2022.05.16. | Fülöp Timi
Egyszerű, egészséges, ugyanakkor kiadós, húsmentes tavaszi ebéd. Fülöp Timi receptjéből kiderül, hogy nem kell félni a tofutól!
A tofu nem más, mint szójatejből készült túró. Az íze semleges, sokan mégsem szeretik, és nálam is időbe telt, mire megbarátkoztam vele. Pedig nagyon hálás alapanyag, gazdag lecitinben, fehérjében, rostokban, könnyen lehet vele bánni, és süthetjük, fűszerezhetjük kedvünkre. Érdemes vele kísérletezni, biztos, hogy mindenki meg fogja találni a számára kedves ízvilágot.
Hozzávalók:
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg tofu
- 2 kanál olaj a sütéshez
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 marék madársaláta
- 2-3 zellerszár, felkarikázva
- 8 szem cherryparadicsom, félbe vágva
- ½ pritaminpaprika, felkockázva
- 1 csokor zöldpetrezselyem, finomra vágva
Elkészítése:
1. A tofut felkockázzuk
2. A szójaszószba belecsorgatjuk a mézet, alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a zúzott fokhagymát, és ebbe az öntetbe áztatjuk a felkockázott tofut, majd kevés olajon jól megpirítjuk.
3. A madársalátát és a többi zöldséget tálba tesszük, öntünk rá egy kis szójaszószos mártást, megkeverjük, ráhalmozzuk a sült tofut, finoman keverünk egyet rajta, és már kész is.
Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Fülöp Timi nem szakács, nem szupernagyi, aki pillanatok alatt az asztalra varázsolja az unokák kedvenc desszertjét, nem megszállott konyhatündér, akinek ki se esik a kezéből a fakanál. Fülöp Timi színésznő a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban, él-hal az ízekért, és örömét leli a főzésben. Két próba között, vagy ha éppen nem játszik, szívesen kísérletezik a konyában. Megkértük, hogy kedvenc ételeinek receptjét ossza meg velünk, és ő kötélnek állt.
Fotó:
Fülöp Timi