Tesztelünk

Turay Családi Pincészet: Generosa Pét-Nat 2022

Turay Családi Pincészet: Generosa Pét-Nat 2022 című cikk borítóképe
2024. 01. 30. | Szabó Edit
A Turay Családi Pincészet generosa pét-natja tökéletes vendégváró ital, de enyhén ananászos ízvilágának köszönhetően akár egy ananászos csirke mellett is megállja a helyét…

Óvatosan nyissuk, meglehetősen virgonc, szeret kifutni a palackból!

A színe halvány borostyán, erősen opálos, majdnem olyan, mint a szűretlen őszibaracklé. Az illatban is az őszibarack a vezető jegy, mellette ringlós, citrusos asszociációk.

Kóstolva energikus, a buborékozása erőteljes, kitartó, és bár a bubik kicsit kócosak, ezt cseppet se bánjuk. Ízében is őszibarackos, de körtés, birses jegyeket is mutat, utóízében finom, ananászos édesség és enyhe kesernye érezhető.

Jól elkészített, karakteres ital egy izgalmas szőlőfajtából. Teljesen kénmentesen palackozták. Aki szereti a gyalogpezsgőt, ezt biztosan szívesen kóstolgatja majd. Kellemes, gyümölcsös, frissítő, ezért kínálhatjuk vendégváró italként, de akár saláták vagy ananászos csirke, Hawaii pizza mellé is.

(83 pont)
2023. december 13-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Generosa Pét-Nat
Termelő: Turay Családi Pincészet
Termőhely: Neszmélyi borvidék
Évjárat: 2022
Típus: száraz fehér pét-nat
Fajtaösszetétel: 100% generosa
Alkoholtartalom: 14%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 5000 Ft
A termelő weboldala: https://www.turaypince.hu/



A pincészet elérhetőségei:
Turay Családi Pincészet – Turay István és Turay Kamill
Cím: 2836 Baj, Szent Andrási út 39.
Tel.: +36 20958-4264 (Turay István), +36 30184-6162 (Turay Kamill)
E-mail:turaycsaladipinceszet@gmail.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022 című cikk borítóképe

Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022

2024. 02. 14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
Tesztelünk
Bakonyi Pincészet: PétNat Bio Olaszrizling-Királyleányka 2022 című cikk borítóképe

Bakonyi Pincészet: PétNat Bio Olaszrizling-Királyleányka 2022

2024. 02. 05. | Szabó Edit
Bakonyi Péter elegáns pét-natja gyümölcsös ízvilággal hódít. Kedves, szerethető, bármilyen alkalomra tökéletes választás…
Tesztelünk
Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022 című cikk borítóképe

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022

2024. 01. 28. | Szabó Edit
A Bussay Pince pét-natjának neve az ősi eljárásra utal. Traminiből készült, bájos, üde, elegáns bor, tele vitalitással…
Iszunk
Pét-natok tesztje a Borsmentán című cikk borítóképe

Pét-natok tesztje a Borsmentán

2024. 01. 26. | Szabó Edit
Divatos a pét-nat, ezért is szenteltünk egy Borsmenta-tesztet a hazai gyalogpezsgőknek. A dobogóra egy zalai, egy kőszegi és egy villányi tétel került. Íme a részletek…
Tesztelünk
Hilltop Neszmély Borászat: Kamocsay Prémium Sauvignon blanc 2020 című cikk borítóképe

Hilltop Neszmély Borászat: Kamocsay Prémium Sauvignon blanc 2020

2022. 10. 04. | Szabó Edit
A Hilltop Neszmély Borászat Kamocsay Prémium Sauvignon Blanc bora nem a klasszikus bodzás-csalános vonalat követi. Tartalmasabb, komolyabb bor, mint a fajta legtöbb képviselője, sertéssült vagy articsóka mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Frittmann Borászat: Generosa 2017 című cikk borítóképe

Frittmann Borászat: Generosa 2017

2018. 10. 02. | Szabó Edit
Az ezerjó és a piros tramini keresztezéséből már 1951-ben megszületett a generosa nevű szőlőfajta, mégsem ültette senki évtizedekig. Frittmann János fedezte fel újra, és nem lehetünk neki elég hálásak ezért…