
Beszélgetünk
Egy szakács álma: út a saját konyháig
Beszélgetünk
Egy szakács álma: út a saját konyháig
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minősítését. És hogy merre sodorta azóta az élet? Cikkünkből kiderül!
Beszélgetünk
Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban
2023.05.20. | Laár Balázs
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem…
Beszélgetünk
Itt az első magyar ginverseny!
2023.02.15. | Pesti Eszter-Nádasi Eszter
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny r…
Beszélgetünk
Nem parasztvakítás!
2023.02.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesüle…
Beszélgetünk
Világraszóló buborékok a Szilágyságból
2023.01.01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Cs…
Beszélgetünk
Bátran nézek előre
2022.12.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok…
Beszélgetünk
Nem vagyok feladós típus
2022.12.17. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Norberttel
Új főborásza van a villányi Csányi Pincészetnek. Lőrincz Norbert nem ismeretlen a Pannon borrégióban, hiszen korábban Szekszárdon és Villányban is dolgozott már borászként. Pályájáról,…
Beszélgetünk
A szőlő csodálatos alapanyag
2022.12.03. | Szabó Edit
Beszélgetés Timár Tündével
Timár Tünde ügyvédként éli mindennapjait, ám néhány hete egy vadonatúj natúrkozmetikum-családdal jelent meg a piacon, amelyhez mátrai szőlőültetvényük termése adja az alapanyagot…
Beszélgetünk
A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!
2022.10.29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Vi…
Beszélgetünk
Bor és zene – tökéletes duett
2022.10.09. | Tomcsányi Árpád
Interjú Szentpéteri Csilla zongoraművésszel
Borra hangolt koncertet ad zenekarával Szentpéteri Csilla zongoraművész a somlói 5 Ház Borbirtokon. A művésznővel az est egyik borásza, Tomcsányi Árpád készített interjút…
Beszélgetünk
A boros lány a TikTokról
2022.10.01. | Laár Balázs
Bohár Natália huszonkét éves tiktoker – első boros videója másfél hónapja jelent meg. És hogy ki is ő? Laár Balázs interjújából kiderül…
Beszélgetünk
Hódít a Békanő
2022.09.24. | Laár Balázs
Beszélgetés Neumann-Bódi Edittel
Békanő limonádé, Tikkadt Szöcske kóla, Keselyű tonik… a különleges termékcsalád 2016 óta hódít a hazai üdítőpiacon. A gyártó cég vezetőjével, Neumann-Bódi Edittel a kezdetekről, a körny…
Beszélgetünk
Ne akarj mindent felfalni
2022.08.05. | Upor László
Hálával enni és méltósággal. Asztali szabályok és hagyományok. És egy aranyszabály: ne ess túlzásba, ne légy güzü. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – II. rész
Beszélgetünk
Leülni egy asztalhoz
2022.08.01. | Upor László
Újra kiderül, hogy gyerekkorunk tele van egyszerű, emlékezetes ízekkel. És megállapítjuk, hogy a közös étkezés hidakat épít. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – I. rész
Beszélgetünk
Itt a Vylyan-nyár!
2022.06.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérde…
Beszélgetünk
Bor, zene, boldogság
2022.06.18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről…