Főzünk
Sárgarépagolyó – havuç topları című cikk borítóképe

Sárgarépagolyó – havuç topları

2024. 03. 14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 16. rész
Lehet a sárgarépából édességet készíteni? Miért ne! Ez a kókuszos sárgarépagolyó sokak kedvence. Íme Nagyillés János megbízható receptje…
Főzünk
Joghurtos zellersaláta – Yoğurtlu kereviz salatası című cikk borítóképe

Joghurtos zellersaláta – Yoğurtlu kereviz salatası

2024. 03. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 15. rész
A nyers zeller jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nagyillés János most egy erre épülő húsmentes receptet hoz a Török örömök sorozat 15. részében…
Főzünk
Ezogelin Çorbası – Ezogelin-leves című cikk borítóképe

Ezogelin Çorbası – Ezogelin-leves

2024. 02. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 14. rész
Egyszerű lencseleves hús nélkül, maradékok felhasználásával. Ebből is látszik, hogy a török konyha nagyon gazdaságos. Az étel mellé most is jár történet, amit Nagyillés János természetesen meg is oszt velünk…
Főzünk
Soksajtos rúd című cikk borítóképe

Soksajtos rúd

2024. 02. 25. | Szabó Edit
A soksajtos rúd a világ legfinomabb sós aprósüteménye. Borkorcsolyának, vendégvárónak is kiváló, sokáig friss marad, és könnyű elkészíteni. Íme a megbízható recept…
Főzünk
Revani – szirupos sütemény című cikk borítóképe

Revani – szirupos sütemény

2024. 02. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 13. rész
A revani nevű török klasszikus a szirupos édességek sorába tartozik. Igen, valóban édes, de hát az a dolga! Nagyillés János szerint egyszerű elkészíteni, íme a recept…
Főzünk
Afyon ekmeği – afyoni kenyér című cikk borítóképe

Afyon ekmeği – afyoni kenyér

2024. 02. 15. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 12. rész
Ezennel kijelentjük, hogy az ópiummal való mindenféle kapcsolat csak a véletlen műve. Az afyoni kenyér a világ legjobb krumplis kenyere, és Nagyillés János el is mondja, hogy kell elkészíteni…
Főzünk
Árpatésztás rizspiláf című cikk borítóképe

Árpatésztás rizspiláf

2024. 02. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 11. rész
A tane tane arpa şehriyeli pirinç pilavı – vagyis a pergős, árpatésztás rizspiláf Nagyillés János Török örömök című sorozatának következő receptje. Etimológia és sztori is jár hozzá, szokás szerint…
Főzünk
Havuç tarator – sárgarépás csemege című cikk borítóképe

Havuç tarator – sárgarépás csemege

2024. 02. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 10. rész
Hogy mi a havuç tarator? Húsmentes előétel, aminek a sárgarépa és a joghurt a lelke. A recept mellé természetesen jön egy kis nyelvészkedés is Nagyillés Jánostól…
Főzünk
Karnıyarık – töltött padlizsán című cikk borítóképe

Karnıyarık – töltött padlizsán

2024. 01. 25. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 9. rész
A török konyha ritkábban használ húst, mint a magyar, de Nagyillés János most egy húsos ételt hozott nekünk. A karnıyarık elkészítésekor a padlizsánokat darált borjúhússal töltjük meg. Íme a recept…
Főzünk
A török szárma – töltött szőlőlevél című cikk borítóképe

A török szárma – töltött szőlőlevél

2024. 01. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 8. rész
Családi vacsora egy bögre rizsből? Miért ne! A szárma, vagyis a töltött szőlőlevél egyszerű, ízletes és kiadós, mindenkinek jut belőle. Íme Nagyillés János legújabb török receptje…
Főzünk
Hagyományos sült oldalas című cikk borítóképe

Hagyományos sült oldalas

2024. 01. 16. | Szabó Edit
Készítik mézesen, konyakosan, csilisen és még százféle módon, de a legtöbben mégis a klasszikus recepthez ragaszkodnak. Mert az oldalas zsírban hosszan sütve, sok fokhagymával a legfinomabb…
Főzünk
Csirkés csicseriborsós piláf című cikk borítóképe

Csirkés csicseriborsós piláf

2024. 01. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 7. rész
A tavuklu nohutlu pilav csirkealaplével és csicseriborsóval készül. Az étel története egészen a török szultán udvaráig nyúlik vissza, és Nagyillés Jánostól szokás szerint nemcsak a receptet kapjuk, hanem a sztorit is…
Főzünk
Çiçek ekmek – virágkenyér című cikk borítóképe

Çiçek ekmek – virágkenyér

2024. 01. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 6. rész
Sütni jó, és semmi sem finomabb, mint a frissen sült kenyér. Nagyillés Jánosnak nincs sok ideje a tűzhely mellett állni, de a virágkenyér szerencsére pofonegyszerű, és nem csak látványos, de finom is!
Főzünk
Ayva tatlısı – birsdesszert című cikk borítóképe

Ayva tatlısı – birsdesszert

2023. 12. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 5. rész
A birsalma mámorító illata betölti a konyhát, amikor ez a csodálatos desszert készül. És hogy mi a titka? Nagyillés János elmeséli…
Főzünk
Az imám kedvence című cikk borítóképe

Az imám kedvence

2023. 12. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 4. rész
Bizony, ez az a török, padlizsános étel, amitől az imám elájult. De hogy miért? Nagyillés János legfrissebb receptjéhez történet és etimológiai fejtegetés is jár, hogy ne csak a testünk lakjon jól…