Beszélgetünk
A török konyha professzora
Beszélgetünk

 A török konyha professzora 

Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Borsmenta, de előbb ismerkedjünk meg vele!
Beszélgetünk

Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel

2023.11.11. | Nádasi Eszter
Elkötelezetten mentik a régi magyar péksüteményeket a feledéstől, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és még adalékmentesek is. A Bake My Day munkatársaival Nádasi Eszt…
Beszélgetünk

Palacsintakirályság

2023.10.07. | Balla Nikolett
Beszélgetés Oszlánczi Rékával
Sós, édes, rántott, amerikai, klasszikus… A miskolci Creppy Palacsintaház lenyűgöző kínálatával sok rajongót vonz. Tulajdonos-vezetője, Oszlánczi Réka huszonkét évesen nyitotta a helyet…
Beszélgetünk

Itt égni kell, mint a fáklya

2023.09.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
Közel másfél évtizede, hogy megnyitotta kapuit Budapesten Horkay András boros iskolája, a Central European Wine Institute (CEWI). A képzés népszerűsége azóta is töretlen, és ma már több…
Beszélgetünk

A konyhában séfek, otthon testvérek

2023.09.23. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Interjú Solymosi Alexszel és Solymosi Krisztiánnal
A Solymosi testvérpár, Alex és Krisztián azon szerencsések közé tartozik, akik álmaik munkáját végezhetik, és a köztük lévő testvéri köteléket még szorosabbra fűzte a közös munka. Márto…
Beszélgetünk

Megevett a hegy

2023.09.16. | Szabó Edit
Cartwright Éva Brüsszelbe költözött. Elhagyta a Somlói borvidéket, amiért tizenkét éven keresztül dolgozott fáradhatatlanul. Különleges birodalma, a Somlói Borok Boltja egyelőre még műk…
Beszélgetünk

Egy szakács álma: út a saját konyháig

2023.05.27. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minős…
Beszélgetünk

Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban

2023.05.20. | Laár Balázs
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem…
Beszélgetünk

Itt az első magyar ginverseny!

2023.02.15. | Pesti Eszter-Nádasi Eszter
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny r…
Beszélgetünk

Nem parasztvakítás!

2023.02.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesüle…
Beszélgetünk

Világraszóló buborékok a Szilágyságból

2023.01.01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Cs…
Beszélgetünk

Bátran nézek előre

2022.12.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok…
Beszélgetünk

Nem vagyok feladós típus

2022.12.17. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Norberttel
Új főborásza van a villányi Csányi Pincészetnek. Lőrincz Norbert nem ismeretlen a Pannon borrégióban, hiszen korábban Szekszárdon és Villányban is dolgozott már borászként. Pályájáról,…
Beszélgetünk

A szőlő csodálatos alapanyag

2022.12.03. | Szabó Edit
Beszélgetés Timár Tündével
Timár Tünde ügyvédként éli mindennapjait, ám néhány hete egy vadonatúj natúrkozmetikum-családdal jelent meg a piacon, amelyhez mátrai szőlőültetvényük termése adja az alapanyagot…
Beszélgetünk

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!

2022.10.29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Vi…
Beszélgetünk

Bor és zene – tökéletes duett

2022.10.09. | Tomcsányi Árpád
Interjú Szentpéteri Csilla zongoraművésszel
Borra hangolt koncertet ad zenekarával Szentpéteri Csilla zongoraművész a somlói 5 Ház Borbirtokon. A művésznővel az est egyik borásza, Tomcsányi Árpád készített interjút…

címkék

amerika (4) aprókertek (29) ausztria (6) az év bortermelője (8) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (40) balassa bor (4) balaton (113) balatonboglári borvidék (14) balatonfüred csopaki borvidék (20) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (4) bolyki jani (4) bor (292) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (40) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (23) borkóstoló (60) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (267) bortúra (28) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (28) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (233) bujdosó (4) cabernet franc (26) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (6) csányi pincészet (9) csirke (11) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (12) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (97) eger (64) egészséges (11) egri borvidék (5) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (7) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (163) etyek (25) etyek budai borvidék (26) etyeki kúria (17) ezerjó (5) fehérbor (91) fesztivál (44) figula (5) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (5) gálné dignisz éva (5) gere attila pincészete (5) gin (15) gizella pince (6) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) hárslevelű (31) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (148) ipacs szabó istván (4) iszunk (11) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (35) káli-medence (10) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (22) kéknyelű (15) kenyér (11) késői szüret (5) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (13) kolonics pincészet (4) könnyű (15) könnyűvér (5) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (5) kovács nimród winery (12) köveskál (6) közben esznek (10) kreinbacher birtok (11) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (17) laposa birtok (5) leves (23) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (64) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (5) natúr bor (5) nemzetközi borvásár (4) néró (4) nyár (16) nyaralás (5) nyári (6) olaszország (44) olaszrizling (28) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (7) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pázmánd (35) pécs (10) pékség (7) pét-nat (16) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (25) recept (223) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (9) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (50) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (17) sör (45) sós (90) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (47) süti (17) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (87) száraz szamorodni (5) szekszárd (50) szekszárdi borvidék (9) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (20) szentesi józsef (6) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szüret (4) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természet (4) természetes bor (13) tészta (17) tesztelünk (179) tokaj (150) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (108) tokaji aszú (42) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) Unger Bormanufaktúra (5) utazás (69) utazási tippek (29) utazunk (34) vacsora (12) váli péter (4) vega (7) velencei-tó (19) verseny (15) veszprém (4) villány (27) villányi borvidék (84) vörösbor (117) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (9) zsirai pincészet (6)