Találatok száma: 2525
Tesztelünk

Palkó Borok: Tokaji Aszú 2017
2019. 12. 23. | Szabó Edit
Aki szereti az édességet, annak ez a bor könnyen a kedvence lehet. Kéksajt mellé vagy desszert helyett ajánljuk, de ajándéknak is tökéletes…
Főzünk

Gombaleves
2019. 12. 23. | Klich Zsuzsa
A gomba az egyik legfantasztikusabb alapanyagunk, a lehetőségek valóságos tárháza rejlik benne. Mi most levest készítettünk, laska- és shiitake gomba felhasználásával…
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016
2019. 12. 22. | Szabó Edit
A fiatal tokaji aszúk egyik szép példája, gazdag, intenzív bor. Gyümölcssaláták, keleti ételek méltó társa lehet…
Vendégoldal

15 hulladékmentes tanács Réti Adrienntől
2019. 12. 22. | Borsmenta
Éljen a zero waste, vagyis a hulladékmentesség! Íme Réti Adrienn 15 jó tanácsa azoknak, akik szeretnének környezettudatosabban élni…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2006
2019. 12. 21. | Szabó Edit
Ez az aszú olyan, mintha itt maradt volna a múltból. Régi pincék, öreg hordók, elfeledett napok jutnak eszünkbe róla, na meg az a 2006-os végtelenül hosszú ősz, amikor még Mikulás napján is őzlábgombát adott az erdő…
Beszélgetünk

Karácsony Heimannéknál
2019. 12. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés a Heimann családdal
Halászlé, kadarka, szép tervek, nagy remények. A szekszárdi Heimann család életében az idei év új unokát, a következő új borválogatást hoz majd, de addig lássuk, mi kerül a karácsonyi asztalra…
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016
2019. 12. 20. | Szabó Edit
Elegáns megjelenésű, jól iható aszúbor, édesfűszeres, pörkölt magvas aromákkal. Túrós és vaníliás édességek mellé ajánljuk…
Eszünk

Duna-ági romantika
2019. 12. 20. | Barossné Koós Andrea
Laposa borvacsorával avatott új séfet a Duna Garden Hotel és Étterem. Elek Richárd menüsora könnyed, fantáziadús és izgalmas volt – ahogyan azt tőle már korábban is megszokhattuk…
Tesztelünk

Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011
2019. 12. 19. | Szabó Edit
A szépen érett aszúborok üdítő példája, jól iható, szerethető, gazdag. Finom, ásványos karaktere miatt kacsamájhoz ajánljuk…
Iszunk
Főzünk

Pirított fahéjas dió
2019. 12. 19. | Klich Zsuzsa
Tökéletes karácsonyi ajándék, villámgyorsan elkészül, és olyan finom, hogy jobb mindjárt tripla adagot készíteni belőle. A pirított fahéjas dió egyszerűen ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Royal Tokaji Borászat: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016
2019. 12. 18. | Szabó Edit
Csodálatos ízek, nagyszerű arányok. Aki jól iható, lendületes aszúbort keres, ezt vegye le a polcról!
Iszunk

Aszúteszt a Borsmentán
2019. 12. 17. | Szabó Edit
A tokaji aszú illik a karácsonyi asztalra, és bízunk benne, hogy tesztünk eredménye segít majd a választásban. A Borsmenta minősítő kóstolóján 8 különböző stílusú és évjáratú aszúbort kóstoltunk. Íme az eredmények…
Főzünk

Kókusztejes csirkeleves – Tom Kha Gai
2019. 12. 16. | Klich Zsuzsa
A Tom Kha Gai a thai konyha egyik remeke. A friss, illatos, édes csodaleves hozzávalói már itthon is beszerezhetők, így elkészítésével bárki sikeresen próbálkozhat. Íme a Thaiföldről hozott recept…
Tesztelünk

Dereszla Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2009
2019. 12. 15. | Szabó Edit
Ebben a borban benne van mindaz, amiért az aszút szeretjük. Ezerféle illat és íz, gazdagság, krémesség, elegancia. Jól mutat az ünnepi asztalon, de ajándékba is nyugodtan adhatjuk, még sok évig szép marad…