Tesztelünk

Zsirai Pincészet: Cabernet Franc 2020

Zsirai Pincészet: Cabernet Franc 2020 című cikk borítóképe
2023. 03. 29. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet 2020-as Cabernet Franc bora jött, látott és győzött. Egyszerű szépsége mindenkit megbabonáz, talán még azokat is, akik különben nem rajonganak a villányi vörösborokért…

A bor közepesen intenzív rubinszínében néhol még lilás árnyalatok csillannak. Illata elegáns, gazdag és rétegzett. A málnás, fekete ribizlis, meggyes gyümölcsösséget édesfűszeres felhangok kísérik, de finoman megjelenik benne egy kis dohányosság is.

Ízében a jólesően fanyar, meggyes-málnás gyümölcsösséget eukaliptuszos jegyek tartják frissen, hosszú lecsengésében a gyümölcsös, lekváros világot egy kis céklás földesség árnyalja. Elegáns bor, szinte légies könnyedséget mutat. Sav is, alkohol is van benne bőven, mégsem érzünk benne semmit túlzónak. Kecses, játékos és megszámlálhatatlanul sok rétege van.

Ez a bor éppen olyan, mint a „kis fekete ruha” a női ruhatárban. Minden alkalomra tökéletes, és egyszerű szépségével hódít. Magabiztosan nyerte meg a Borsmenta magazin 2023-as cabernet franc-tesztjét.

(92 pont)
2023. február 27-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Cabernet Franc
Termelő: Zsirai Pincészet
Termőhely: Villányi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% cabernet franc
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható: a pincénél, személyesen
Ára: 6500 Ft
A termelő weboldala: https://zsiraipinceszet.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Zsirai Pincészet – Zsirai Kata

Cím: 3909 Mád, Batthyány u. 28.
Tel.: +36 30333-1887
E-mail:info@zsiraipinceszet.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Ipacs Szabó Birtok: Nászút helyett 2019 című cikk borítóképe

Ipacs Szabó Birtok: Nászút helyett 2019

2023. 03. 27. | Szabó Edit
Az Ipacs Szabó Birtok Nászút helyett nevű cabernet franc-ja igazi nagyvad. Kóstoljuk nagy pohárból, és ne sajnáljuk rá az időt!
Tesztelünk
Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Villányi Franc 2018 – Hársos szelekció című cikk borítóképe

Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Villányi Franc 2018 – Hársos szelekció

2023. 03. 19. | Szabó Edit
Hogy a Csányi Pincészet 2018-as válogatás villányi franc-ja kiemelkedő tétel, azt több nemzetközi aranyérem is bizonyítja. Kedves, elegáns és harmonikus bor, érlelt sonkák mellé töltenénk pohárba…
Iszunk
Cabernet franc teszt 2023 című cikk borítóképe

Cabernet franc teszt 2023

2023. 03. 13. | Szabó Edit
A Borsmenta legújabb tesztjén a hazai cabernet franc borokat vettük górcső alá. Kiváló tételeket kóstoltunk az ország 6 borvidékének 13 pincészetétől. A dobogóra egy villányi, egy balatonboglári és egy egri bor került…
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020 című cikk borítóképe

Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020

2023. 01. 26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvelőinek…
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Nagy-Somlói Juhfark 2020 című cikk borítóképe

Zsirai Pincészet: Nagy-Somlói Juhfark 2020

2023. 01. 11. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet 2020-as juhfark bora arról mesél, mi történik, ha a vanília a kókusszal randevúzik egy bazalthegyen. Mondhatná bárki, hogy ilyen íz nincs is egy borban, de mi tudjuk, hogy van, hiszen kóstoltuk!
Vendégoldal
Magyar borok Horvátországban című cikk borítóképe

Magyar borok Horvátországban

2021. 04. 29. | Borsmenta
A 28 éves sztárséf, Deni Srdoč lesz a rijekai Hilton Hotel új éttermének konyhafőnöke. Kérésére több magyar bor is bekerült az étterem kínálatába…