Iszunk

Ha január, akkor Nagy Fehérvári Bormustra
2020. 01. 24. | Vargha Márk
A Nagy Fehérvári Bormustra a Borsmenta számára minden évben kötelező program, ám idei beszámolónk írója, Vargha Márk most járt először a rendezvényen. Íme az év első borfesztiválja az „újszülött” szemével…
Iszunk

A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből
2020. 01. 15. | Szabó Edit
Ittunk bort, sört, gint, koktélt, ittunk Londonban, ittunk Budapesten, ittunk magányosan, ittunk csoportosan, ittunk tokajit, ittunk mátrait, tanultunk a CEWI-ben, dolgoztunk és szórakoztunk. Íme a top 10 ivós témánk 2019-ből…
Iszunk

Merlot – a folyékony bársony
2020. 01. 12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerkedtünk a fajtával…
Iszunk

I. Pinceszer – Külhoni Magyar Borászok Találkozója
2019. 12. 27. | Vargha Márk
Bakator, magyarádi mustos fehér, rózsamáli, fekete leányka… A külhoni magyar borászok idei találkozóján sok izgalmas fajtával és még több nagyszerű borásszal találkoztunk…
Iszunk
Iszunk

Aszúteszt a Borsmentán
2019. 12. 17. | Szabó Edit
A tokaji aszú illik a karácsonyi asztalra, és bízunk benne, hogy tesztünk eredménye segít majd a választásban. A Borsmenta minősítő kóstolóján 8 különböző stílusú és évjáratú aszúbort kóstoltunk. Íme az eredmények…
Iszunk

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2.
2019. 12. 10. | Szabó Edit
Befejeződött a Borsmenta olaszrizlingtesztje. A második fordulóban két badacsonyi és egy mátrai bor került a dobogóra, összesítettben a Nyári Pince 2015-ös késői szüretelésű olaszrizling válogatása győzött, a szárazak között viszont megőrizte első helyét a Varsányi Pince…
Iszunk

Mitiszol? kilencedszer
2019. 12. 03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta részletes beszámolója…
Iszunk

Jönnek a magyar ginek!
2019. 11. 21. | Barossné Koós Andrea
Opera Gin néven tavaly megnyílt az első hazai ginmanufaktúra, az Agárdi Pálinkfafőzde után a pálinkák fenegyereke, Pach Gábor is elkészítette a sajátját, sőt nemrég Gózon Péter bartender is saját gint alkotott. Tombol a ginőrület!
Iszunk

Magyar kékfrankosok Londonban
2019. 11. 11. | Szabó Edit
Negyvenhárom pincészet, köztük 29 magyar mutatta be kékfrankos borait London egyik patinás helyszínén, a Merchant Taylors’ Hallban. A nagy sikerű rendezvényt a Wines of Hungary UK képviseletében Toronyi Zsuzsanna szervezte…
Iszunk

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1.
2019. 11. 07. | Szabó Edit
A Borsmenta olaszrizlingtesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk két részletben megrendezni a rangadót. Az első forduló után egy egri, egy mátrai és egy balatonfüred–csopaki bor áll az élen…
Iszunk

Már megint Mitiszol?!
2019. 11. 06. | Vargha Márk
Az idén lesz a kilencedik Mitiszol?. Az organikus és természetes borok fesztiválját november 16-án a Bálnában tartják. Íme 7 ok, amiért érdemes elmenni…
Iszunk

Vendégségben Tállyán
2019. 10. 24. | Vargha Márk
Forráshiány miatt az idén elmaradt a Kerekdomb Fesztivál, a tállyai termelők azonban bebizonyították, hogy a település népszerű zenekarok nélkül is elég vonzó a borkedvelők számára…
Iszunk

Október 18., a champagne világnapja!
2019. 10. 18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba, kezdődhet az őrület!
Iszunk

Az Örökség íze
2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…