Főzünk
Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával című cikk borítóképe

Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával

2024. 12. 09. | Szabó Edit
Szaftos, ízletes és látványos étel, ráadásul elkészíteni sem bonyolult. Ez az egészben sült csirke a családi, baráti vacsorák egyik nélkülözhetetlen fogása lehet, főleg ha gondosan megválasztott fehérbort is töltünk mellé…
Főzünk
Citromos zselé – limonlu pelte című cikk borítóképe

Citromos zselé – limonlu pelte

2024. 12. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 47. rész
A gyümölcsléből készült zselék nagyon népszerűek Törökországban. Nagyillés János most a citromos változatot mutatja meg nekünk a Török örömök 47. részében…
Főzünk
Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény című cikk borítóképe

Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény

2024. 11. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 46. rész
A kalburabastı nevű sütemény Görögországban és a Balkánon is ismert, de az eredeti változatát már az első nyomtatott török szakácskönyvben megtaláljuk. Ezt a receptet mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 46. részében…
Főzünk
Zöldségleves grízgaluskával című cikk borítóképe

Zöldségleves grízgaluskával

2024. 11. 25. | Szabó Edit
Ezt az egyszerű, gyorsan megfőzhető zöldséglevest a grízgaluska teszi tartalmassá. Elkészítése nem igényel komolyabb konyhai jártasságot, vágjunk bele!
Főzünk
Habart savanyú húsgombócleves – terbiyeli ekşili sulu köfte című cikk borítóképe

Habart savanyú húsgombócleves – terbiyeli ekşili sulu köfte

2024. 11. 21. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 45. rész
A gazdag, tápláló levesek mindig jó szolgálatot tesznek. Nagyillés János most a savanyú húsgombócleves receptjét mutatja meg a Borsmenta magazin olvasóinak a Török örömök sorozat 45. részében…
Főzünk
Klasszikus marhapörkölt című cikk borítóképe

Klasszikus marhapörkölt

2024. 11. 18. | Szabó Edit
A marhapörkölt az identitásunk része. Minden húsevő rajong érte, és valljuk be, jogosan. Íme a klasszikus recept. Testes vörösbor illik hozzá…
Főzünk
Lokma című cikk borítóképe

Lokma

2024. 11. 14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 44. rész
A lokmát sokan ismerik, csak kevesen tudják a nevét. Ez az a mámorítóan édes török fánkocska, amit mindenki imád. Íme a recept, ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 44. részében…
Főzünk
Savanyított vörös káposzta – mor lahana turşusu című cikk borítóképe

Savanyított vörös káposzta – mor lahana turşusu

2024. 11. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 43. rész
Ahogyan a törökök, mi is imádjuk a savanyúságokat, a vörös káposztának pedig még a színe is elbűvölő. A télire eltehető savanyított vörös káposzta receptjét mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 43. részében…
Főzünk
Török tökdesszert – balkabağı tatlısı című cikk borítóképe

Török tökdesszert – balkabağı tatlısı

2024. 10. 31. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 42. rész
Ez aztán a pofonegyszerű édesség! Csak néhány összetevő, és máris csodás török tökdesszertet varázsolhatunk az asztalra, csak kövessük Nagyillés János utasításait a Török örömök sorozat 42. része szerint!
Főzünk
Gözleme című cikk borítóképe

Gözleme

2024. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 41. rész
Hogy mi a gözleme? Kelesztés nélkül készített tésztaétel, amit tetszés szerinti töltelékkel tehetünk változatossá. Törökországban főként reggelire fogyasztják, de bármelyik napszakban az asztalra kerülhet…
Főzünk
Rákóczi túrós című cikk borítóképe

Rákóczi túrós

2024. 10. 22. | Klich Zsuzsa
Kevesen tudják, de híres süteményünk, a Rákóczi túrós nem II. Rákóczi Ferenc fejedelemről kapta a nevét. Rákóczi János cukrászmester alkotta meg, az ő emlékét őrzi. A recept az eltelt közel 90 év során sokat változott, de a lényeg maradt. Íme a mi variációnk…
Főzünk
Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi című cikk borítóképe

Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi

2024. 10. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 40. rész
Hűvösödik az idő, ilyenkor egyre jobban esnek a simogató édességek. A Török örömök 40. részében Nagyillés János egy szezámmagkrémes édesség receptjét osztja meg velünk, amit egy pohár tejes itallal, szaleppel kínál…
Főzünk
Karamelles puding című cikk borítóképe

Karamelles puding

2024. 10. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 39. rész
Ismerve a török konyha édesség iránti vonzalmát, talán nem meglepő, hogy a francia crème caramel avagy a spanyol flan is létezik török változatban! Nagyillés János most ezt készítette el nekünk a Török örömök 39. részében. Íme a recept.
Főzünk
Padlizsánkrém című cikk borítóképe

Padlizsánkrém

2024. 10. 08. | Szabó Edit
Ezerféleképpen készítik, és persze mindenki a sajátjára esküszik, de az igazság az, hogy a padlizsánkrém bármelyik változatban isteni. Íme egy jól működő alaprecept, amit ízlés szerint továbbfejleszthetünk…
Főzünk
Cukkinilepényke, avagy mücver című cikk borítóképe

Cukkinilepényke, avagy mücver

2024. 10. 03. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 38. rész
A mücver valójában a görög kolokythokeftedes török változata. Sült cukkinilepény, ami friss joghurttal a legfinomabb. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János, a Török örömök sorozat 38. részében. Az étel húsmentes…