Főzünk

A konyhafőnök levese – aşçıbaşı çorbası
2024. 09. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 36. rész
Aki szereti a vöröslencse-levest, ezt a tovább gazdagított változatot is szeretni fogja: a neve aşçıbaşı çorbası, vagyis a „konyhafőnök levese”. Nagyillés János tálalja a Török örömök sorozat 36. részében…
Főzünk

Őszibaracklekvár és -ivólé
2024. 09. 14. | Szabó Edit
Az őszibarack zamatos gyümölcs, és lekvárként üvegbe zárva csodálatosan megidézi a nyár ízeit. Mutatjuk a receptet, és azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk fűszeres ivólevet a lehántott héj felhasználásával…
Főzünk

Görögdinnye-saláta
2024. 09. 05. | Szabó Edit
Görögdinnyét sósan? Miért ne! Ez a saláta tökéletes vacsora a forró napokon, de köretként is adhatjuk egy finom natúr csirkemellhez. Könnyű habzóbor illik hozzá…
Főzünk

Roppanós savanyú uborka – kütür kütür salatalık turşusu
2024. 07. 26. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 35. rész
A kütür kütür salatalık turşusu a magyar savanyú uborkától némiképp eltérő ízvilágú, de nagyon finom savanyúság. Ennek elkészítését mutatja meg Nagyillés János a Török örömök 35. részében…
Főzünk

Klasszikus sárgabaracklekvár
2024. 07. 25. | Szabó Edit
Semmi újítás, ez itt a sárgabaracklekvár klasszikus receptje. Időigényes, de nem bonyolult, megéri rászánni azt a néhány órát, ráadásul nagyon finom illattal tölti meg a lakást…
Főzünk

Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması
2024. 07. 18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 34. rész
Ezt a kellemes és tartalmas, hűtve fogyasztható joghurtoscukkini-egytálételt hozta nekünk a hőségnapokra Nagyillés János a Török örömök sorozat 34. részében…
Főzünk

Bruschetta, amit mindenki imád
2024. 07. 16. | Szabó Edit
A bruschetta, az olaszok paradicsomos pirítósa egyszerűen zseniális étel. Elkészíteni könnyű, konyhai jártasságot nem igényel, percek alatt az asztalra tehetjük, és mindenki imádni fogja. Íme a klasszikus recept…
Főzünk

Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava
2024. 07. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 33. rész
A hatay Belen tava valójában egy cserépedényben készült húsos egytálétel. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 33. részében…
Főzünk

Chiamagos zabkása reggelire
2024. 07. 10. | Szabó Edit
A zabkása tápláló, finom, egészséges, és ezer változatban elkészíthető. Íme egy bombabiztos recept, amihez egy kis chiamagot is kevertünk, hogy jobban induljon a nap…
Főzünk

Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding
2024. 07. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 32. rész
Édesség csirkehúsból? Miért ne! Nagyillés János ezt a kissé formabontó receptet teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 32. részében. Íme a csirkemellpuding, vagyis a tavuk göğsü tatlısı…
Főzünk

Gyömbéres citromfűszörp
2024. 07. 02. | Szabó Edit
A gyömbéres citromfűszörp szódával vagy friss, hideg vízzel hígítva tökéletes frissítő a nagy nyári melegben. Elkészítése egyszerű, semmiféle konyhai jártasságot nem igényel. Érdemes kipróbálni…
Főzünk

Tavuklu siron – csirketorta
2024. 06. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 31. rész
A Török örömök sorozat 31. részében Nagyillés János a tavuklu siron, vagyis a török csirketorta receptjét mutatja be. Első pillantásra kissé talán meghökkentő, de rendkívül finom.
Főzünk

Ayran
2024. 06. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 30. rész
A törökök joghurtitala, az ayran télen-nyáron jólesik, de a hőségnapokon egyszerűen nélkülözhetetlen. Íme Nagyillés János receptje a Török örömök sorozat 30. részében…
Főzünk

Töltött mángold
2024. 06. 15. | Szabó Edit
A töltött mángold rendkívül dekoratív, ráadásul egyedi, különleges ízvilágú étel, a nyár egyik nagy ajándéka. Íme a megbízható recept…
Főzünk

Alinazik Kebabı – borjúragu padlizsánnal
2024. 06. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 29. rész
Hogy az Alinazik Kebabı elnevezés arra utal, hogy Ali udvarias, vagy arra, hogy az étel jó, mindenki döntse el maga. Ez az étel kerül terítékre a Török örömök sorozat 29. részében…