Iszunk

A pécsi „Tizenegy”
2018. 10. 16. | Szabó Edit
Az Eleven három éve tartja izgalomban Pécs borértő közönségét. Hétről hétre változó borkínálatával, gondosan összeállított szortimentjével, tematikus kóstolóival és ínycsiklandó falatkáival a város egyik legnépszerűbb helye…
Iszunk

Csak a borokra figyelj!
2018. 10. 07. | Szabó Edit
A Mátrában készül a legjobb Irsai Olivér – legalábbis abból a hat borból választva, amit a minap kóstoltunk. De volt ott más is…
Iszunk

Flóra kicsi bárja
2018. 10. 02. | Szabó Edit
Il Primo bor-, kávé- és pezsgőbár, Villány
Villány szülötte, a település első képzett baristája, természetes hát, hogy éppen Jekl Flóra nyitott bor-, kávé- és pezsgőbárt – a villányi pincesoron…
Iszunk

Érezd, hogy különleges vagy!
2018. 09. 21. | Szabó Edit
Ki hitte volna, hogy a környezetvédelem és a „no waste” filozófia ma már a legjobb koktélbárokban is fontos szempont! Egyebek között erről mesélt budapesti útja során Vitezslav Cirok, a prágai L’Fleur vezető bártendere…
Iszunk

Kóstolj a Borsmentával!
2018. 09. 18. | Szabó Edit
Borsmenta Sajtóklub, Borsmenta Kóstolóklub, Borsmenta-teszt… Tudod, hogy melyik mi fán terem? Az egyik a szakmának, a másik az újságíró kollégáknak, ám a harmadik a nagyközönségnek szól, így bárki részese lehet a Borsmenta-kóstolóélménynek…
Iszunk

Ha a kóstolás tényleg ünnep
2018. 09. 11. | Szabó Edit
Jól van dolga a mostani boros újságírónak. Nem elég, hogy vendégségbe hívják, de még extra programokat is szerveznek neki. Így esett, hogy az egri Vino Kóstoló Ünnep előtt a St. Andrea Pincészethez és az Almagyar Érseki Szőlőbirtokhoz is benéztünk…
Iszunk

Bajnokok ligája
2018. 09. 08. | Szabó Edit
Mit igyunk a Budapest Borfesztiválon?
Kaland az élet! A Budapest Borfesztivál kínálatából tegnap a VinAgora Nemzetközi Borverseny aranyérmes tételeit kóstolgattuk. Íme a listánk, hátha másnak is kedve támad közelebbről megvizsgálni ezt a bajnoki sort…
Iszunk

PH-Érték: Pannonhalma hat arca
2018. 07. 29. | Szabó Edit
Összetanakodott a Pannonhalmi borvidék hat jeles pincészete, és PH-Érték néven – együttesen kialakított szabályrendszer szerint – közösségi borokat palackoztak. Az új borok alapját a rajnai rizling adja, az összefogás alapja viszont a borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkodás…
Iszunk

Fonték kövidinkája a világ legjobb borai között
2018. 07. 23. | Dlusztus Imre
A soltvadkerti Font Pincészet 2017-es kövidinka bora aranyérmet kapott Franciaországban, a Citadelles du Vin nemzetközi borversenyen. Kezeket a szívre! Mit tudunk a kövidinkáról?
Iszunk

Mit igyunk a Paloznaki Jazzpikniken?
2018. 07. 20. | Szabó Hajnalka
Augusztus első hétvégéjén ismét Jazzpiknik lesz Paloznakon. A zenei programokról korábban már írtunk, de a boros felhozatal is nagyon izgalmasra sikerült, így most azt vettük górcső alá...
Iszunk

Kreinbacher-pezsgő a világ legjobbjai között!
2018. 07. 12. | Szabó Edit
Két arany- és két ezüstérmet nyert a Kreinbacher Birtok a legjelentősebb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A csúcshatost októberben hirdetik ki, és még az is lehet, hogy benne vagyunk…
Iszunk

Kéknyelűvel szebb az élet!
2018. 07. 10. | Szabó Hajnalka
Kék palackba öltözött és egyre nagyobb népszerűségnek örvend Badacsony őshonos szőlőfajtájának karakteres bora, a kéknyelű. A nemrég lezajlott Kéknyelű Ízlelő izgalmas kalandot ígért a fajta kedvelőinek…
Iszunk

Taroltak az etyeki bubik
2018. 07. 04. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria mindkét frizzantéje dobogós helyen végzett a Borsmenta Sajtóklub vaktesztjén, ahol összesen tíz buborékos italt minősítettek az újságírók…
Iszunk

Házasítás Megyer-módra
2018. 06. 21. | Szabó Edit
Dűlőtúra a Sárospataki Borterasszal 2.
Naár Pincészet, Espák Pince, Harsányi Pincészet, Tokaj-Portius, Pajzos Tokaj. Az öt pincészet Sárospataki Borterasz néven egyesületbe tömörült, és azon fáradoznak, hogy bebizonyítsák: Tokajtól északra is van élet. Most a Pajzos Tokajt mutatjuk be...
Iszunk

Hedonista hétvége az Iván-völgyben
2018. 06. 20. | Szabó Hajnalka
Szekszárd, Iván-völgy, kadarkatúra. Ezek a kifejezések már nyolcadik éve tartoznak elválaszthatatlanul a júniushoz, és a legutóbbi rendezvény friss élményeivel a lelkünkben azt mondhatjuk: maradjon így mindörökké…