Iszunk

A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből

A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből című cikk borítóképe
2020. 01. 15. | Szabó Edit
Ittunk bort, sört, gint, koktélt, ittunk Londonban, ittunk Budapesten, ittunk magányosan, ittunk csoportosan, ittunk tokajit, ittunk mátrait, tanultunk a CEWI-ben, dolgoztunk és szórakoztunk. Íme a top 10 ivós témánk 2019-ből…

Nos, igen, kár lenne tagadni, végigittuk az évet. Tavaly összesen 34 alkalommal adtunk hírt különböző kóstolókról, boros rendezvényekről, tesztekről és fesztiválokról. Nézzük, merre jártunk!

A furmint bűvöletében indult az év. Januárban a londoni Furmint February rendezvényről tudósítottunk, ami – ahogyan a cikk címe is mondja – mosolygós este volt. Nem sokkal később részt vettünk a köveskáli Furmint Napokon, majd következett a budapesti Furmint Február Nagykóstoló.

Márciusban az év legcsajosabb boros rendezvényén, a Gyengébb? Nem! kóstolón ünnepeltük a nőnapot, áprilisban megkóstoltuk a MONYO boros söreit, májusban a Mátra borait, júniusban a székesfehérvári Hübris söreivel barátkoztunk, júliusban a SZÓLÓ bubijának örültünk, augusztusban mulattunk egyet a Bor, mámor… Bénye! fesztiválon, szeptemberben elugrottunk Geréékhez Villányba, aztán a hónap vége felé Bodrogkeresztúrban is tiszteletünket tettük, a térség ugyanis a Mindszent Havi Mulatságra készült.

Októberben megkóstoltuk Bussay doktor különleges hagyatékát, az Örökség ízét, és egy kicsit champagne-oztunk is, a világnapra való tekintettel, novemberben elmentünk a természetes borok fesztiváljára, a Mitiszol?-ra, decemberben pedig a Pinceszerre, ahol végigkóstoltuk a külhoni magyar borászok teljes repertoárját. Mindez természetesen csak néhány kiragadott program a sok közül, de ebből is látszik, hogy nem unatkoztunk.

Az év egyik legnépszerűbb írásában bemutattuk a legújabb magyar gineket, és rendszeresen hírt adtunk arról is, hogyan zajlanak a Borsmenta sajtótesztjei. Kóstoltunk furmintot, pinot noirt, késői szüretet, hárslevelűket, rozékat, kadarkákat, olaszrizlingeket és aszúkat, beszámoltunk a londoni Kékfrankos kóstoló eseményeiről éppen úgy, ahogyan a villányi Franc & Franc konferencia történéseiről, vendégeskedtünk Tállyán, elmeséltük, kik nyertek díjat az idén az International Wine Challenge-en, voltunk muzeális kóstolón és rozéünnepen.

Ja, és tanultunk a CEWI-ben. Volt aki alap-, volt, aki közép- és volt, aki felsőfokon vágott neki a tanfolyamnak, és miközben gazdagodtunk tudással, arról is igyekeztünk beszámolni, hogyan zajlik az oktatás ebben az igen színvonalas boriskolában, amit mindenkinek jó szívvel ajánlunk.

Élményekben nem volt hiány, és igyekeztünk mindent a legjobb tudásunk szerint átadni az olvasóknak. Az írásainkon elhelyezett lájkok száma alapján az alábbi cikkek kerültek a top 10-be:

1. Az Örökség íze – különleges kóstoló Bussay Dorottyával
2. Jönnek a magyar ginek – Agárdi, Opera, Terminus, Fenegyerek, Öreg, Búzavirág – mind együtt
3. Az év „legcsajosabb” borkóstolója – Gyengébb? Nem! kóstoló a Sofitelben – lesz idén is!
4. Hárslevelűk csatája – 18 hárslevelű egyetlen estén. Izgalmas volt…
5. A húsvét bora, a pinot noir – Borsmenta-teszt, tanulságokkal

6. Somló és Tokaj kapta a trófeát – tudósítás az IWC eredményeiről
7. Magyar kékfrankosok Londonban – beszámoló a Wine of Hungary UK rendezvényéről
8. Mosolygós este volt – Furmint February Londonban – ez volt az első, lesz idén is…
9. Furmint Napok Köveskálon – rendhagyó kóstolók a furmint jegyében
10. Látogatóban Gerééknél – egy feledhetetlen nap a lassan 30 éves pincészetnél

Köszönjük a sok szeretetet és biztatást – reméljük, 2020-ban is méltóak leszünk az olvasók bizalmára.

Fotó:
Borsmenta - honlap

Eszünk
A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből

2020. 01. 08. | Szabó Edit
Tematikus vacsorák, fesztiválok, különleges gasztronómiai események, jól bevált és frissen nyitott éttermek egyaránt szerepeltek az „Eszünk” rovat 2019-es témái között. De vajon melyek voltak az olvasók kedvencei? Most kiderül…
Beszélgetünk
A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből

2020. 01. 06. | Szabó Edit
Vomberg Frigyes, Réti Adrienn, Kovács Beáta, Horváth Gábor, Cartwright Éva – az olvasók visszajelzései alapján velük készítettük a Borsmenta legnépszerűbb interjúit 2019-ben. Íme a top 10 és a visszatekintés…
Iszunk
Jönnek a magyar ginek! című cikk borítóképe

Jönnek a magyar ginek!

2019. 11. 21. | Barossné Koós Andrea
Opera Gin néven tavaly megnyílt az első hazai ginmanufaktúra, az Agárdi Pálinkfafőzde után a pálinkák fenegyereke, Pach Gábor is elkészítette a sajátját, sőt nemrég Gózon Péter bartender is saját gint alkotott. Tombol a ginőrület!
Iszunk
Magyar kékfrankosok Londonban című cikk borítóképe

Magyar kékfrankosok Londonban

2019. 11. 11. | Szabó Edit
Negyvenhárom pincészet, köztük 29 magyar mutatta be kékfrankos borait London egyik patinás helyszínén, a Merchant Taylors’ Hallban. A nagy sikerű rendezvényt a Wines of Hungary UK képviseletében Toronyi Zsuzsanna szervezte…
Iszunk
Az Örökség íze című cikk borítóképe

Az Örökség íze

2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…
Iszunk
A húsvét bora – a pinot noir című cikk borítóképe

A húsvét bora – a pinot noir

2019. 03. 18. | Szabó Edit
Szeszélyes és öntörvényű, mondják róla a borászok. Ez illik legjobban a húsvéti báránysülthöz, mondják róla a szakácsok. Tele van meglepetéssel, mondják róla az újságírók. Íme beszámolónk a Borsmenta pinot noir-tesztjéről…