Iszunk
Egy pohár pezsgőt? című cikk borítóképe

Egy pohár pezsgőt?

2016. 12. 20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...
Iszunk
Aszú az asztalon című cikk borítóképe

Aszú az asztalon

2016. 12. 19. | Szabó Edit
Nem kétséges, hogy az aszú illik a karácsonyhoz, önmagában is tökéletes desszert, de gondosan megkomponált ételek mellett egészen más arcát mutatja. Nézzünk néhány klasszikus párost!
Iszunk
Édes tizenhét éves című cikk borítóképe

Édes tizenhét éves

2016. 12. 16. | Burai László
1999-ben sok dolog történt a világban, az év elején vezették be az eurót, a világ megismerte Monica Lewinsky nevét, Lance Armstrong először nyerte meg a Tour de France-t, elbúcsúztunk Doug Rosstól a Vészhelyzetben, és bemutatták a Bluetooth technológiát.
Iszunk
Az ibolyaillatú hegy című cikk borítóképe

Az ibolyaillatú hegy

2016. 12. 15. | Szabó Edit
Nagy-Eged-hegy mesterkurzus páratlan élményekkel, komoly tanulságokkal.
Iszunk
Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról című cikk borítóképe

Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról

2016. 12. 09. | Burai László
Korábban Costa Rica elsősorban a mennyiségi kávétermelésről volt híres, de az elmúlt években egyre inkább elköteleződik a fenntartható és minőségi kávétermesztés mellett, aminek eredményeképp mára a legnevesebb pörkölők is szívesen dolgoznak az innen származó kávékkal.
Iszunk
Sörmenta című cikk borítóképe

Sörmenta

2016. 12. 07. | Bőti László
A karácsonyi Esthajnal sorozat folytatásaként az idén mentás-csokis sört dobtak piacra a békésszentandrásiak. Persze, hogy szerettük! És nem csak a menta miatt…
Iszunk
Üzenet 2006-ból című cikk borítóképe

Üzenet 2006-ból

2016. 12. 05. | Burai László
A felgyorsult élettel jár az is, hogy a fogyasztó azonnal szeretne mindent. Így pár év alatt oda jutottunk, hogy a szüretet követő nyáron már találunk a polcokon komoly dűlős borokat is. Persze mindig van, aki másképp gondolkozik, és a borokat később dobja piacra.
Iszunk
Húsz éve fogalom című cikk borítóképe

Húsz éve fogalom

2016. 12. 01. | Burai László
Taklerék az egyre markánsabb arccal bíró Szekszárdi borvidék meghatározó szereplői. Bár a család több generációra visszamenőleg foglalkozik borral, a ma létező cég csak a huszadik születésnapját ünnepli idén. Ennek apropójából koccintottunk velük Szekszárdon.
Iszunk
Üzenet a palackban című cikk borítóképe

Üzenet a palackban

2016. 11. 29. | Bőti László
„Friss, pezsgő, várva várt, boldogító, helyenként még picit karcos.” Nagyjából ezekkel a szavakkal írható le az a novemberi este, amit a DiVino Gozsduban töltöttünk, a fiatal borászokat tömörítő Junibor egyesület izgalmas újborbemutatóján...
Iszunk
Vizezett című cikk borítóképe

Vizezett

2016. 11. 25. | Burai László
Pár hete Maxwell Colonna-Dashwood kávéiról írtam, és a cikkben azt is megemlítettem, hogy megjelent egy könyve Kávé és víz címmel. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek kapcsán személyesen is előad majd Budapesten. Pedig ez történt.
Iszunk
Kerek, ahogy van című cikk borítóképe

Kerek, ahogy van

2016. 11. 23. | Burai László
Elég jó dolog a pénteket a Balatonon tölteni, akár még novemberben is. Pont emiatt fogadtam el a Petrányi Pince meghívását, akik idén ünneplik a 15. születésnapjukat.
Iszunk
Határtalan magyar borok című cikk borítóképe

Határtalan magyar borok

2016. 11. 22. | Robotka Gábor
A trianoni határok túlsó felén tevékenykedő magyar borászok gyűltek össze nemrég Budapesten, hogy ismét bemutassák boraikat a fővárosi közönségnek. A palackok és készítőik hat szomszédos országból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek.
Iszunk
Százévesen című cikk borítóképe

Százévesen

2016. 11. 21. | Burai László
Bármilyen sűrű és feladatokkal teli is a hét, péntek estétől hétvége van, ez szabály. A hétvégét pedig illik megtisztelni – legutóbb ez kivételesre sikerült.
Iszunk
Márton-nap Bockéknál című cikk borítóképe

Márton-nap Bockéknál

2016. 11. 17. | Szabó Edit
Kéttonnányi libahús és kétezer palack újbor fogyott a két napig tartó villányi rendezvényen…
Iszunk
Aszúkisokos című cikk borítóképe

Aszúkisokos

2016. 11. 16. | Burai László
Nem mindennapi dolog, ha az ember egy aszút bont – tény, hogy a jó minőségnek ára van, két cserszegi még nem tesz ki egy aszút –, így ezeket a borokat leginkább az ünnepnapokon fogyasztjuk. A karácsony közeledtével elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni.