Találatok száma: 2501
Iszunk

A Holdvölgy két arca
2018. 06. 05. | Szabó Hajnalka
A mádi Holdvölgy pincészet még csak néhány éve robbant be a köztudatba, de neve mára minden borkedvelő számára egyet jelent a magas minőséggel…
Vendégoldal

Figyelem! Itt az első online borszakíróverseny!
2018. 06. 04. | Borsmenta
Jól forgatod a tollat, rendszeresen jelennek meg cikkeid borokról és ételekről magyar és/vagy angol nyelven, és szeretnél nyerni egy all inclusive utazást a cava fővárosába? Akkor ez neked szól!
Vendégoldal

Balatoni Gasztrotérkép és applikáció egyben!
2018. 06. 02. | Borsmenta
Mostantól nemcsak a jól megszokott grafikus térkép, hanem egy új, egyetlen kattintással letölthető applikáció is segíti a turistákat a Balaton körül…
Utazunk

Tippek az első júniusi hévégére
2018. 06. 01. | Szabó Edit
Itt a június, itt a nyár, megy a pörgés ezerrel, a programokkal Dunát lehet rekeszteni. Összegyűjtöttük a számunkra legvonzóbbakat. Szívünk szerint mi ezekre a helyekre mennénk…
Tesztelünk

Csetvei Pincészet: Móri Ezerjó 2013
2018. 05. 31. | Szabó Edit
Ha Mór, akkor ezerjó. Persze nem mindegy, hogy milyen. Csetvei Kriszta 2013-as bora hetyke, rátarti, pengő savú, dübögő, pedig már benne van a korban…
Főzünk

Éljen a spárgaszezon!
2018. 05. 30. | Szabó Edit
A szezonja áprilistól júliusig tart, a kalóriatartalma alacsony, ám a tápanyagtartalma magas, sok benne a kálium, az A-, a B- és a C-vitamin, valamint a folsav, természetes afrodiziákum, ráadásul finom is. Igen, ez mind a spárga!
Vendégoldal

Bor, Mámor… Bénye tizedszer!
2018. 05. 29. | Borsmenta
A családias hangulatú erdőbényei gasztrokulturális fesztivált az idén Szabó Balázs bandája nyitja meg, de ott lesz egyebek között a Bagossy Brothers, Darvasi László, Dresch Mihály, Garaczi László, valamint házigazdaként 13 helyi borászat is…
Beszélgetünk

Ngon = finom
2018. 05. 26. | Szakács Andrea
Új ázsiai fúziós étterem nyílt Budapesten, a Józsefvárosi piac tövében. A Ngon Street Foodról a két tulajdonos, apa és fia, Li és Dávid mesélt…
Vendégoldal

Mit ittál? Jegyezd fel!
2018. 05. 25. | Szabó Hajnalka
Nem kell többé a memóriádra hagyatkoznod! Ezzel az új applikációval nemcsak értékelheted a kóstolt borokat, de könnyedén vissza is keresheted, hogy melyik volt tavaly a kedvenced…
Beszélgetünk
Tesztelünk

Laposa Birtok: Kőkövön 2016
2018. 05. 23. | Szabó Edit
Furmintimádók, figyelem: ez itt a fajta egy másik arca. Aki tudni akarja, mit jelent az ásványosság egy borban, kóstolja meg a Kőkövönt, és azonnal megérti…
Főzünk

Zsenge rántott tök
2018. 05. 23. | Szabó Edit
A rántott tök, a petrezselymes újkrumpli és a kapros-joghurtos öntet klasszikus tavaszi trió. Kicsit ugyan időigényes az elkészítése, de oda se neki! Évente egyszer igazán rászánhatjuk azt a két órát…
Iszunk

Ilyen a szellem a Palackban
2018. 05. 22. | Szabó Hajnalka
Ha egy budapesti borkedvelő meghallja azt a szót, hogy „palack”, már jó ideje nemcsak egy folyadék tárolására alkalmas edény jut eszébe, hanem egy barátságos, közvetlen borbár is a Gellért téren, ami bő öt évvel ezelőtt ezt a nevet kapta a keresztségben…
Eszünk

A Gourmet, ahogy mi láttuk
2018. 05. 20. | Szabó Edit
Nincs mese, a Gourmet Fesztivál minden májusban kötelező program, persze kinek-kinek vérmérséklete, na meg pénztárcája szerint. Elmeséljük, hogy mi mit szúrtunk a villánk hegyére…
Utazunk

Itt a pünkösd, nyílnak a pincék!
2018. 05. 18. | Szabó Edit
A Gourmet Fesztivál már tegnap kinyitotta a kapukat, ám a legtöbb rendezvény pénteken vagy szombaton kezdődik. Fesztiválozik az ország, mutatjuk, hogy hol mi zajlik…