Eszünk

Légli borvacsora az Up and Downban
2019. 04. 25. | Barossné Koós Andrea
Átgondolt ételsor, egymást támogató ízek, remek hangulat – röviden így jellemezhetnénk Légli Ottó borvacsoráját a budapesti Up and Down étteremben. Íme részletes beszámolónk az estéről…
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Csakegyszóval Pinot Noir 2017
2019. 04. 24. | Szabó Edit
Elegáns, modern bor, tökéletes választás egy rozé kacsamellhez…
Iszunk

Megkóstoltuk a MONYO boros söreit
2019. 04. 23. | Vargha Márk
A Heumann Pincészet, a Márkvárt Pince, a Gizella Pince, a Pfneiszl Pincészet és a Bodrog Borműhely borai is részt vesznek a MONYO Sörfőzde legújabb kísérletében. Az eredmény több mint biztató…
Főzünk

Kenyértésztában sült sonka
2019. 04. 22. | Klich Zsuzsa
Gyönyörű húsvéti vendégváró étel, ennek biztosan örülni fognak a locsolók. Bár kicsit hosszadalmas elkészíteni, évente egyszer érdemes vállalkozni rá.
Beszélgetünk

Minden bor önálló személyiség
2019. 04. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés Székely Csaba drámaíróval
A Borból lett művészet című beszélgetéssorozaton azokkal a kortárs írókkal találkozhatunk, akik részt vettek a Vylyan Pincészet új címkecsaládjának megalkotásában. A sorozat első része után Székely Csaba drámaíróval beszélgettünk…
Tesztelünk

Házler Pince: Pinot Noir 2013
2019. 04. 19. | Szabó Edit
Van egy apró baranyai falu, Bakóca. Egyik borvidékhez sem tartozik, Házler Enikő mégis olyan pinot noirt készített ott, hogy megnyerte vele a Borsmenta magazin tematikus tesztjét…
Eszünk

Aum – olyan hely, hogy el se hinnéd!
2019. 04. 16. | Barossné Koós Andrea
Zseniális fúziós étterem nyílt a Flórián üzletközpont szocreál falai között. Varga Dániel és Nyikita Szuharev konyhája csupa meglepetés, érdemes betérni…
Főzünk

Meleg saláta hagymával és szalonnával
2019. 04. 15. | Klich Zsuzsa
Saláta szalonnával, ráadásul melegen? Miért ne? Ez a recept igazán menő, érdemes kipróbálni…
Utazunk

Bortavasz Alsó-Ausztriában
2019. 04. 14. | Borsmenta
Amikor Alsó-Ausztriában beköszönt a tavasz, kinyílnak a pinceajtók, és előkerülnek az újborok. Mi most megmutatjuk, merre kell indulni, ha úgy döntünk, hogy szomszédolnánk egy kicsit…
Beszélgetünk

Itt minden évszaknak megvan a maga csodája
2019. 04. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szászi Endrével
Tizennyolc hektáros szőlőbirtokán ökogazdálkodást folytat, a borok címkéit a felesége rajzolja. Gyerekkora óta szerelmes Szigliget környékébe, Kabócás fantázianevű olaszrizlingjéért a fél ország rajong. Szászi Endrével beszélgettünk…
Főzünk

Fahéjas pite
2019. 04. 11. | Klich Zsuzsa
A fahéj és a krémsajt csodálatos találkozása a konyhaasztalon. Ez a pite azért fantasztikus, mert amíg sül, fahéjillat lengi be az egész lakást. Az íze pedig utolérhetetlen…
Vendégoldal
Eszünk

Különös macska a Sas utcában
2019. 04. 09. | Barossné Koós Andrea
Budapest első fine dining BBQ étterme egy igen megosztó állatot választott szimbólumként, ám a konyha jó, és a végére még a szfinx macskával is egészen megbarátkozunk. A Borsmenta a Zeyában járt…
Főzünk

Medvehagyma-krémleves
2019. 04. 08. | Klich Zsuzsa
A medvehagyma a tavasz csodás ajándéka, szedegetni, elkészíteni és kóstolgatni egyaránt élvezetes. Mi most egy isteni krémlevest főztünk belőle, íme a recept…
Beszélgetünk

Nem kell mindenhol mumust keresni!
2019. 04. 06. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Bencze Mária dietetikussal
Ellenség-e a cukor, és kell-e helyettesítenünk mással? Mit gondoljunk a fehér lisztről és az ízfokozókról? Köthetünk-e békét az E-számokkal, és vásárolhatunk-e zacskós levest? Ilyen és hasonló kérdésekkel bombáztuk Bencze Mária dietetikust…