Eszünk
Eszünk

Áll az idő
2016. 09. 06. | Szabó Edit
A Kádár szombati étlapja arról híres, hogy a hagyományosan magyar fogások mellett ilyenkor mindig szerepel a kínálatban maceszgombócleves és sólet, többféle feltéttel. Természetes ez a zsidó negyed közepén, sok vendég kifejezetten ezért jár ide…
Eszünk

Gasztrokaland Újpesten
2016. 08. 30. | Szabó Edit
Petrovszki Norbert konyhafőnök az Apetitóban és a Sziget backstage-ben edződött, szívesen feszegeti a határokat. Úgy véli, vendégei szeretik a jót, de nem biztos, hogy az általa kínált formában már találkoztak vele…
Eszünk

Fűmagot vetni a betonon
2016. 07. 07. | Raab Zsuzsanna
A Pancs őstermelői piac a IX. kerületi Élesztő udvarban talált otthonra. Ezentúl minden vasárnap kinyitnak majd, hogy vegyszermentes zöldségeket, friss húsárut, házi szörpöket és zamatos gyümölcsöket kínáljanak a főváros lakóinak.
Eszünk

Legfelső fok
2016. 05. 12. | Szabó Edit
Széll Tamás győzött Budapesten
„Amikor kiderült a harmadik és a második helyezett, azt hittem, hogy nem sikerült, mert az meg sem fordult a fejemben, hogy mi nyerjünk” – mondta az eredményhirdetés után Szabó Kevin, a commis, aki nehezen tudta visszagyűrni könnyeit.
Eszünk

Vadat és halat, s mi jó falat
2016. 05. 11. | Szabó Edit
A Bocuse d’Or első versenynapjáról jelentjük
2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A verseny első napján 10 nemzet szakácsai álltak starthoz, hogy bemutassák főzőtudományukat. Széll Tamás szerdán versenyez majd. A Borsmenta a helyszínen járt...
Eszünk

Pesti ízek reneszánsza
2016. 05. 05. | Szabó Edit és Raab Zsuzsanna
Budapest egyik legimpozánsabb épületében kapott helyet a Pesti Vigadó Étterem, ahol a fogásokat a régi magyar paraszti ételek, valamint a bécsi konyha hagyományait sajátosan ötvöző „pesti konyha” szellemében tálalják.
Eszünk

Irodalom a tányérban
2016. 04. 27. | Szabó Edit
Az irodalmi menü hét végéig még elérhető a Corso étteremben. Ha kisüt a nap, foglaljunk helyet a teraszon, hogy ebéd közben gyönyörködhessünk a panorámában.
Eszünk

Puglia pár percben 2.
2016. 04. 19. | Szabó Edit
A poliptanya, ahol desszertet nem kértünk
Sokcsillagos élmény nem csillagászati áron. Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas tartalom!
Eszünk

Falusi gasztroidill
2016. 04. 16. | Szabó Edit
Rusztikus lakásétterem Palkonyán
A PalKonyha csak foglalásra nyit ki, de ha már van egy asztalnyi vendég, mindenkit szívesen fogadnak. Baranya első falusi lakáséttermében rusztikus fogásokat kínálnak, jó nagy adagokban, ahogy a helyiek szeretik…
Eszünk

4 jó érv a crème brûlée mellett
2016. 04. 07. | Raab Zsuzsanna
Tulajdonképpen egy okunk sincsen a crème brûlée-t nem szeretni. Azaz mégis: túlságosan hamar elfogy. Hamarabb, mint gondolnánk.
Eszünk

Mint egy nagy család
2016. 03. 29. | Szabó Edit
Hú!Svét+7 Palkonyán
Az első idei gasztrolazulást április 1-3. között rendezik a Villány melletti barátságos kis faluban, Palkonyán. A 350 lelkes, festőien szép település apraja-nagyja készül ilyenkor, megnyílnak a máskor zárt porták, és mindenki igyekszik kivenni a részét a szervezésből, a vendéglátásból…
Eszünk

Meggyőző érvek
2016. 03. 15. | Szabó Edit
Vendégségben a Larusnál
Várvizi Péter meggyőző érvek tucatjait sorakoztatta fel ezen az estén. Ha ilyen kifinomult fogásokkal, igényes tálalással és szervezettséggel találkozunk az idén a Larusban, érdemes lesz időnként visszatérni…
Eszünk

Meggyőző érvek
2016. 03. 15. | Raab Zsuzsanna
Vendégségben a Larusnál
Várvizi Péter meggyőző érvek tucatjait sorakoztatta fel ezen az estén. Ha ilyen kifinomult fogásokkal, igényes tálalással és szervezettséggel találkozunk az idén a Larusban, érdemes lesz időnként visszatérni…
Eszünk

Széll a bajnok
2016. 02. 19. | Szabó Edit
Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét
„Nagyon jó kezekbe került a díj, Tamásban minden képesség megvan ahhoz, hogy jó eredményt érjen el a nemzetközi versenyen” – nyilatkozta kérdésünkre Bíró Lajos.