Iszunk

Etyeki bor nyerte a Borsmenta rozétesztjét
2019. 07. 02. | Szabó Edit
A nyár slágere még mindig a rozé, ezért a Borsmenta tesztjén is megnéztük, milyen borok szerepelnek az idei kínálatban. Az első helyen etyeki, a másodikon mátrai, a harmadikon kunsági bor végzett. Lássuk a részletes értékelést…
Iszunk

Sörök a Hübristől
2019. 06. 19. | Szabó Edit
Egyszerűség, letisztultság, hétköznapi elegancia – leginkább ezekkel a kifejezésekkel jellemezhető Székesfehérár új kisüzemi sörfőzdéje. A Hübris nemrég mutatta be portfólióját a szakmai közönségnek…
Iszunk

Hárslevelűk csatája
2019. 05. 27. | Szabó Edit
Fontos és izgalmas Kárpát-medencei szőlőfajta, mégsem kapott eddig soha vezető szerepet. A Borsmenta tesztjén 6 borvidék 18 hárslevelű borát kóstoltuk végig, a legidősebb 1995-ben, a legfiatalabb 2018-ban született. Íme a tanulságok…
Iszunk

Budapestre jön a Mátra
2019. 05. 23. | Szabó Edit
Immár hagyomány, hogy május végén Budapestre jönnek a mátrai borászok. Az idén 30 termelő boraival ismerkedhetnek a látogatók, a hárslevelűnek pedig külön mesterkurzust szentelnek a szervezők…
Iszunk

Somló és Tokaj kapta a trófeát!
2019. 05. 09. | Borsmenta
Somlói hárslevelű és tokaji aszú nyert aranyérmet és Trófea-díjat a világ egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi borversenyén! Megvan az International Wine Challenge éremtáblázata, és csak egy vöröset találtunk a dobogósok között…
Iszunk

Szia, édes!
2019. 04. 26. | Szabó Edit
Érkezzen bárhonnan, készüljön bármilyen szőlőfajtából, egy jó késői szüretelésű bor megédesíti az estéket. Az viszont fontos, hogy tényleg jó legyen. A Borsmenta tesztjén késői szüretekkel ismerkedtünk, és volt, ami tetszett…
Iszunk

Megkóstoltuk a MONYO boros söreit
2019. 04. 23. | Vargha Márk
A Heumann Pincészet, a Márkvárt Pince, a Gizella Pince, a Pfneiszl Pincészet és a Bodrog Borműhely borai is részt vesznek a MONYO Sörfőzde legújabb kísérletében. Az eredmény több mint biztató…
Iszunk

CEWI alapfok – tanulj szórakozva!
2019. 03. 29. | Vargha Márk
Kollégánk, Vargha Márk nemrég részt vett a CEWI alapfokú borismereti kurzusán. Íme 5 ok, amiért szerinte érdemes a CEWI diákjának lenni…
Iszunk

A húsvét bora – a pinot noir
2019. 03. 18. | Szabó Edit
Szeszélyes és öntörvényű, mondják róla a borászok. Ez illik legjobban a húsvéti báránysülthöz, mondják róla a szakácsok. Tele van meglepetéssel, mondják róla az újságírók. Íme beszámolónk a Borsmenta pinot noir-tesztjéről…
Iszunk

Fantasztikus Furmint Február
2019. 03. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Sok boros rendezvény van hazánkban, de kevés, amit ennyire várunk minden évben. A Furmint Február Nagykóstolóján idén 10. alkalommal tekinthettük át, hogy mit tud az ország, ha erről a szőlőfajtáról van szó…
Iszunk

Furmint Napok Köveskálon
2019. 03. 06. | Vargha Márk
A tavalyi nagy siker után az idén ismét megrendezték a köveskáli Furmint Napokat. A Káli-medence gasztrofalujában furmintra hangolt ételek és izgalmas borkóstolók várták az érdeklődőket. A Borsmenta a Gyengébb? Nem! furmintkóstolóján járt…
Iszunk

Az év „legcsajosabb” borkóstolója
2019. 02. 22. | Borsmenta
Március 8-án ismét összejönnek Magyarország nagyszerű borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont…
Iszunk

Mosolygós este volt
2019. 02. 03. | Szabó Edit
Furmint Február Londonban
Az idei Furmint Február nyitórendezvényét a brit főváros egyik patinás, zárt körű klubjában, a 67 Pall Mallban tartották, a Wines of Hungary UK szervezésében. Az eseményen 26 borászat száznál is több furmintját kóstolhatták a brit szakemberek…
Iszunk

Mi a franc?
2019. 01. 31. | Szabó Edit
A világ egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb szőlőfajtája, a bordeaux-i házasítások alapja, Magyarország déli részein viszont szívesen palackozzák fajtaborként. A Borsmenta legutóbbi tesztjén cabernet franc-okat kóstoltunk…
Iszunk

A pinot noir eljövendő Mekkája
2019. 01. 09. | Kalmár Borbála
Az Etyeki Kúria Pincészet pinot noir borait kóstolni mindig ünnep. Hát még ha több évjárat termését is van szerencsénk egymás mellett szemügyre venni! Most ez történt, vertikális kóstolón jártunk, és komoly élményekkel tértünk haza...