Eszünk

Bor, grill, bárányfelhő
2017. 04. 24. | Szabó Edit
A Vylyan terasz tizedik születésnapjára színvonalas grillkonyha nyílt a kisharsányi pincészet mediterrán kertjében…
Eszünk

Szülinapi gyerekzsúr a Jókenyérben
2017. 04. 23. | Varga Anita
„Ajándékozni úgy jó, ha olyat sikerül adnod, aminek te magad is örülnél.” Ez az aranyszabály tökéletesen érvényesült az ikreim születésnapi zsúrján a Jókenyér Pékségben.
Eszünk

Vagány sütik, merész fagyik
2017. 04. 03. | Raab Zsuzsanna
Előfordul, hogy az egyik cukrászdában isteni a fagyi, a másik helyre pedig a felejthetetlen ízű sütemény miatt járunk, a budapesti Damniczki viszont mindkettőben verhetetlen. Ráadásul még a kávéjuk is jó…
Eszünk

Nekem a Hütte
2017. 04. 02. | Varga Anita
Rafi, Raul, Lexi és Anita ezúttal vasárnapi ebédre visz bennünket. A helyszín az Ürömi Hütte...
Eszünk

A séfasztal alatt
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Eszünk

„Chouchou bolondság, Chouchou mennyország”
2017. 03. 27. | Raab Zsuzsanna
A chouchou (ejtsd: „susu”) magyar fordítása „kis kedvesem” – francia becéző szó, amit kiejtve máris valami bájos, valami sikkes és valami nagyon francia jut eszünkbe. Például egy desszertező. De nem ám Párizsban vagy Lyonban, hanem Budapesten, a 13. kerületben…
Eszünk

Uzsonnázz Kázmérral!
2017. 03. 19. | Varga Anita
Ételből-italból nem túl nagy a választék, de az is igaz, hogy ide nem elsősorban lakmározni jön az ember. Állatokkal ilyen közelségből, ilyen közvetlenséggel érintkezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élmény. Irány a Zoo Café!
Eszünk

Irodalom a fazékban
2017. 03. 15. | Raab Zsuzsanna
Programajánló a szavak és az ízek szerelmeseinek
Különleges gasztronómiai kalandban lehet részünk, ha március 31-ig ellátogatunk a Petőfi Irodalmi Múzeum „Írói fogások” című kiállítására. Családi étkészletek, hamisítatlan receptek, régi történetek várnak minket, és persze irodalom a javából…
Eszünk

Nyersen, finomat!
2017. 02. 27. | Raab Zsuzsanna
Nem kell ahhoz feltétlenül vegánnak lenni, hogy néha igent mondjunk egy-egy vegán ételre. A Veggie Nyers Vegán Bisztróban nyugodtan végigkóstolhatunk egy egész sor ételt, fel sem fog tűnni, hogy „mentes”...
Eszünk

Egy „Szimpla” vasárnap
2017. 02. 21. | Szabó Hajnalka
Gyakran járunk piacra, szeretjük a nyüzsgést, az árubőséget, a termelők személyes történeteit, de a budapesti vasárnapi Szimpla valamiért jó ideje kimaradt. Nemrég a környéken volt dolgunk, és akkor jutott eszünkbe, hogy milyen régen láttuk kedvenc romkocsmánkat nappali fényben…
Eszünk

A vidék íze, és ami mögötte van
2017. 02. 20. | Raab Zsuzsanna
Háztáji mangalica, ellenőrzött gazdaságból származó sajt, szezonális, közvetlenül a termelőtől beszerzett roppanós zöldség és zamatos gyümölcs – melyik nagyvárosi ember ne vágyna minderre? A Házikóban szerencsére ez mind megtalálható. Sőt!…
Eszünk

Sanzon lamúr
2017. 02. 15. | Szabó Edit
Könnyedség, elegancia, lendület, letisztult vonalak, finomság, lüktetés, báj, törékenység, őserő – vajon miért jutnak eszünkbe éppen ezek a fogalmak a tokaji borok kóstolása közben? Egy mindössze kéthektáros birtok, a SanzonTokaj borvacsoráján jártunk…
Eszünk

Francia ínyencségek tárháza
2017. 02. 14. | Szabó Hajnalka
A budapesti Francia Intézetben másfél éve megnyílt Le Gourmet de Bordeaux Franciaország ízeit varázsolja az asztalunkra…
Eszünk
Eszünk

Zöld utat a salátának!
2017. 01. 30. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 2.
„Csak egy salátát kérek!” – hangzik el a filmekben a feltűnően vékony hölgyek szájából, és már sajnáljuk is őket sanyarú sorsuk miatt. Szegények, sosem lakhatnak jól. A budapesti Legelő Salátabárban azonban bárki megbizonyosodhat róla, hogy egy saláta is lehet tökéletes főétel…