
Beszélgetünk
Valami mást akartam
Beszélgetünk
Valami mást akartam
Beszélgetés Juhász Renével
Juhász René focistának készült, de egy sportsérülés teljesen megváltoztatta az életét. Így nyert magának a borszakma egy elhivatott szakembert, a Mátrai borvidék pedig egy felelősen gondolkodó bioborászt…
Beszélgetünk
Három tokaji aranyérem született Londonban!
2022.05.12. | Szabó Edit
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirál…
Beszélgetünk
Beleszerettem a borok világába
2022.03.27. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Ádámmal
Ha rajta múlna, eltűnnének az 500 forintos bikavérek a boltokból, és az iskolában kötelező tanagyag lenne a kulturált alkoholfogyasztás. Horváth Ádámmal, az egri Rege Birtok főborászáva…
Beszélgetünk
A magyar bor sokkal több egy exportcikknél
2022.03.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Ondré Péterrel
Eddig soha nem látott méretű csúcstalálkozót szervez a magyar borokkal foglalkozó külföldi szakemberek számára az Agrármarketing Centrum. A Hungarian Wine Summit részleteiről Ondré Péte…
Beszélgetünk
A főzés a sokszor csinálás művészete
2022.02.26. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 2.
Göttinger Pál nemcsak rendez, játszik és ír, hanem főz is. Eseti jelleggel improvizációs konyhát vezet, amiben flambírozás van, glazírozás, káosz és dráma. Interjúfolyamunk második rész…
Beszélgetünk
Tehetségtelen vagyok a pihenésben
2022.02.19. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 1.
Göttinger Pál rendez, játszik, ír és mesél, mesél, mesél. Ez utóbbit most olyan színesen, hogy kétrészes interjúfolyam lett belőle. Íme az első, amiben a színpadról egy kicsit több szó…
Beszélgetünk
Idős borokat kóstolni nagy élmény!
2022.02.12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kamocsay Ákossal
A muzeális borok letűnt korok emlékét őrzik, és kóstolás közben az ember óhatatlanul elmereng az idő múlásán. A Hilltop Neszmély közel három évtizedes borainak kóstolója után Kamocsay Á…
Beszélgetünk
Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét
2022.01.29. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez…
Beszélgetünk
Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs!
2022.01.24. | Borsmenta
Az angol Decanter bormagazin évek óta megtartja az „Év legjobb borai” választást. Az idén a Tokaj Nobilis hárslevelűje is bekerült a legjobbak közé. A verseny menetéről Caroline Gilby M…
Beszélgetünk
Ez a Somló, itt mások a szabályok!
2022.01.15. | Szabó Edit
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó…
Beszélgetünk
A win-win helyzetek megteremtése az erősségem
2021.12.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Bő öt éve már, hogy Romsics László ül a Csányi Pincészet vezérigazgatói székében. Az azóta bekövetkezett változásokról, az újdonságokról és a tervekről kérdeztük…
Beszélgetünk
Itt a helyem!
2021.12.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Péterrel
A Kőfejtő Pince a Nagy-Somlói borvidék egyik legszerethetőbb borászati vállalkozása. Egy családra méretezve, a hétköznapok szépségeivel fűszerezve. Tóth Péter gimnazista korában döntött…
Beszélgetünk
Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert!
2021.12.04. | Szabó Edit
Beszélgetés Hága Balázzsal
Nyolc évig gyűjtötte a tapasztalatokat Új-Zélandon, hogy aztán hazatérve több borászatnál is kamatoztassa tudását. Hága Balázs repülő borászként tevékenykedik, és független szakemberkén…
Beszélgetünk
Izgalmas felkérést kaptam!
2021.12.01. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
Magos Zoltán a Mátrában nőtt fel, és rajong a házias ízekért. A TV Paprikából is jól ismert szakács néhány hete az 5 Dudás Borászat felkérésére tért vissza szűkebb hazájába, nem is akár…
Beszélgetünk
Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!
2021.10.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi…
Beszélgetünk
Szakítani kell a sztereotípiákkal!
2021.10.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Harmath Csabával
Izgalmas programot szervezett a brit borpiac szereplőinek a Wines of Hungary UK Londonban. A Trivet étterem által prezentált hatfogásos ebéden Harmath Csaba gasztronómus mutatta be a to…