Tesztelünk

Lajvér Borház: Kadarka 2020

Lajvér Borház: Kadarka 2020 című cikk borítóképe
2022. 02. 03. | Szabó Edit
A Lajvér Borház Szekszárd palackba töltött kadarkáját ne a csendes borozgatásokhoz válasszuk. Ez az a bor, amit kifejezetten étel mellé ajánlunk…

A bor közepesen intenzív rubinszíne tetszetős. Illata nehezen nyílik, adjunk neki időt, hogy kiszellőzzön. Cseresznyés, meggyes, vadmeggyes illatvilága mellett egy kis édesfűszeresség is feltűnik a pohárban.

Kóstolva fanyar, könnyed, fűszeres és gyümölcsös egyszerre. A cseresznyés, meggyes ízvilágban egy kis málnaecetes fanyarság is megjelenik, a tannin kissé szárít, a savak virgoncak és egyértelműen uralják a kompozíciót.

Fajsúlyosabb, zsírosabb, magyaros ízvilágú ételek (sertéspörkölt, sült szalonna) mellé ajánljuk, de az sem baj, ha még várunk vele. Néhány hónap alatt sokat fog szelídülni.

(78 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Kadarka
Termelő: Lajvér Borház
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: Bortársaság
Ára: 2390 Ft
A termelő weboldala: lajverwine.com

A pincészet elérhetőségei:
Lajvér Borház
Cím: 7121 Szálka, 07/28. hrsz.
Tel.: +36 74509-524
E-mail:info@lajverwine.com

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019 című cikk borítóképe

Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019

2022. 01. 28. | Szabó Edit
A Pósta Borház 2019-es amforában érlelt kadarkájából mindössze 1300 palack készült. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk
Márkvárt Pince: Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Márkvárt Pince: Kadarka 2020

2022. 01. 23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020

2022. 01. 21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…
Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Tesztelünk
Németh János Pincészet: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Németh János Pincészet: Kadarka 2017

2019. 12. 06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…