Eszünk
Hely, ami megérint című cikk borítóképe

Hely, ami megérint

2017. 12. 17. | Szabó Edit
„Kulináris kitérő” – mondja magáról a hosszúhetényi Almalomb weboldala, és igaza van. Odatévedni nem lehet, aki odamegy, céllal indul. Az épület mesés, a konyha remek, de nem ez a lényeg. Egy a fontos: az Almalombnak lelke van…
Eszünk
Az utcán a helye! című cikk borítóképe

Az utcán a helye!

2017. 12. 12. | Bőti László
Food truck-helyzet Magyarországon
Belestünk a tőlünk nyugatabbra mindennapi ebédforrásként is szolgáló food truckok világának hazai kulisszái mögé…
Eszünk
Bor(bár) másképp című cikk borítóképe

Bor(bár) másképp

2017. 12. 08. | Bőti László
„Tizenkettő egy tucat” – legyintenek sokan a manapság oly divatos borbárok előtt elhaladva, hogy aztán egy kevésbé feszengős sörözőben vagy egy odahaza felbontott üveg bor mellett folytassák az estét. Nekik ajánljuk a VinoPianót…
Eszünk
Minden ízében Balaton című cikk borítóképe

Minden ízében Balaton

2017. 12. 06. | Szabó Hajnalka
Fázósan húzzuk össze magunkon a télikabátot, miközben a kilencedik kerületi Paletta bisztróba sietünk – aztán meg órákon keresztül csak a napfényen, a Balatonon meg a szabadságon jár az eszünk, és alighogy kiléptünk az ajtón, már visszavágyunk.
Eszünk
A csoki, ahogy szeretjük című cikk borítóképe

A csoki, ahogy szeretjük

2017. 12. 01. | Szabó Hajnalka
Másfél tonna virágszirom évente… Ki gondolná, hogy ezt egy magyar csokoládémanufaktúrában használják fel a szemet gyönyörködtető csokicsodák díszítésére? És ez csak egy adat a sokból, amire rácsodálkozunk a chocoMe-nél tett látogatásunk során…
Eszünk
Kedveském, hol van a Kedveskrém? című cikk borítóképe

Kedveském, hol van a Kedveskrém?

2017. 11. 28. | Raab Zsuzsanna
A nyári hónapokban a fagyizók zsúfolásig telnek, a hőségben legtöbbször egy gombostűt sem lehet leejteni, annyian áhítoznak a hűs édességre. De mihez kezd egy fagyizó, ha beköszönt a tél?
Eszünk
Advent Budapesten című cikk borítóképe

Advent Budapesten

2017. 11. 24. | Varga Anita
November 10. óta áll feldíszítve az elmaradhatatlan karácsonyfa a budapesti Vörösmarty téren. Száll az illat, kigyúlnak a fények, és a felállított bódékban serényen sütnek-főznek a fáradhatatlan árusok. Advent, én így szeretlek…
Eszünk
Az ínyencek paradicsoma című cikk borítóképe

Az ínyencek paradicsoma

2017. 11. 18. | Szabó Hajnalka
A slow életmódot néhány éve ismerjük hazánkban, és egyre több követője akad. Mi is ellátogattunk a Slow Gasztro Marketre…
Eszünk
Kétcsillagos menü című cikk borítóképe

Kétcsillagos menü

2017. 11. 16. | Németh-Hehl Szilvia
Mirazur, Menton, Franciaország
Két Michelin-csillag, negyedik hely a „World’s 50 Best Restaurants” listáján, híres étterem a Côte d’Azur kapujában: ez a Mirazur. Hogyan élhet itt át a földi halandó egy kifogástalan gasztronómiai élményt anélkül, hogy otthagyná egyhavi fizetését? Lássuk csak…
Eszünk
Édes kísértés című cikk borítóképe

Édes kísértés

2017. 11. 10. | Szabó Edit
Az egész egy vidéki cukrászdával indult a 90-es évek elején. A cukrászdából aztán csokiműhely lett, és a Demeter Chocolate kézzel készített szaloncukrai és különleges bonbonjai egy csapásra meghódították az újdonságra éhes vásárlók szívét…
Eszünk
De kik azok a gasztrohackerek? című cikk borítóképe

De kik azok a gasztrohackerek?

2017. 11. 09. | Szabó Hajnalka
A hackerek általában lehetetlennek tűnő dolgokat oldanak meg, kreatívak, nem bírják a korlátokat, az unalmat, és az motiválja őket, ha a megszokottól eltérő utat mutathatnak. És ez nemcsak a számítástechnika világában érvényes…
Eszünk
Bocuse-enciklopédia magyarul! című cikk borítóképe

Bocuse-enciklopédia magyarul!

2017. 10. 24. | Németh-Hehl Szilvia
A Geopen kiadó és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia sajtótájékoztatón jelentette be nemrég, hogy immár magyarul is elérhető a Paul Bocuse Intézet – A főzés magasiskolája című enciklopédia…
Eszünk
Nagy Befőzés Nagykörűben című cikk borítóképe

Nagy Befőzés Nagykörűben

2017. 10. 23. | Szabó Hajnalka
Sütés, főzés, füstölés, savanyítás, préselés – ismét dübörgött a Nagy Befőzés Nagykörűben. A Szolnok megyei település ma már nemcsak a cseresznyéjéről híres, az ott élők évek óta bemutatják, hogyan mentik át a nyár ízeit télire…
Eszünk
Gastro-Hack című cikk borítóképe

Gastro-Hack

2017. 10. 21. | Varga Anita
Bár szívünket-lelkünket átjáróan meseszépek a természet színei ősszel, egy-egy kirándulás után jólesik közelebb bújni egymáshoz… vagy egy nápolyi kemencéhez… vagy egy nagy zöld tojáshoz. Mi ez utóbbit gyakoroltuk nemrég a Pancson. Igen, Czinege úr is ott volt…
Eszünk
A Mátra újratöltve című cikk borítóképe

A Mátra újratöltve

2017. 10. 19. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, talán ilyenkor a legszebb a Mátra. Ha csak egy napunk van a kikapcsolódásra, akkor is kirándulhatunk egy nagyot, de még jobb, ha néhány napot rászánunk a feltöltődésre. Akár így, akár úgy, a gyöngyösi Bori Mamit feltétlenül ejtsük útba…