című cikk borítóképe
Főzünk
Hamis vizes börek – yalancı su böreği
Főzünk

Hamis vizes börek – yalancı su böreği  

Török örömök – Nagyillés János török receptjei 65. rész
Kívül ropogós, belül krémesen omlós rétegek harmonikus játéka – ez a hamis vizes börek, aminek receptjét megtudjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 65. részében. És hogy miért hamis? Természetesen az is kiderül…   
Főzünk
Datolyás, fetás vöröskáposzta-saláta – mor lahana salatası című cikk borítóképe

Datolyás, fetás vöröskáposzta-saláta – mor lahana salatası

2025. 04. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 64. rész
Nyers összetevők, őrületes színek, hersegő, friss ízek! Ez a datolyával és fetával megbolondított vöröskáposzta-saláta minden évszakban elkészíthető, és önálló fogásként vagy köretként egyaránt megállja a helyét…
Főzünk
Cacık – török uborkasaláta című cikk borítóképe

Cacık – török uborkasaláta

2025. 03. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 63. rész
A törököknél cacık, a görögöknél dzadziki, mi pedig uborkasalátának hívjuk ezt a frissítő ételt, aminek az uborka mellett a kapor, a menta, a fokhagyma és a görög joghurt adja a lényegét. Ezt a receptet kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 63. részében…
Főzünk
Szivarbörek – sigara böreği című cikk borítóképe

Szivarbörek – sigara böreği

2025. 03. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 62. rész
A szivarbörek vagy sigara böreği a török konyha egyik jól ismert előétele, de sós csemegeként is gyakran kerül az asztalra. Nagyillés János most ezt tálalja nekünk a Török örömök sorozat 62. részében…
Főzünk
Sütőtökös galette című cikk borítóképe

Sütőtökös galette

2025. 03. 17. | Szabó Edit
Ez a sós-édes sütőtökös sütemény az egyszerűség kedvéért készen kapható leveles tésztából készül. Különleges, látványos és nagyon finom…
Főzünk
Gőzölt kebab – islim kebabı című cikk borítóképe

Gőzölt kebab – islim kebabı

2025. 03. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 61. rész
A török konyha hihetetlen leleményes, ha padlizsán és darált hús párosáról van szó. Nagyillés János most a gőzölt kebab receptjét hozta el nekünk a Török örömök sorozat 61. részében…
Főzünk
Hagyományos gulyásleves című cikk borítóképe

Hagyományos gulyásleves

2025. 03. 10. | Szabó Edit
Valljuk be, időnként nosztalgikus hangulatba kerülünk, és vágyunk a gyerekkori családi ebédek hangulatára, ízeire. Nos, ilyenkor kell megfőzni ezt a hagyományos gulyáslevest…
Főzünk
Kavala-keksz – Kavala kurabiyesi című cikk borítóképe

Kavala-keksz – Kavala kurabiyesi

2025. 03. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 60. rész
Ez az a mandulás sütemény, ami nélkül biztosan nem jövünk haza Törökországból, de még jobb, ha mi magunk is el tudjuk készíteni. Nagyillés János ma a Kavala-keksz receptjét mutatja meg nekünk a Török örömök sorozat 60. részében.
Főzünk
Rakott padlizsán darált hússal című cikk borítóképe

Rakott padlizsán darált hússal

2025. 03. 03. | Szabó Edit
Egy kicsit a görögök muszakájára, egy kicsit az olaszok rakott padlizsánjára, sőt nyomokban a török karnıyarıkra is emlékeztet, ez a darált húsos padlizsán mégis egy kicsit más. Aki a padlizsánt szereti, ezt is imádni fogja…
Főzünk
Düğün çorbası – lakodalmi marhahúsleves című cikk borítóképe

Düğün çorbası – lakodalmi marhahúsleves

2025. 02. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 59. rész
A düğün çorbası a török ​​konyha kiadós húslevese, ami régen, a hagyományoknak megfelelően negyven napon és éjszakán át tartó lakodalmak nyitó fogása volt. Ma már hétköznapi, kedvelt étel, főleg a hideg évszakban. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 59. részében…
Főzünk
Indiai vajas csirke című cikk borítóképe

Indiai vajas csirke

2025. 02. 24. | Szabó Edit
A híres indiai vajas csirke nem ripsz-ropsz étel, cserébe viszont káprázatosan finom. Aki szereti a szelíd indiai ízvilágot, annak feltétlenül ki kell próbálnia…
Főzünk
Hússal töltött ropogós tésztatekercs – sosyete mantısı című cikk borítóképe

Hússal töltött ropogós tésztatekercs – sosyete mantısı

2025. 02. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 58. rész
Hogy mi az a mantı? A török konyha népszerű tésztaétele, amit Nagyillés János magyar rétestésztából készít el a Török örömök sorozat 58. részében. Íme a recept…
Főzünk
Zsírban sült tarja című cikk borítóképe

Zsírban sült tarja

2025. 02. 17. | Szabó Edit
A zsírban sült tarja a nagymamák régi receptje szerint készül, de mi krumpli helyett gerslivel és sült zöldségekkel tálaltuk, hogy egy kicsit könnyebb és látványosabb legyen a fogás…
Főzünk
Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte című cikk borítóképe

Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte

2025. 02. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 57. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 57. részében egy darált húsos étel receptjét osztjuk meg olvasóinkkal. A szépasszony módra készített köfte kívül ropogós, belül omlós, egyszóval éppen olyan, amilyennek lennie kell…
Főzünk
Csirkecurry című cikk borítóképe

Csirkecurry

2025. 02. 10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…