember, érdemes ellátogatni a breadpitbe, és megtapasztalni azt a kellemes családias hangulatot, amit a hely nyújt.

Megjegyzés:a Freeszfe művészeti kommunikáció szakos hallgatói azt a feladatot kapták, hogy írjanak kritikát egy általuk választott vendéglátóhelyről. Az elkészült cikkeket a Borsmenta folytatásokban közli. Mátó Sára írása a sorozat 6. része.

Fotó:
facebook

Eszünk
Balkáni ízek Szabadkán című cikk borítóképe

Balkáni ízek Szabadkán

2023. 01. 27. | Dimitrov Nikoleta
Szabadka, a gyönyörű szerbiai város csak egy ugrás a magyar határtól, így akár egy egynapos túrára is érdemes odalátogatni. Dimitrov Nikoleta éttermet és ételt is ajánl a településen…
Eszünk
Oázis a Bérkocsisban című cikk borítóképe

Oázis a Bérkocsisban

2023. 01. 05. | Fórizs Dániel
Eszünk
Csak egy jó tésztára vágytam című cikk borítóképe

Csak egy jó tésztára vágytam

2022. 12. 15. | Piti Vivien
Az Alessio nevű olasz étterem a budapesti Pasaréti úton nem csupán házi tésztáiról híres, de tény, hogy ezen a téren az egyik legjobb a városban! Piti Vivien járt náluk…
Eszünk
Retroízek, retroárak a kertvárosi cukrászdában című cikk borítóképe

Retroízek, retroárak a kertvárosi cukrászdában

2022. 11. 24. | Dürgő Kata
A Budapest 16. kerületében található Ancsi Cukrászda ugyan nem követi a legújabb cukrásztrendeket, sikere mégis harminchét éve töretlen. Vajon mi lehet a titka? Dürgő Kata járt utána…
Eszünk
Ensō – a felső kategóriás gasztrokocsma című cikk borítóképe

Ensō – a felső kategóriás gasztrokocsma

2022. 11. 16. | Gáspár Dávid
Hogy mik vannak a budapesti 8. kerületben! Az Ensō egy Baross utcai bérház belső udvarából nyílik, véletlenül odatalálni lehetetlen, mégis jobb, ha mindjárt asztalt foglalunk. Gáspár Dávid elmondja, hogy miért…
Eszünk
Szarvas megér egy kitérőt! című cikk borítóképe

Szarvas megér egy kitérőt!

2022. 11. 11. | Szabó Edit
Gasztronauták, figyelem! Ketyeg a gasztrobomba Szarvason! Az idén nyáron nyitott Újváros Bisztró kívül-belül csuda, és kényeztetésünkről a legkiválóbb szakemberek gondoskodnak. A helyet Szabó Edit látogatta meg…