Találatok száma: 2501
Eszünk

Rocker a konyhában
2018. 10. 10. | Szabó Edit
A budapesti Ráday utcában működő Café Delion Bistro konyháját mostantól egy vérbeli rockénekes, Nyúzó Imre vezeti. Koncertjeihez ugyan nem volt szerencsénk, de ha úgy énekel, ahogy főz, akkor bizony bánjuk már, hogy kimaradt az életünkből…
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Tramini 2016
2018. 10. 08. | Szabó Edit
Sötét színű, gazdag bor, selymes, szinte bársonyos korty, érett gyümölcsök és fűszerek sokasága… Mondhatnánk hosszabban, azzal se mondanánk semmit. Ez a bor nagy titkok tudója, de engedi magát megfejteni. Már csak ezért is érdemes többször megkóstolni.
Iszunk

Csak a borokra figyelj!
2018. 10. 07. | Szabó Edit
A Mátrában készül a legjobb Irsai Olivér – legalábbis abból a hat borból választva, amit a minap kóstoltunk. De volt ott más is…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt
2018. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is, de itthon ért révbe…
Utazunk

Vidám októbert!
2018. 10. 05. | Borsmenta
Ezt hozta az ősz: Vörösbor Fesztivál Villányban, Gasztrohegy hétvége Badacsonyban, Móri Bornapok, szüret Tokajban és a Svábhegyen. Íme a Borsmenta tippjei a hétvégére…
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Generosa 2017
2018. 10. 02. | Szabó Edit
Az ezerjó és a piros tramini keresztezéséből már 1951-ben megszületett a generosa nevű szőlőfajta, mégsem ültette senki évtizedekig. Frittmann János fedezte fel újra, és nem lehetünk neki elég hálásak ezért…
Iszunk

Flóra kicsi bárja
2018. 10. 02. | Szabó Edit
Il Primo bor-, kávé- és pezsgőbár, Villány
Villány szülötte, a település első képzett baristája, természetes hát, hogy éppen Jekl Flóra nyitott bor-, kávé- és pezsgőbárt – a villányi pincesoron…
Tesztelünk

Nádas Borműhely: Vagy mi? 2017
2018. 10. 01. | Szabó Edit
Az elnevezés teljesen jogos! Ez itt egy minimum háromszínű bor: szürke, ami általában fehér, de esetünkben rózsaszín, sőt majdnem piros… Nádasék szürkebarátja nagy talány, de inni jó!
Főzünk

Színterápia – feta sajtos céklakrém
2018. 10. 01. | Lovranits Júlia
Még egy olyan joviálisan bumfordi növény is csodás átváltozásokra képes a konyhában, mint a cékla. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis kreativitás, és máris kész a szín- és ízgazdag uzsonna…
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé 2017
2018. 09. 30. | Szabó Edit
Körzővel-vonalzóval tervezve, de oda se neki! Hozza, amit hoznia kell: frissít, feldob, jólesik a következő korty…
Beszélgetünk

Lélek nélkül nem megy
2018. 09. 29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Várszegi Zsolt erről, na meg a lélek fontosságáról és a mesterekről mesélt…
Eszünk

A diszkontborok állják a próbát!
2018. 09. 28. | Szabó Edit
Nem mindennapi borvacsorára kaptunk meghívást a minap. Az Aldi Magyarország megújuló magyar borkínálatát Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok mutatta be, s hozzá Györffy Árpád séf komponált illő fogásokat…
Tesztelünk

Taschner: Korai Piros Veltelini 2017
2018. 09. 27. | Szabó Edit
A legüdítőbb nyári borok egyikét adja ez a meglehetősen ritka fajta. Önálló borként Taschneréken kívül talán senki nem is palackozza Magyarországon, náluk viszont ez az egyik közönségkedvenc…
Eszünk

Fakanállal a kulisszák mögött
2018. 09. 26. | Szabó Edit
Gondolták volna, hogy a színházi kellékesek között találjuk a legkreatívabb szakácsokat? A Színházak Éjszakája alkalmából az Átrium Színház munkatársai rántották le a leplet néhány titokról…
Tesztelünk

Villa Tolnay Pincészet: Pinot Gris 2016
2018. 09. 24. | Szabó Edit
Érlelt, ízgazdag, vastag, mégis lendületes, kimondottan egyedi szürkebarát, nem csak a különlegességek kedvelőinek…