2023.02.21. | Mátó Sára
Nevezhetjük kézműves pékségnek, újhullámos kávézónak, reggelizőhelynek, brunch-étteremnek vagy akár delikátesznek, a lényeg az, hogy a breadpit Zugló egyik legjobb helye. Mátó Sára járt náluk…
A személyes szál
Nemrég költöztem Budapestre, a XIV. kerületbe, azaz Zuglóba. Nem tudom, hogy vannak ezzel az emberek, de nekem egy új helyen mindig fontos, hogy legyenek olyan dolgok az életemben, amik után nyúlhatok, ha nem érzem magam biztonságban. Ilyenek a barátok és a család, de ők nem lehetnek mindig mellettem. Így a következő a listán egy „törzshely”, ahol kifújhatom magam, töltődhetek kicsit. Szerencsére hamar rám lelt ez a hely a közelben.
A breadpit nevezhető reggelizőnek, brunch-étteremnek, kézműves pékségnek, újhullámos kávézónak vagy akár delikátesznek is. Kinek hogy tetszik, egy biztos: mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Télen vagy nyáron, egyedül vagy társaságban egyaránt megfelelő hely kikapcsolódni.
Ilyen a breadpit…
A breadpit 2021-ben nyitotta meg kapuit, nem riadva vissza a Covid-19 világjárvány gazdasági hatásaitól. Egy családi „szerelemprojektként” alapították a kisvállalkozást, ami meglátszik a termékválasztékon, a minőségen, az igényes kialakításon, a folyamatos programkínálaton és még ezer más apróságon, amit csak akkor lehet megtapasztalni, ha az ember követi a pékség életét. Ez pedig nem nehéz az aktív online marketingtevékenységeiknek köszönhetően.
Rendelkezik egy barátságos, tág belső térrel, ahol kényelmes székek járulnak hozzá a fogyasztás élményéhez, ezzel lehetővé téve, hogy akár hosszabb időt eltöltsünk a helyen, akár tanulás vagy munka céljából is. Igaz, utóbbiban zavaró lehet a zene, ami mindig kellemesen szól a háttérben, de a kedves felszolgálók készséggel változtatnak ezen, ha szükséges.
A kerthelyiség egy belső udvarban található, ahova csigalépcsőn lehet lejutni a pulttól. Nagyon hangulatos, tökéletes elmenekülni a város zajától, ugyanis a Szugló utca igen csendes, az udvar pedig teljesen körbe van véve bokrokkal és fákkal, valóságos zöldövezet. Ha már túl sokat ültünk és fogyasztottunk, akkor pedig akad lehetőség egy kis mozgásra is: a kert végében egy pingpongasztal várja a felnőtteket is egy kis játékra.
…és ezt kínálja…
A kínálatot tekintve nagyon nagy a választék, azonban a minőség velejárójaként kifejezetten magas árkategóriájú a hely, célközönségét inkább a magas színvonalú termékek iránt érdeklődő vásárlók és fogyasztók teszik ki. Ez esetleg kellemetlenül érintheti azokat a betérőket, akik alacsonyabb büdzséből szeretnének „megkávézni”.
Rengeteg programmal várják a vendégeket, nyáron például akusztikusgitár-estekkel, alkalmanként jógaórákkal, sörkóstolással igyekeztek saját közösségüket építeni. Ezt támasztja alá a törzsvásárlói kártya is, melyen az összegyűjtött pontok beválthatóak egy finom, választott kávéra. Emellett kínálatukban helyet kapnak a napi kenyerek is, amelyeket meg lehet kóstolni a pultban. Ez a kezdeményezés is igen figyelemfelkeltő, és emlékezetessé teszi a helyet, könnyen varázsolja visszatérő vendéggé az aktuális vásárlót. A kávé hetente változóan más és más őrleményből készül, eseténként különleges aromával.
Ha a közelben jár az ember, érdemes ellátogatni a breadpitbe, és megtapasztalni azt a kellemes családias hangulatot, amit a hely nyújt.
Megjegyzés: a Freeszfe művészeti kommunikáció szakos hallgatói azt a feladatot kapták, hogy írjanak kritikát egy általuk választott vendéglátóhelyről. Az elkészült cikkeket a Borsmenta folytatásokban közli. Mátó Sára írása a sorozat 6. része.
Fotó:
facebook