Főzünk

Bögrés almás sütemény

Bögrés almás sütemény című cikk borítóképe
2021. 02. 16. | Szabó Edit
Világbajnok almás süti – egyszerű, gyors, nagyon finom, és még csak mérleg se kell hozzá…

Váratlan vendégek jönnek, és csak néhány csoffadt alma árválkodik a spájzban? Sebaj! Ez a sütemény tökéletes lesz a délutáni kávéhoz!

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma, hámozva, apróra kockázva
  • 1 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
  • 1-2 marék dió, durvára vágva

Elkészítése:

1. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük.

2. Kis adagokban hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, aztán mehet bele a fahéj, majd a joghurt és az olaj. Amikor a kissé ragacsos, joghurtsűrűségű tészta összeállt, belekeverjük a felkockázott almát.

3. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.

4. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő a liszt minőségétől is függ, ellenőrizzük tűpróbával, hogy elkészült-e.)

Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.

Másnap is finom!

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Főzünk
Búvártúrós című cikk borítóképe

Búvártúrós

2020. 04. 20. | Klich Zsuzsa
Bableves, gulyásleves, palócleves vagy más hasonló karakterű húsos leves után szívesen eszünk édességet. A klasszikus választás a palacsinta, de nem árt kicsi bővíteni a repertoárt. Itt van például a búvártúrós…
Főzünk
Gyümölcskenyér című cikk borítóképe

Gyümölcskenyér

2020. 01. 20. | Klich Zsuzsa
Aszalt gyümölcsök, roppanó magvak, puha tészta – egy jó gyümölcskenyérben minden benne van, amitől a mogorva téli napokon is jobb lesz a kedvünk…
Főzünk
Világbajnok mákos pite című cikk borítóképe

Világbajnok mákos pite

2019. 11. 29. | Klich Zsuzsa
Bár kicsit furának tűnhet, hogy krumpli és zsír is kell hozzá, mégis ez a legnagyszerűbb mákos pite a világon. Nem fojtós, nem száraz, nem ázott – éppen olyan, amilyennek lennie kell!
Főzünk
Sfouf, az ellenállhatatlan libanoni süti című cikk borítóképe

Sfouf, az ellenállhatatlan libanoni süti

2019. 11. 05. | Klich Zsuzsa
Aki szereti a keleti fűszerek csábító illatát és az egzotikus ízeket, lepje meg szeretteit ezzel a libanoni teasüteménnyel. A sfouf sokféle változatban ismert, mi most a csillagánizsos-fenyőmagos variációt mutatjuk be…
Főzünk
Fahéjas pite című cikk borítóképe

Fahéjas pite

2019. 04. 11. | Klich Zsuzsa
A fahéj és a krémsajt csodálatos találkozása a konyhaasztalon. Ez a pite azért fantasztikus, mert amíg sül, fahéjillat lengi be az egész lakást. Az íze pedig utolérhetetlen…
Főzünk
Baracklekváros linzerkarika című cikk borítóképe

Baracklekváros linzerkarika

2018. 12. 20. | Klich Zsuzsa
A lekváros linzerkarika a teasütemények királynője. Megmutatjuk, hogyan készül. Nem kell tőle félni, gyerekjáték!