Találatok száma: 2504
Eszünk
Vajra borvacsora a Na’Pastában című cikk borítóképe

Vajra borvacsora a Na’Pastában

2020. 02. 27. | Vargha Márk
Piemont első organikus szőlőbirtoka, a G.D. Vajra lassan ötven éve kápráztatja el a világot vörösboraival. A budapesti Na’Pasta Bistro borvacsoráján mi is megkóstolhattunk közülük néhányat…
Tesztelünk
Barta Pince: Öreg Király Szamorodni 2013 című cikk borítóképe

Barta Pince: Öreg Király Szamorodni 2013

2020. 02. 26. | Szabó Edit
Ez a bor igazi egyéniség. Magas cukortartalma ellenére egyáltalán nem tűnik édesnek, és olyan intenzíven mutatja a termőhelyi jelleget, ahogyan csak a száraz borok szokták. Emlékezetes, komoly szamorodni, értő kóstolóknak ajánljuk…
Főzünk
Stíriai metélt című cikk borítóképe

Stíriai metélt

2020. 02. 25. | Klich Zsuzsa
Édes, túrós, imádnivaló. A stíriai metélt valójában a vargabéles sógora – eredeti hazája Stájerország –, nagyanyáink korában volt igazán divatos, de azért néha mi is elkészítjük, a gyerekek nagy örömére. Kicsit macerás, de megéri a rászánt időt…
Tesztelünk
Balassa Bor: Bomboly Édes Szamorodni 2017 című cikk borítóképe

Balassa Bor: Bomboly Édes Szamorodni 2017

2020. 02. 24. | Szabó Edit
Ehhez az édes szamorodnihoz a mádi Bomboly-dűlőben szedték a szőlőt, ahol az agyagos termőréteg alatt egy sereg izgalmas vulkanikus kőzetben keres magának helyet a növény gyökere. Nem kell hozzá semmi, egy étkezés végén ő maga a desszert…
Beszélgetünk
Rituális borozások című cikk borítóképe

Rituális borozások

2020. 02. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Ónodi Eszterrel
Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze régi emlékekről, rituális borozásokról mesél, és az is kiderül, hogy egy-egy előadás közben mi történik a színfalak mögött…
Tesztelünk
Csányi Pincészet: Teleki Villányi Shiraz 2019 című cikk borítóképe

Csányi Pincészet: Teleki Villányi Shiraz 2019

2020. 02. 21. | Szabó Edit
Azt a gyümölcsös mindenit! Ez a shiraz mindent tud, amit egy könnyű vörösbornak tudnia kell, ráadásul az ára is elég meggyőző. A legmenőbb házibulibor evör…
Vendégoldal
Főzzünk magunknak - első a belső! című cikk borítóképe

Főzzünk magunknak - első a belső!

2020. 02. 21. | Szabó Ágnes
Megjelent egy különleges szakácskönyv, amely bátran ajánlható bárkinek, de segítségével a sérült emberek is könnyebben eligazodnak a konyha világában. A Főzzünk magunknak hiánypótló mű, és jótékony célokat is szolgál…
Iszunk
Syrah magyar módra című cikk borítóképe

Syrah magyar módra

2020. 02. 20. | Szabó Edit
Nagyon vártuk ezt a kóstolót, igen kedveljük a fajtát. Igaz, kicsit szűkebb ívet rajzoltunk, mint szerettünk volna, de így is 5 borvidék 9 pincészetének tíz bora plusz egy francia syrah került a vaktesztelők elé…
Eszünk
A tökéletes babka titka című cikk borítóképe

A tökéletes babka titka

2020. 02. 19. | Csepe Erika
Hogy mi a babka? Közel-keleti töltött kalács. Elkészítését nemrég magától Shimi Aarontól tanulhattuk meg, akit nem véletlenül neveznek Babka Kingnek. Íme a titok, és néhány bevált recept egyenesen tőle…
Főzünk
Madártej című cikk borítóképe

Madártej

2020. 02. 17. | Klich Zsuzsa
Édes, illatos, gyönyörű – alig akad ember, aki ne szeretné. Az encsi Anyukám mondta étteremben egyenesen a Világbéke nevet adták neki. Igen, ez a madártej. Íme a recept…
Beszélgetünk
A szívünk is benne van című cikk borítóképe

A szívünk is benne van

2020. 02. 15. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Dura Emesével
Nemrég ünnepelte első születésnapját Buda egyik legújabb borbárja, a Németvölgyi úton található Boriroda. Dura Emesét, a borszaküzletként is működő hely tulajdonosát a kínálatról és a poharak titkairól kérdeztük…
Iszunk
Borjour Viva Italia című cikk borítóképe

Borjour Viva Italia

2020. 02. 13. | Vargha Márk
Az olasz borok sokszínű világával ismerkedni mindig öröm. Nemrég a BorJour szervezésében tehettük ezt a budapesti Nemzeti Szállóban…
Iszunk
Nők a palack mögött című cikk borítóképe

Nők a palack mögött

2020. 02. 12. | Szabó Edit
Borsos Kitty megálmodta, megtalálta hozzá a megfelelő partnereket, és a sommelier színház életre kelt. A színpadon borásznők mesélnek, Kaszás Gergő színművész pedig jól megválasztott irodalmi szemelvényekkel fűszerezi az estét…
Főzünk
Vörösboros őzpörkölt című cikk borítóképe

Vörösboros őzpörkölt

2020. 02. 10. | Klich Zsuzsa
Készüljön szárnyasból, sertésből, marhából vagy vadból, a pörkölt nemzeti kincs, és mindenki a saját receptjére esküszik. Mi most őzpörköltet főztünk, nem egészen a hagyományos módon. Íme a recept…
Tesztelünk
Cseri Pincészet: Pannonhalmi Merlot 2016 című cikk borítóképe

Cseri Pincészet: Pannonhalmi Merlot 2016

2020. 02. 09. | Szabó Edit
A Cseri Pincészet 2016-os merlot-ját az érlelt vörösborok kedvelőinek ajánljuk…