Találatok száma: 2504
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016
2019. 12. 20. | Szabó Edit
Elegáns megjelenésű, jól iható aszúbor, édesfűszeres, pörkölt magvas aromákkal. Túrós és vaníliás édességek mellé ajánljuk…
Eszünk

Duna-ági romantika
2019. 12. 20. | Barossné Koós Andrea
Laposa borvacsorával avatott új séfet a Duna Garden Hotel és Étterem. Elek Richárd menüsora könnyed, fantáziadús és izgalmas volt – ahogyan azt tőle már korábban is megszokhattuk…
Tesztelünk

Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011
2019. 12. 19. | Szabó Edit
A szépen érett aszúborok üdítő példája, jól iható, szerethető, gazdag. Finom, ásványos karaktere miatt kacsamájhoz ajánljuk…
Iszunk
Főzünk

Pirított fahéjas dió
2019. 12. 19. | Klich Zsuzsa
Tökéletes karácsonyi ajándék, villámgyorsan elkészül, és olyan finom, hogy jobb mindjárt tripla adagot készíteni belőle. A pirított fahéjas dió egyszerűen ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Royal Tokaji Borászat: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016
2019. 12. 18. | Szabó Edit
Csodálatos ízek, nagyszerű arányok. Aki jól iható, lendületes aszúbort keres, ezt vegye le a polcról!
Iszunk

Aszúteszt a Borsmentán
2019. 12. 17. | Szabó Edit
A tokaji aszú illik a karácsonyi asztalra, és bízunk benne, hogy tesztünk eredménye segít majd a választásban. A Borsmenta minősítő kóstolóján 8 különböző stílusú és évjáratú aszúbort kóstoltunk. Íme az eredmények…
Főzünk

Kókusztejes csirkeleves – Tom Kha Gai
2019. 12. 16. | Klich Zsuzsa
A Tom Kha Gai a thai konyha egyik remeke. A friss, illatos, édes csodaleves hozzávalói már itthon is beszerezhetők, így elkészítésével bárki sikeresen próbálkozhat. Íme a Thaiföldről hozott recept…
Tesztelünk

Dereszla Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2009
2019. 12. 15. | Szabó Edit
Ebben a borban benne van mindaz, amiért az aszút szeretjük. Ezerféle illat és íz, gazdagság, krémesség, elegancia. Jól mutat az ünnepi asztalon, de ajándékba is nyugodtan adhatjuk, még sok évig szép marad…
Beszélgetünk
Tesztelünk

Tánczos Pince: Zengő Válogatás 2017
2019. 12. 13. | Szabó Edit
A Tagyon-hegyen található Tánczos Pince bátor vállalkozása ez a zengő. Kifejezetten izgalmas bor, kezdő fogyasztóknak is ajánljuk, de csak mértékkel…
Utazunk

Kin kao jang?
2019. 12. 13. | Klich Zsuzsa
A fenti mondat gyakori üdvözlés Thaiföldön. Azt jelenti: ettél már? Ebből is látható, hogy a társas étkezés a thaiföldi életmód szerves része. Elmeséljük, mit tapasztal meg mindebből az utazó szűk két hét alatt…
Tesztelünk

Nyári Pince: Olaszrizling Válogatás 2015
2019. 12. 11. | Szabó Edit
Az olaszrizling édes arca. Sűrű, gazdag, fűszeres desszertbor, amely méltóképpen bizonyítja, hogy a Szent György-hegy csodákra képes...
Iszunk

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2.
2019. 12. 10. | Szabó Edit
Befejeződött a Borsmenta olaszrizlingtesztje. A második fordulóban két badacsonyi és egy mátrai bor került a dobogóra, összesítettben a Nyári Pince 2015-ös késői szüretelésű olaszrizling válogatása győzött, a szárazak között viszont megőrizte első helyét a Varsányi Pince…
Tesztelünk

Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016
2019. 12. 09. | Szabó Edit
A klasszikus tokaji késői szüretelésű furmintok egyik szép darabja, túrós desszertek, keleti ételek kiváló kísérője…