Iszunk

Egy pohár pezsgőt?
2016. 12. 20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...
Iszunk

Aszú az asztalon
2016. 12. 19. | Szabó Edit
Nem kétséges, hogy az aszú illik a karácsonyhoz, önmagában is tökéletes desszert, de gondosan megkomponált ételek mellett egészen más arcát mutatja. Nézzünk néhány klasszikus párost!
Iszunk

Édes tizenhét éves
2016. 12. 16. | Burai László
1999-ben sok dolog történt a világban, az év elején vezették be az eurót, a világ megismerte Monica Lewinsky nevét, Lance Armstrong először nyerte meg a Tour de France-t, elbúcsúztunk Doug Rosstól a Vészhelyzetben, és bemutatták a Bluetooth technológiát.
Iszunk

Az ibolyaillatú hegy
2016. 12. 15. | Szabó Edit
Nagy-Eged-hegy mesterkurzus páratlan élményekkel, komoly tanulságokkal.
Iszunk

Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról
2016. 12. 09. | Burai László
Korábban Costa Rica elsősorban a mennyiségi kávétermelésről volt híres, de az elmúlt években egyre inkább elköteleződik a fenntartható és minőségi kávétermesztés mellett, aminek eredményeképp mára a legnevesebb pörkölők is szívesen dolgoznak az innen származó kávékkal.
Iszunk

Sörmenta
2016. 12. 07. | Bőti László
A karácsonyi Esthajnal sorozat folytatásaként az idén mentás-csokis sört dobtak piacra a békésszentandrásiak. Persze, hogy szerettük! És nem csak a menta miatt…
Iszunk

Üzenet 2006-ból
2016. 12. 05. | Burai László
A felgyorsult élettel jár az is, hogy a fogyasztó azonnal szeretne mindent. Így pár év alatt oda jutottunk, hogy a szüretet követő nyáron már találunk a polcokon komoly dűlős borokat is. Persze mindig van, aki másképp gondolkozik, és a borokat később dobja piacra.
Iszunk

Húsz éve fogalom
2016. 12. 01. | Burai László
Taklerék az egyre markánsabb arccal bíró Szekszárdi borvidék meghatározó szereplői. Bár a család több generációra visszamenőleg foglalkozik borral, a ma létező cég csak a huszadik születésnapját ünnepli idén. Ennek apropójából koccintottunk velük Szekszárdon.
Iszunk

Üzenet a palackban
2016. 11. 29. | Bőti László
„Friss, pezsgő, várva várt, boldogító, helyenként még picit karcos.” Nagyjából ezekkel a szavakkal írható le az a novemberi este, amit a DiVino Gozsduban töltöttünk, a fiatal borászokat tömörítő Junibor egyesület izgalmas újborbemutatóján...
Iszunk

Vizezett
2016. 11. 25. | Burai László
Pár hete Maxwell Colonna-Dashwood kávéiról írtam, és a cikkben azt is megemlítettem, hogy megjelent egy könyve Kávé és víz címmel. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek kapcsán személyesen is előad majd Budapesten. Pedig ez történt.
Iszunk

Kerek, ahogy van
2016. 11. 23. | Burai László
Elég jó dolog a pénteket a Balatonon tölteni, akár még novemberben is. Pont emiatt fogadtam el a Petrányi Pince meghívását, akik idén ünneplik a 15. születésnapjukat.
Iszunk

Határtalan magyar borok
2016. 11. 22. | Robotka Gábor
A trianoni határok túlsó felén tevékenykedő magyar borászok gyűltek össze nemrég Budapesten, hogy ismét bemutassák boraikat a fővárosi közönségnek. A palackok és készítőik hat szomszédos országból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek.
Iszunk

Százévesen
2016. 11. 21. | Burai László
Bármilyen sűrű és feladatokkal teli is a hét, péntek estétől hétvége van, ez szabály. A hétvégét pedig illik megtisztelni – legutóbb ez kivételesre sikerült.
Iszunk

Márton-nap Bockéknál
2016. 11. 17. | Szabó Edit
Kéttonnányi libahús és kétezer palack újbor fogyott a két napig tartó villányi rendezvényen…
Iszunk

Aszúkisokos
2016. 11. 16. | Burai László
Nem mindennapi dolog, ha az ember egy aszút bont – tény, hogy a jó minőségnek ára van, két cserszegi még nem tesz ki egy aszút –, így ezeket a borokat leginkább az ünnepnapokon fogyasztjuk. A karácsony közeledtével elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni.