Főzünk

Düğün çorbası – lakodalmi marhahúsleves
2025. 02. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 59. rész
A düğün çorbası a török konyha kiadós húslevese, ami régen, a hagyományoknak megfelelően negyven napon és éjszakán át tartó lakodalmak nyitó fogása volt. Ma már hétköznapi, kedvelt étel, főleg a hideg évszakban. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 59. részében…
Főzünk

Indiai vajas csirke
2025. 02. 24. | Szabó Edit
A híres indiai vajas csirke nem ripsz-ropsz étel, cserébe viszont káprázatosan finom. Aki szereti a szelíd indiai ízvilágot, annak feltétlenül ki kell próbálnia…
Főzünk

Hússal töltött ropogós tésztatekercs – sosyete mantısı
2025. 02. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 58. rész
Hogy mi az a mantı? A török konyha népszerű tésztaétele, amit Nagyillés János magyar rétestésztából készít el a Török örömök sorozat 58. részében. Íme a recept…
Főzünk

Zsírban sült tarja
2025. 02. 17. | Szabó Edit
A zsírban sült tarja a nagymamák régi receptje szerint készül, de mi krumpli helyett gerslivel és sült zöldségekkel tálaltuk, hogy egy kicsit könnyebb és látványosabb legyen a fogás…
Főzünk

Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte
2025. 02. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 57. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 57. részében egy darált húsos étel receptjét osztjuk meg olvasóinkkal. A szépasszony módra készített köfte kívül ropogós, belül omlós, egyszóval éppen olyan, amilyennek lennie kell…
Főzünk

Csirkecurry
2025. 02. 10. | Szabó Edit
Egzotikus, mégis ismerős, gyorsan elkészül és nagyon finom. Ezt a csirkemellből készült curryt akár egy nehéz munkanap végén is percek alatt az asztalra varázsolhatjuk. Remekül illik hozzá egy pohár késői szüretelésű bor…
Főzünk

Arab köfte - fellâh köftesi
2025. 02. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 56. rész
A Török örömök sorozat 56. részében ismét egy vegetáriánus fogást ajánl a figyelmünkbe Nagyillés János. Az arab köfte – török nevén fellâh köftesi – ráadásul a pénztárcát is kíméli, olcsó és kiadós…
Főzünk

Töltött karalábé
2025. 02. 03. | Szabó Edit
A darált hússal töltött karalábé nyári étel ugyan, de zsenge karalábé ma már egész évben kapható, úgyhogy bármelyik évszakban az asztalra varázsolhatjuk a kora nyár ízeit.
Főzünk

A nagyvezír levese – hidiv çorbası
2025. 01. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 55. rész
A nagyvezír levese gyorsan elkészül, húsmentes és finom. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 55. részében…
Főzünk

Bableves füstölt hússal és csipetkével
2025. 01. 27. | Szabó Edit
Ez a bableves kicsit könnyebb, mint az, amit hajdanán a nagymamánk tálalt, mégis felidézi a gyerekkorunkat, hiszen benne van minden régi íz…
Főzünk

Habcsók – beze
2025. 01. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 54. rész
Törökül beze, franciául meringue, olaszul meringa, magyarul habcsók. Ennek a roppanós süteménynek a receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 54. részében…
Főzünk

Sajtos-tejfölös krumplilepény
2025. 01. 20. | Szabó Edit
Ez a krumplilepény hétköznapi alapanyagokból készül, egyszerű és finom; egy pohár érlelt fehérborral kínálva viszont fejedelmi vacsora válhat belőle…
Főzünk

Aşure
2025. 01. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 53. rész
Az aşure nevű török édesség a bőség, a menekülés és az új kezdet jelképe. Ezt a receptet hozta nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 53. részében…
Főzünk

Coq au vin – vörösboros kakas
2025. 01. 13. | Szabó Edit
A vörösboros kakas a kissé macerás, ámde ellenállhatatlan ételek közé tartozik. Érdemes rászánnunk az időt, mert az eredmény mindenért kárpótol…
Főzünk

Török hústorta – kayseri yağlaması
2025. 01. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 52. rész
Török örömök sorozatunk 52. részében jöjjön egy látványos húsos étel. A török hústorta, avagy kayseri yağlaması a kayseri regionális konyha specialitása. Elkészítését Nagyillés János török barátnője, Cengiz anyukájától tanulta, és most megosztja velünk…