Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Gombás 2009 (Pinot noir válogatás) című cikk borítóképe

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Gombás 2009 (Pinot noir válogatás)

2019. 04. 05. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet nem tréfál, ha pinot noirról van szó. Ez a bor közel tízéves, és még mindig nagyon jól tartja magát! Minden cseppje kincs…
Eszünk
Vacsora a Kobutában című cikk borítóképe

Vacsora a Kobutában

2019. 04. 04. | Vargha Márk
Magyar ízek japánosra hangolva? Igen! Takács Lajos újra Budapesten főz? Igen! Ráadásul Palotai Csabával? Hát persze! Hogy erről senki nem hallott? Nem csoda. A Kobuta alkalmi vacsorái nincsenek nagydobra verve, de mi azért bejutottunk…
Főzünk
Cukkinispagetti című cikk borítóképe

Cukkinispagetti

2019. 04. 03. | Szabó Ágnes
Szabó Ágnes újra a konyhában! Ezúttal nem édességeket, hanem egészséges ételeket mutat nekünk. Lássuk, mi fán terem a cukkinispagetti…
Tesztelünk
Kovács Nimród Borászat: 777 (Pinot Noir) 2016 című cikk borítóképe

Kovács Nimród Borászat: 777 (Pinot Noir) 2016

2019. 04. 02. | Szabó Edit
A 777 nem meseszám, hanem a pinot noir egy dijoni klónjának elnevezése. Kovács Nimródék bora ennek köszönheti kirobbanó gyümölcsösségét…
Vendégoldal
De! Kell troll! című cikk borítóképe

De! Kell troll!

2019. 04. 01. | Szoruló Pál
Április 1. drága ünnep
​A Borshanta lelkes csapata ma is megmutatta, hogy nem ismer akadályt.Összefoglaljuk a trollnap híreit.
Vendégoldal
Nem kell troll! című cikk borítóképe

Nem kell troll!

2019. 03. 31. | Borsmenta
Aligha kétséges, hogy a lap április elseji kitettsége az átlagosnál is fokozottabb, de a Borsmenta nem fél, nem hagyja magát!
Beszélgetünk
Boldogság van című cikk borítóképe

Boldogság van

2019. 03. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés ifj. Vida Péterrel
Öreg szőlőtőkéket simogatni, tavaszi virágok bóbitáját borzolgatni, kóstolni a bort, ahol termett, ez jutott most osztályrészül, s hozzá az ifjabbik Vida Péter személyében olyan kísérő, akivel az élmény még intenzívebben megélhető…
Iszunk
CEWI alapfok – tanulj szórakozva! című cikk borítóképe

CEWI alapfok – tanulj szórakozva!

2019. 03. 29. | Vargha Márk
Kollégánk, Vargha Márk nemrég részt vett a CEWI alapfokú borismereti kurzusán. Íme 5 ok, amiért szerinte érdemes a CEWI diákjának lenni…
Vendégoldal
Jubilál a VinCE Budapest című cikk borítóképe

Jubilál a VinCE Budapest

2019. 03. 28. | Borsmenta
Április 25-27. között rendezik meg az idei VinCE Budapest Wine Show-t. A tizedik, jubileumi eseménynek a Várkert Bazár ad otthont…
Tesztelünk
Havas & Tímár Pincészet: Pinot Noir 2016 című cikk borítóképe

Havas & Tímár Pincészet: Pinot Noir 2016

2019. 03. 27. | Szabó Edit
Szokatlan pinot noir, egy meleg ősz szülötte. Édesfűszeres, konyakmeggyes világa nagyon szerethető…
Főzünk
Krémes, selymes sajtleves című cikk borítóképe

Krémes, selymes sajtleves

2019. 03. 26. | Klich Zsuzsa
Ezt a levest a textúrák találkozása teszi különlegessé. Válasszuk a kedvenc sajtjainkat, és kísérletezzünk bátran!
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Pinot Noir Válogatás 2015 című cikk borítóképe

Etyeki Kúria: Pinot Noir Válogatás 2015

2019. 03. 23. | Szabó Edit
Ez a bor a pincészet remeke, a legszebb 2015-ös pinot noir borok válogatása. Mindössze 1500 palack készült belőle, boldog, aki kóstolhatja…
Beszélgetünk
A Mátra titka a sokszínűség című cikk borítóképe

A Mátra titka a sokszínűség

2019. 03. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Dunai György Sándornéval és Dunai Bernadett-tel
A Gyöngyös központjában álló patinás épület a Mátrai borvidék egyik legnagyobb borászata, a Dubicz Borászat birtokközpontja. A vállalkozást anya és lánya együtt vezeti. Célokról, tervekről, irányokról beszélgettünk, na meg arról, mi a Mátra titka…
Eszünk
Brunch a Dérynében című cikk borítóképe

Brunch a Dérynében

2019. 03. 22. | Barossné Koós Andrea
Ma már Budapest számtalan helye kínál vasárnapi villásreggelit, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A Déryné Bisztrót jó szívvel ajánljuk…
Főzünk
Farsangi káposzta római tálban című cikk borítóképe

Farsangi káposzta római tálban

2019. 03. 21. | Klich Zsuzsa
Nincs titok, Váncsa István receptjét gondoltuk egy kicsit tovább, mi ugyanis római tálban készítettük el ezt a laktató egytálételt…