Főzünk
Fűszeres céklakrémleves című cikk borítóképe

Fűszeres céklakrémleves

2025. 01. 06. | Szabó Edit
Ez az egyszerűen elkészíthető fűszeres céklaleves minden évszakban jólesik, de leginkább a hideg téli napokra ajánljuk…
Főzünk
Paprikás kenyér – biberli ekmek című cikk borítóképe

Paprikás kenyér – biberli ekmek

2025. 01. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 51. rész
Íme a török pizza. Vagy legalábbis valami olyasmi. A biberli ekmek, vagyis a török paprikás kenyér látványos, finom és könnyű elkészíteni. Nagyillés János most ezt a receptet ismerteti a Török örömök sorozat 51. részében…
Főzünk
Hibeş című cikk borítóképe

Hibeş

2024. 12. 26. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 50. rész
Hogy mi a hibeş? Lényegében a humuszhoz hasonló krém, csak nincs benne csicseriborsó. Tökéletes kiegészítője egy jó reggelinek, de akár előételként is tálalhatjuk. Ezt a receptet hozta most Nagyillés János a Török örömök sorozat 50. részében…
Főzünk
Tojásos ramadáni pita – yumurtalı Ramazan pidesi című cikk borítóképe

Tojásos ramadáni pita – yumurtalı Ramazan pidesi

2024. 12. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 49. rész
A magokkal meghintett török lepénykenyér sokak kedvence, ráadásul napokig friss marad. Ezt a receptet árulja most el nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 49. részében…
Főzünk
Bolognai ragu tagliatelle tésztával című cikk borítóképe

Bolognai ragu tagliatelle tésztával

2024. 12. 16. | Szabó Edit
A bolognai ragu olyan, mint a paprikás krumpli: mindenki máshogyan készíti, és mindenki a sajátjára esküszik. Azért a legfontosabb alapanyagok megegyeznek, és azzal kapcsolatban is egységes az álláspont, hogy nem spagettivel, hanem tagliatellével tálaljuk…
Főzünk
Török töltött paprika – biber dolması című cikk borítóképe

Török töltött paprika – biber dolması

2024. 12. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 48. rész
Szeretnétek valami igazán finom, gluténmentes, vegán fogást az asztalra varázsolni? Akkor készítsétek el a török töltött paprikát Nagyillés János tanácsai szerint!
Főzünk
Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával című cikk borítóképe

Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával

2024. 12. 09. | Szabó Edit
Szaftos, ízletes és látványos étel, ráadásul elkészíteni sem bonyolult. Ez az egészben sült csirke a családi, baráti vacsorák egyik nélkülözhetetlen fogása lehet, főleg ha gondosan megválasztott fehérbort is töltünk mellé…
Főzünk
Citromos zselé – limonlu pelte című cikk borítóképe

Citromos zselé – limonlu pelte

2024. 12. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 47. rész
A gyümölcsléből készült zselék nagyon népszerűek Törökországban. Nagyillés János most a citromos változatot mutatja meg nekünk a Török örömök 47. részében…
Főzünk
Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény című cikk borítóképe

Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény

2024. 11. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 46. rész
A kalburabastı nevű sütemény Görögországban és a Balkánon is ismert, de az eredeti változatát már az első nyomtatott török szakácskönyvben megtaláljuk. Ezt a receptet mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 46. részében…
Főzünk
Zöldségleves grízgaluskával című cikk borítóképe

Zöldségleves grízgaluskával

2024. 11. 25. | Szabó Edit
Ezt az egyszerű, gyorsan megfőzhető zöldséglevest a grízgaluska teszi tartalmassá. Elkészítése nem igényel komolyabb konyhai jártasságot, vágjunk bele!
Főzünk
Habart savanyú húsgombócleves – terbiyeli ekşili sulu köfte című cikk borítóképe

Habart savanyú húsgombócleves – terbiyeli ekşili sulu köfte

2024. 11. 21. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 45. rész
A gazdag, tápláló levesek mindig jó szolgálatot tesznek. Nagyillés János most a savanyú húsgombócleves receptjét mutatja meg a Borsmenta magazin olvasóinak a Török örömök sorozat 45. részében…
Főzünk
Klasszikus marhapörkölt című cikk borítóképe

Klasszikus marhapörkölt

2024. 11. 18. | Szabó Edit
A marhapörkölt az identitásunk része. Minden húsevő rajong érte, és valljuk be, jogosan. Íme a klasszikus recept. Testes vörösbor illik hozzá…
Főzünk
Lokma című cikk borítóképe

Lokma

2024. 11. 14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 44. rész
A lokmát sokan ismerik, csak kevesen tudják a nevét. Ez az a mámorítóan édes török fánkocska, amit mindenki imád. Íme a recept, ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 44. részében…
Főzünk
Savanyított vörös káposzta – mor lahana turşusu című cikk borítóképe

Savanyított vörös káposzta – mor lahana turşusu

2024. 11. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 43. rész
Ahogyan a törökök, mi is imádjuk a savanyúságokat, a vörös káposztának pedig még a színe is elbűvölő. A télire eltehető savanyított vörös káposzta receptjét mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 43. részében…
Főzünk
Török tökdesszert – balkabağı tatlısı című cikk borítóképe

Török tökdesszert – balkabağı tatlısı

2024. 10. 31. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 42. rész
Ez aztán a pofonegyszerű édesség! Csak néhány összetevő, és máris csodás török tökdesszertet varázsolhatunk az asztalra, csak kövessük Nagyillés János utasításait a Török örömök sorozat 42. része szerint!