Vissza
Főzünk

Húsmentes „kínai” egytálétel

Húsmentes „kínai” egytálétel című cikk borítóképe
2022. 02. 10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…

Folyton rohanunk, enni is alig van időnk, nemhogy főzni. Pedig minden csak elhatározás kérdése! Ez a fogás hihetetlen gyorsan elkészül, és ráadásul nem csak egészséges, de nagyon finom is. Valójában nem kínai recept, csak én hívom annak az egyszerűség kedvéért, na meg az ázsiai ízvilág miatt. Sűrűn készítem, nem lehet betelni vele!

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 paprika
  • 1 nagy cékla
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 50 dkg rizstészta
(De tehetünk bele akár tököt, cukkinit, padlizsánt, újhagymát, lila hagymát, és bármelyik zöldség helyettesíthető egy másikkal. A gyömbér viszont az ízvilág fontos eleme, azt nem szabad kihagyni!)

a szószhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál csiliszósz
  • 1 teáskanál méz
+ ízlés szerint fűszerek, de szerintem így a legjobb!

Elkészítése:

1. A rizstésztát 10 percre hideg vízbe tesszük, közben vizet forralunk egy másik edényben, és a 10 perc elteltével áttesszük abba a rizstésztát. Állni hagyjuk újabb 10 percig, majd azonnal leszűrjük.

2. Az összes zöldséget vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon, pici vízzel pár percig sütjük, pároljuk, hogy valamennyit puhuljon, de alapvetően maradjon ropogós.

3. A szósz alapanyagait összekeverjük, a végén hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.

És már tálaljuk is! Alulra a tésztát, rá a zöldségeket, és az egészet meglocsoljuk a szósszal.
Nos, hát három lépésből megvagyunk! Ugye, milyen egyszerű?

Timi tippjei:

  • Ez az étel nemcsak finom, hanem esztétikus is, jó, ha az összetevőket egyformára vágjuk. Vagy mindent kockázunk, vagy mindent csíkozunk. Szerintem csíkozva a legszebb.
  • Mivel húsmentes, jól tesszük, ha legalább havonta egyszer beépítjük az étrendünkbe. Gondoljunk a bolygónkra!

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
Mákos-málnás sajttorta című cikk borítóképe

Mákos-málnás sajttorta

2022. 02. 02. | Fülöp Timi
Fülöp Timi mákos-málnás sajttortája gyönyörű és ellenállhatatlan. Aki szerettei kedvében akar járni, ilyet süt!
Főzünk
Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján című cikk borítóképe

Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján

2022. 01. 30. | Szabó Edit
Konfitált kacsacomb, hagymás tört krumpli, párolt lila káposzta. A nagy triót ezúttal Bernáth József séf receptje szerint készítjük el, és a Vylyan Pincészet Mandulás nevű borával kínáljuk…
Főzünk
Focaccia című cikk borítóképe

Focaccia

2022. 01. 22. | Fülöp Timi
Liszt, víz, élesztő meg egy kis türelem, és máris kész az olaszok zseniális lepénykenyere, a focaccia. Mi most Fülöp Timi kipróbált alapreceptjét adjuk közre, amit aztán mindenki kedvére formálhat a saját képére…
Főzünk
Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti című cikk borítóképe

Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti

2022. 01. 17. | Szabó Edit
Magos Zoltán libalevese kapott egy kis ázsiai felhangot, és éppen ettől válik különösen izgalmassá. Forró, fűszeres és zamatos, minden bajra orvosság…
Főzünk
Lazacos piskótarolád című cikk borítóképe

Lazacos piskótarolád

2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Főzünk
Ez is raclette című cikk borítóképe

Ez is raclette

2021. 12. 28. | Upor László
Camembert másképp
Igazi társasági étel: mindenki ugyanazt eszi, mégis elbíbelődhet a saját kis adagjával. És elkészíteni sem ördöngösség…